[Geliştirme] phpBB3 Temaları için NavBar Menü Eklentisi

phpBB 3.0.x sürümleri için stil veya temalar hakkındaki sorunlarınızı buraya yazabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

[Geliştirme] phpBB3 Temaları için NavBar Menü Eklentisi

Mesaj gönderen VSaBaH »

Eklenti İsmi: phpBB3 Temaları için NavBar Menü Eklentisi

:arrow: Eklenti Tanıtımı: phpBB3 temanıza prosilver temasındaki gibi navbar menü eklemenizi sağlar.
:arrow: phpBB Sürümü: phpBB3
:arrow: phpBB.com Tanıtımı: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 4&t=577293

:arrow: Önizleme:
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

:!: Portal Kullananlar için [portal.php dosyanız varsa]

Kod: Tümünü seç

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

styles/prosilver/template/overall_header.html

#
#-----[ FIND ]---------------------------------
#

<div class="navbar">

#
#-----[ ADD BEFORE ]------------------------------------------
#

<div id="tabs">
       <ul>
          <li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'portal.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_PORTAL}"><span>{L_PORTAL}</span></a></li>
          <li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'index.php' or basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'viewforum.php' or basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'viewtopic.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_INDEX}"><span>{L_INDEX}</span></a></li>
          <!-- IF S_DISPLAY_SEARCH --><li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'search.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}"><span>{L_SEARCH}</span></a></li><!-- ENDIF -->
          <!-- IF S_DISPLAY_MEMBERLIST --><li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'memberlist.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_MEMBERLIST}" title="{L_MEMBERLIST_EXPLAIN}"><span>{L_MEMBERLIST}</span></a></li><!-- ENDIF -->
          <li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'faq.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}"><span>{L_FAQ}</span></a></li>
       </ul>
    </div>
#
#-----[ SAVE ]------------------------------------------
#

:!: Normal Forumlar İçin [portal.php dosyanız yoksa]

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

styles/prosilver/template/overall_header.html

#
#-----[ FIND ]---------------------------------
#

<div class="navbar">

#
#-----[ ADD BEFORE ]------------------------------------------
#

<div id="tabs">
       <ul>
          <li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'index.php' or basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'viewforum.php' or basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'viewtopic.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_INDEX}"><span>{L_INDEX}</span></a></li>
          <!-- IF S_DISPLAY_SEARCH --><li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'search.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}"><span>{L_SEARCH}</span></a></li><!-- ENDIF -->
          <!-- IF S_DISPLAY_MEMBERLIST --><li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'memberlist.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_MEMBERLIST}" title="{L_MEMBERLIST_EXPLAIN}"><span>{L_MEMBERLIST}</span></a></li><!-- ENDIF -->
          <li<!-- IF basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']) == 'faq.php' --> class="activetab"<!-- ENDIF -->><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}"><span>{L_FAQ}</span></a></li>
       </ul>
    </div>
#
#-----[ SAVE ]------------------------------------------
#

Öneri, soru, sorun ve görüşlerinizi bu başlık altından belirtebilirsiniz...
ReplaX11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: [Geliştirme] phpBB3 Temaları için NavBar Menü Eklentisi

Mesaj gönderen ReplaX11 »

tşk ler sorunumu halletimm :D
The_Delicius
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen The_Delicius »

buraya link nasil ekleyebilir css kod kullanilmis galiba, mesela sitemizdeki deneme.html sayfasini buraya link olarak nasil ekleyebilyioruz?
Kullanıcı avatarı
radyobulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen radyobulut »

The_Delicius yazdı:buraya link nasil ekleyebilir css kod kullanilmis galiba, mesela sitemizdeki deneme.html sayfasini buraya link olarak nasil ekleyebilyioruz?

-- Bul --

-- Sonrasına Ekle --
<li><a href="Yeni URL" target="_blank" title="Ekleyeceğiniz Sayfanın Açıklaması"><span>Ekleyeceğiniz Sayfanın Adı</span></a></li>

boyalı yerleri değiştirmeyi unutmayın :mrgreen:
ReplaX11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ReplaX11 »

<div class="navbar">

overal_header da burası yok bulamadım orjinal overal_header ede baktım yok 3.0.2 kullanıyorummm bannerımın hemen altında olması için ne yapmam gerek
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

ReplaX11 yazdı:<div class="navbar">

overal_header da burası yok bulamadım orjinal overal_header ede baktım yok 3.0.2 kullanıyorummm bannerımın hemen altında olması için ne yapmam gerek
Sanırım bu eklenti prosilver teması ve türevleri için... Eklenti yapımcısı bu yönde birşey söylememiş ama subsilver2 ve türevlerinde dediğiniz kod yok haklısınız...

Aslında .css dosyasına navbar adı altında bi tanımlama eklenirse çalışabilir ama eklentinin orjinal halini bozmamak için yapmayı doğru bulmuyorum...
Stoplazma
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Stoplazma »

teşekkürler paylaşımınız için yararlı bir konu olmuş ama bir sorum olucak bu kodları nereye yerleştircez?
prosilvev temam hiç editlenmemiş 0 haliyle duruyor hangi dosyanın neresine eklemem gerekicek bu kodları ?

ayrıca bir sorum olucak, aşağıdaki üye giriş ve üye ol kısmını nasıl üst tarafa taşıyabiliriz. http://www.simuzer.com daki gibi ?

şimdiden teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

Stoplazma yazdı:teşekkürler paylaşımınız için yararlı bir konu olmuş ama bir sorum olucak bu kodları nereye yerleştircez?
prosilvev temam hiç editlenmemiş 0 haliyle duruyor hangi dosyanın neresine eklemem gerekicek bu kodları ?

ayrıca bir sorum olucak, aşağıdaki üye giriş ve üye ol kısmını nasıl üst tarafa taşıyabiliriz. http://www.simuzer.com daki gibi ?

şimdiden teşekkür ederim..
Normal Forumlar İçin [portal.php dosyanız yoksa] olan başlığın altındaki kodları kullanmalısınız. Hangi değişiklikleri hangi dosyaya yapacağınız o başlığın altında yazıyor...

Üye giriş kısmını üste taşımak için;

AÇ:
styles/prosilver/template/index_body.html

BUL VE KES:

<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN and not S_IS_BOT -->
	<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}" class="headerspace">
	<h3><a href="{U_LOGIN_LOGOUT}">{L_LOGIN_LOGOUT}</a><!-- IF S_REGISTER_ENABLED -->&nbsp; &bull; &nbsp;<a href="{U_REGISTER}">{L_REGISTER}</a><!-- ENDIF --></h3>
		<fieldset class="quick-login">
			<label for="username">{L_USERNAME}:</label>&nbsp;<input type="text" name="username" id="username" size="10" class="inputbox" title="{L_USERNAME}" />  
			<label for="password">{L_PASSWORD}:</label>&nbsp;<input type="password" name="password" id="password" size="10" class="inputbox" title="{L_PASSWORD}" />
			<!-- IF S_AUTOLOGIN_ENABLED -->
				| <label for="autologin">{L_LOG_ME_IN} <input type="checkbox" name="autologin" id="autologin" /></label>
			<!-- ENDIF -->
			<input type="submit" name="login" value="{L_LOGIN}" class="button2" />
		</fieldset>
	</form>
<!-- ENDIF -->
BUL:
<!-- INCLUDE overall_header.html -->

ALTINA EKLE:

<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN and not S_IS_BOT -->
	<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}" class="headerspace">
	<h3><a href="{U_LOGIN_LOGOUT}">{L_LOGIN_LOGOUT}</a><!-- IF S_REGISTER_ENABLED -->&nbsp; &bull; &nbsp;<a href="{U_REGISTER}">{L_REGISTER}</a><!-- ENDIF --></h3>
		<fieldset class="quick-login">
			<label for="username">{L_USERNAME}:</label>&nbsp;<input type="text" name="username" id="username" size="10" class="inputbox" title="{L_USERNAME}" />  
			<label for="password">{L_PASSWORD}:</label>&nbsp;<input type="password" name="password" id="password" size="10" class="inputbox" title="{L_PASSWORD}" />
			<!-- IF S_AUTOLOGIN_ENABLED -->
				| <label for="autologin">{L_LOG_ME_IN} <input type="checkbox" name="autologin" id="autologin" /></label>
			<!-- ENDIF -->
			<input type="submit" name="login" value="{L_LOGIN}" class="button2" />
		</fieldset>
	</form>
<!-- ENDIF -->
barSELOna
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen barSELOna »

Bu şimdi subsilver2'de çalışıyor mu çalışmıyor mu ?
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

barSELOna yazdı:Bu şimdi subsilver2'de çalışıyor mu çalışmıyor mu ?
Hayır, yalnızca prosilver için bu düzenleme.
Kullanıcı avatarı
serseri3162
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen serseri3162 »

<div id="tabs">
   <ul>
      <li class="activetab">
      <a href="./portal.php"><span>Portal</span></a></li>
      <li><a href="./index.php"><span>Pano</span></a></li>
      <li><a href="./search.php"><span>Ara</span></a></li>
      <li><a href="./faq.php"><span>Yardım</span></a></li>
   </ul>
</div>
Bende de overal_header.html.php sorunu vardı bunu yaptım..
Düzeldi.
Sorun yaşayan arkadaşlar deneyebilir.
Kullanıcı avatarı
Saburov
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Saburov »

En son mesajda belirtildiği şekilde yaptım ancak en son linkteki "yardım" yazısındaki "ı" karakteri yerine soru işareti çıkıyor. Forumun başka bir yerinde türkçe karakter sorunu yok. Neden burada sorun olduğunu anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz? (localhostta deniyorum servera atınca düzelir mi?)
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Saburov: Notepad++ ile değişiklikleri yapman gerek, kaydederken biçim > utf-8 olmadan işaretlemen lazım.
Kullanıcı avatarı
Saburov
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Saburov »

Teşekkürler Evrek4, sorunu hallettim. Aynı sorunla karşılaşabilecekler için yazayım.
Notepad++ ile açtım. Üstteki kodlama menüsünde ANSI olarak kayıtlıydı. UTF8 (BOM'suz) olarak kodla seçeneğini seçtim, ayrıca aynı menüden yine dönüştür dedim ve kaydettim. Sorun ortadan kalktı.

Belki benim dışımda herkes biliyordur zaten ama yine de belirteyim phpbb olsun wordpress olsun, dosyaları editlerken kesinlikle UTF8(BOM'suz) olarak kaydedin. Normal UTF8 temanızda sorun çıkarabiliyor.
Rhaumel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Rhaumel »

Saburov yazdı:Teşekkürler Evrek4, sorunu hallettim. Aynı sorunla karşılaşabilecekler için yazayım.
Notepad++ ile açtım. Üstteki kodlama menüsünde ANSI olarak kayıtlıydı. UTF8 (BOM'suz) olarak kodla seçeneğini seçtim, ayrıca aynı menüden yine dönüştür dedim ve kaydettim. Sorun ortadan kalktı.

Belki benim dışımda herkes biliyordur zaten ama yine de belirteyim phpbb olsun wordpress olsun, dosyaları editlerken kesinlikle UTF8(BOM'suz) olarak kaydedin. Normal UTF8 temanızda sorun çıkarabiliyor.
Bir sorum olacak; başlık ile alakalı değil ama bahsedilmişken alıntı yaptığım mesajla ilgili.

windows xp pro kullanıyorum notepad++ editör ve indirdiğim tüm dosyaları otomatik seçili olan ANSI olarak yazıyorum. htaccess de çok sorun yaşıyorum belkide nedeni budur?

htaccess için ve diğer dosyalar için winxppro için ANSI mi seçicem yoksa arkadaşın dediği gibi UTF8 (BOM'suz)mu?
Kilitli

“3.0.x Stil Sorunları & Yardım” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir