Tema güncellemek?

phpBB 3.0.x sürümleri için stil veya temalar hakkındaki sorunlarınızı buraya yazabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
fthaksu
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 12
Kayıt: 23.04.2011, 11:22

Tema güncellemek?

Mesaj gönderen fthaksu »

Kullandığım tema (serenity teması) bayağı eski bu yüzden sürekli sorun çıkarıyor captcha ayarlarında vs. 3.0.8 sürümünü indirdim ancak nasıl güncelleyebilirim? Tema dosyalarımın çoğu editli halde hepsini direk ftp ye atsam sıfırdan editlemem gerekcek ve bu 1-2 günümü alır büyük ihtimalle. Başka şekilde güncellemenin bir yolu yokmu?
fthaksu
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 12
Kayıt: 23.04.2011, 11:22

Re: Tema güncellemek?

Mesaj gönderen fthaksu »

Yokmu arkadaşlar bi yolu
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 518
Kayıt: 28.12.2006, 15:03
İletişim:

Re: Tema güncellemek?

Mesaj gönderen akansu »

Eğer indirdiğin klasörde contrib klasörü içerisinde el ile güncelleme dosyası verilmemişse yok. Yani önünde iki seçenek var:

1-) Ya subsilver2/prosilver kod değişikliklerini içeren yönergeleri izleyip kendin güncelleme yapacaksın
2-) Ya da güncel dosyları aynen yükleyip kurduğun MODların düzenlemelerini tekrar yapacaksın.

Her ikisi de zaman alır tabi :S phpbb güncellemelerinde durum böyle malesef. Yalnız prosilver orjinal şablonu üzerine başka klasörden template dosyası çağırmayan bir tema kullanırsan (yani inherit_from = prosilver değil de required_template = prosilver kullanan ki şimdilik bildiğim bi subsilver3 diye bir tema var bunu yapan, bir de ben yeni bir tema üzerinde çalışıyorum =) ) o takdirde otomatik güncelleme ile teman da güncellenir.Uğraşmak durumunda kalmazsın.

Kısacası eğer phpBB kullanmak istiyorsak kodlarla haşır-neşir olmak ve kurduğun modları, yaptığın düzenlemeleri bir kenara not almak; özel tema kullanıyorsak her güncelleme de kendimiz el ile güncelleme yapmak durumundayız...
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.

phpBB3 Temaları | SufiForum
Kilitli

“3.0.x Stil Sorunları & Yardım” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir