Yedekleme Hakkında..
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Yedekleme Hakkında..
Merhaba Arkadaşlar
ben sitemde sitemin ftp yedeğinin alınmasını istiyorum acaba bunu yapan bir program veya bir yöntem varmı site yedeği dewğil ama ftp yedeği ftp deki dosyaların bunları otomatik alan veya kolay almanın bir yolu varmı indirerek çok uzun oluyor artık.
ben sitemde sitemin ftp yedeğinin alınmasını istiyorum acaba bunu yapan bir program veya bir yöntem varmı site yedeği dewğil ama ftp yedeği ftp deki dosyaların bunları otomatik alan veya kolay almanın bir yolu varmı indirerek çok uzun oluyor artık.
Bu kullanıcı kendi web sitesindeki phpbb ve Türkçe çeviri imzalarını sitemizden destek alırken ekleyip, destek aldıktan sonra kendini çok akıllı sanıp sildiği için uzaklaştılırmıştır ve bundan sonra destek verilmeyecektir (phpBB Türkiye yönetimi)
Re: Yedekleme Hakkında..
[BETA] ACP file backup mod eklentisi işini görür. Yönetim panelinden phpbb3 root dizindeki dosya yedekleri almaya imkan sağladığı belirtilmiş.
Not: Bu eklentiyi kurmadım, sadece sorulduğu için adresini bulup linkini verdim. Eklenti desteği için, yazarın sitesinde soru sorulması faydalı olur.Description: Utility for quickly backing up phpbb3 files via the ACP. Directories and files in the root phpBB3 directory can be selected to add to a zip archive which can be stored locally, downloaded or both.
This eliminates the need to download all your files seperately via an FTP client. For users without SSH, and for users without any facility to compress files online, this utility will offer significant time savings in backing up files, as downloading a single archive requires significantly less overhead than downloading each individual file.
zaten kurunca alıyormu diye bir denerim yani sorun varmı diye Teşekkürler Bplr
Bu kullanıcı kendi web sitesindeki phpbb ve Türkçe çeviri imzalarını sitemizden destek alırken ekleyip, destek aldıktan sonra kendini çok akıllı sanıp sildiği için uzaklaştılırmıştır ve bundan sonra destek verilmeyecektir (phpBB Türkiye yönetimi)
sadece ftp ye atmalıymış zaten ve 1 dosya editlemesi var yaptım şuan
ve ftp dfeki tüm dosyaları rarlı bir şekilde indiriyo veya ftp deki dizine kaydediyo bakalım indirince rardan çıakrınca aynımı diye bakıcam...
sağol bplr...
ve ftp dfeki tüm dosyaları rarlı bir şekilde indiriyo veya ftp deki dizine kaydediyo bakalım indirince rardan çıakrınca aynımı diye bakıcam...
sağol bplr...
bplr indi ve hiçbir sorun yok ve normal ftp programına bağlanarak aldığın ftp yedeinden baya bir uzun hızlı alıyo bende valla çok memnun oldum sağol yardım ettiğin için en azıncan birazdaha işim kolay olcak ftp ye bağplanıp almaktan filan
acaba peki bunun otomatik belli günveya saatlerde alanı gibi bişeyi varmı...
acaba peki bunun otomatik belli günveya saatlerde alanı gibi bişeyi varmı...
Normal şartlarda forumda ftp dizini dosyaları hızlı değişmez, ancak bir eklenti/mod yüklersen forum dosyaları değişir. Dolayısıyla aslında sürekli değişen sadece veritabanıdır. Dosya yedeklerini 1 ayda bir veya önemli bir mod yükleme sonrası almak yeterlidir. Ama periyodik otomatik veritabanı yedeği alan birkaç tane eklenti var. O tip bir eklenti daha kurabilirsin.ReplaX123 yazdı:acaba peki bunun otomatik belli günveya saatlerde alanı gibi bişeyi varmı...
- Bunun için [RC] Backup Scheduler işini görür, bende kullanıyorum fena değil. Otomatik veritabanı yedekleri alıyor ayara göre, ve isteren ftp ile başka siteye o yedekleri otomatik gönderiyor. Gönderme özelliğini denemedim hiç. Ayrıca bu yedeklerle veritabanında olan phpbb ve diğer tüm tablolar seçilebiliyor.
- Benzer bir eklenti daha var, ama denemedim. (Release) Auto Database Backup
[RC] Backup Scheduler bu ekkenti kendi otomatik veritabanı yedeğimi alıyor yani ayarlarsak...
\backup_scheduler bu eklentinin sql ı varmı acaba bir dsyada bri sürü var ama hangisi bilmiyorum.. :S
[RC] Backup Scheduler ı kurdum sorunda yoks ql ıda hallettim tek sorun bunun ayarlarını nasıl yapıcam acaba
mesela ben 2 günde bir almasını istiyorum diyelim nasıl ayarlıyabilirim acaba o şekilde
Frequency: ( ) saat bu kısıma ne yazıcam
Keep for: ( ) Day(s) Bu Kısıma Ne Yazıcam
bunları söleyerek yardımcı olabilirmisin Bplr
mesela ben 2 günde bir almasını istiyorum diyelim nasıl ayarlıyabilirim acaba o şekilde
Frequency: ( ) saat bu kısıma ne yazıcam
Keep for: ( ) Day(s) Bu Kısıma Ne Yazıcam
bunları söleyerek yardımcı olabilirmisin Bplr
Frequency: saat değeridir, kaç saatte bir veritabanı yedeği alsın, ayrıca bir ayarı da şu kadar mesaj atılınca yedek al vardır. Orada da 100 mesajda bir yedek alır mesela.
Ben frekansı 12 seçtim, günde 2 kere otomatik yedek alıyor.
Ayrıca keep for bu yedeklerin tutulma süresidir, onu da 10 gün seçtim, yani maksimum 20 yedek kalıcak sitede.
Özetle
Frequency: 12 (saat)
Keep for: 10 (gün)
Ben frekansı 12 seçtim, günde 2 kere otomatik yedek alıyor.
Ayrıca keep for bu yedeklerin tutulma süresidir, onu da 10 gün seçtim, yani maksimum 20 yedek kalıcak sitede.
Özetle
Frequency: 12 (saat)
Keep for: 10 (gün)
ya valla anlamadım anladım tam arada bieşy kaldım
ya altaki kaç gün tutulacağı yedeklerin ftp deki
10 gün olarak yapğcam bende sizdeki gibi
peki saat kısmına 2 günde bir alması için ne yazıcam ...
ya altaki kaç gün tutulacağı yedeklerin ftp deki
10 gün olarak yapğcam bende sizdeki gibi
peki saat kısmına 2 günde bir alması için ne yazıcam ...
12 saat yani 1 günde bir kez alcak şekilde
10 days da 10 gün sonra silicek onları dimi
bide veritabanı adına ne yazabilirim yüklerken o ad ile yükleme sorunu olmaz dimi...
10 days da 10 gün sonra silicek onları dimi
bide veritabanı adına ne yazabilirim yüklerken o ad ile yükleme sorunu olmaz dimi...
Tüm Sayfalarda cron Diye Bir yazı çıktı alt tarafta one öle çıkan acaba nasıl kaldırabilirim:.
2 günde bir yedek almak için matematik hesabı yapman gerekir, yani 2 gün kaç saat yapıyor onu yazıcaksın.
cron.php dosyası periyodik yedek çalıştırır, hata yaptıysan hata mesajı çıkar. Modu yükleyince önbelleği de temizlemen gerekir.
cron.php dosyası periyodik yedek çalıştırır, hata yaptıysan hata mesajı çıkar. Modu yükleyince önbelleği de temizlemen gerekir.
bir sorun yok ayarladım 2 güne göre
ama tüm sayfalarda cron diye sadece beyaz bir yazı yazıyor yani reklam alanlarının üstünde ama tek ben görebiliyorum ziyaretçi veya üyeler göremiyor nedense
cron yazıyor sadece o hangi dosyadandır nasıl kaldırabilirim..
ama tüm sayfalarda cron diye sadece beyaz bir yazı yazıyor yani reklam alanlarının üstünde ama tek ben görebiliyorum ziyaretçi veya üyeler göremiyor nedense
cron yazıyor sadece o hangi dosyadandır nasıl kaldırabilirim..
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir