üye sayısı fazla olan siteler hakkında

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 422
Kayıt: 03.07.2007, 13:23
Konum: Muğla
İletişim:

Re: üye sayısı fazla olan siteler hakkında

Mesaj gönderen basoglanh »

Kendi sitem http://www.kuscular.org Cpu sorunu modlara göre değişiyor.
Yeni bir güne gülümse !
BuSe XD
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 1
Kayıt: 08.09.2011, 15:58

Re: üye sayısı fazla olan siteler hakkında

Mesaj gönderen BuSe XD »

stardollun 125,252,511 üyesi var :o
temsan
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 4
Kayıt: 06.11.2011, 15:24

Re: üye sayısı fazla olan siteler hakkında

Mesaj gönderen temsan »

Fatih kardeşim sonuna kadar haklı. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Redsun
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 26
Kayıt: 26.09.2008, 17:26
İletişim:

Re: üye sayısı fazla olan siteler hakkında

Mesaj gönderen Redsun »

Benzeri tartışmalar mesaj panosu alanında rakipler oldukça, kullanıcıların ihtiyaç ve beklentileri sürdükçe her zaman devam edecektir. Bu da çok doğal.

Sürece mesaj panosu administratorleri olarak çoğu kez farklı bir pencereden bakıyoruz aslında. Kullanıcılarımızın beklenti ve önceliklerini öğrenip bu doğrultuda gerekli modifikasyonlar ve güncellemelere kalkışsak da aslında son sözü söyleyen her zaman adminin beklentileri oluyor. Mesaj panosu stilinden, kullanılan modlara kadar bu süreç aslında çoğu kez genelde bir / birkaç kişinin önceliklerinin yaşama geçirilmesi sürecidir.

Gerçekçi olalım, ülkemiz koşullarını ve insan ilişkilerini yıllardır içinde yaşayan, üreten, soluyan kişiler olarak hepimiz yakınen biliyoruz. Tecrübelerimiz arttıkça daha da iyi öğreniyoruz. Sadece bir mesaj panosu yazılımında değil yaşamın her alanında kolayın, fazlanın, hazırın, tercihen ücretsizin (beleşin), özentinin peşinde koşuyoruz. Üretim ilişkilerindeki yapı da bunu körüklüyor. İstisna koşullar haricinde bir hizmet alacağımız zaman çoğunlukla elimiz cüzdanımıza gitmiyor, nasıl en ucuza getirsem derdine düşüyoruz. Alacağımız hizmetin yapısını, değerini, niteliğini üzerine harcanan değerini çoğu kez düşünmüyoruz. Bunun sosyal yaşamdaki basit bir yansıması empati yapmamak ve karşımızdakini düşünmeden sadece kendi çıkarlarımızı gözeterek hedefe bir an önce ulaşma çabası şeklinde kendini buluyor. Bu süreçte herkes herşey araçlaşıyor, kırıyoruz döküyoruz, yok sayıyoruz, geçiştiriyoruz... ama nihai sonuca ulaşınca kendimizi ayrıcalıklı sayıyoruz.

Bu yaklaşım ve yetişme tarzının insanları olarak konu mesaj panosu seçimine gelince karşımıza çıkan alternatifler arasından seçim yapmak da çok zor olmuyor. Önceliklerimiz gerekli gereksiz bol özellik, tercihen referans alınan örneğe mümkün olduğunca benzeme ve görsellikten yana oluyor. Ülkemizde en çok satan gazetelerin en çok resimli ve magazine yer veren gazeteler olması gibi, en çok kullanılan mesaj panolarının da bol görselliğe ve görsel nosyonlara dayanıyor olması oldukça anlamlı.

Phpbb alanda tecrübeli, işini iyi bilen uluslararası geliştirici ekibe sahip olması, gerek güvenlik önlemlerinin yüksekliği, gerek açık kaynak olması ve kullanıcısını geliştiren sorumlu yapısı ile mesaj panosu yazılım sürecinde olan taraflı tarafsız herkesin imrenerek baktığı bir oluşumdur. Resmi sayfada da görüleceği üzere pek çok kurumsal yapılanma Phpbb mesaj panosu sistemlerini kullanmaktadır.

Farklı sistemleri denemek isteyen kişiler elbette bunu yapabilirler seçim kendilerinindir. Kolaylıkla diğer sistemleri de kurup hazır halde ne geliyor ne gelmiyor inceleyebilirler. Objektif ve teknik bir gözle bakan herkes görecektir ki, her sistemin özellik açısından artıları ve eksileri var. Kusursuz dediğiniz noktada zaten yanılgı içine düşersiniz. Buna karşılık yukarıda bahsettiğim önemli kriterlerden ötürü, phpbb bir çok açıdan rakiplerinin üzerindedir.

Tabi süreci sadece hazır gelecek veya plugin şeklinde kurulacak modlara, wysiwyg editöre, ajax kullanımına indirgeyen kişilerin phpbb'nin misyonunu malesef idrak edemeyeceklerini de belirtmek gerekiyor.
because open source matters...
ademhanci
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 4
Kayıt: 23.02.2012, 16:06

Re: üye sayısı fazla olan siteler hakkında

Mesaj gönderen ademhanci »

:) sitene üye olmalarını istiyorsan reklamını sitenin içeriğine en uygun şekilde yapman gerekır die düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
rocksenn
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 185
Kayıt: 11.03.2012, 00:45
Konum: Cybetron

Re: üye sayısı fazla olan siteler hakkında

Mesaj gönderen rocksenn »

Yaklaşık 4-5 yıl önce ben bu forum sitelerinde kurtken bazı arkadaşların kullanıcılıktan kendi forum sitelerine geçtiklerinde (kullanıcılıktan yöneticiliğe terfi) daha forum sitelerini 5-6 saat önce açmış olmalarına karşın üye sayılarının ya da online sayılarının 500 - 1000 olduğunu görüyordum uzun lafın kısası bazı hakkını veren yerler hariicinde o bahsi geçen yerlerin çoğunun fake kullanıcı kullandıklarını hatırlatırım hatta phpbb için hazırlanmış Fake user diye de bir modifikasyon mevcut :lol:
kullanıcı sayısı öyle ha deyince olacak iş değildir. Gerçek anlamda bir forumun daha çok kullanıcıya ulaşması zamanla olacak birşey! Hatta bahsettiğim zaman 1 ay 2 ay ya da 3 ay bile değil...
Google amcamızın forumlarımızı indexlemesi bile zaman alırken herşey bir anda olmasını bekleyemeyiz
demek istediğim ister bulletin ol ister smf istersen mybb hiç farketmez...
Şu da var ki bulletin yazılımı ücretli olsa da o kadar cafcaflı bir şekilde uğraşılıp tasarlandığını sanmıyorum ben şahsen kendim... 8)

Genel içerikli forumlar için üye sayısının artması çok daha uzun sürecektir. Belli bir konuya yönelik forumlar daha kolay üye sayısını artırabilir burda da dikkat edilecek şey onlara nasıl ulaştığınızdır.

Ben yıllardır bir çok forum gördüm kullanıcı olarak oralarda en sevmediğim şey içerikteki reklemlardır. konudan önce reklamın olması beni rahatsız ediyor, onun için reklamları daha uygun şekilde yerleştirmek kullanıcının kalıcı olmasındaki etkenlerden birisi diye düşünüyorum, bir formunuz varsa ve siz bunun kullanıcılara ulaşmasını istiyorsanız önce kendiniz birşeyler yapacaksınız kullanıcıların cevap vermesini konu açmasını ya da onlardan benzeri şeyleri beklemeyeceksiniz, hem kayıtlı kullanıcı daha çok misafir kullanıcıyı sık boğaz etmeyeceksiniz kullanıcılar zaten kendine yönelik birşeyler buluyorsa forumda zaten üye oluyorlar (linkleri kapatmak, üye ool diye cart diye ekranın ortasına çıkan zamanzigolar vs... bunlar günümüzde insanı kasan şeyler :D )

Sözün özü önce sabır sonra azim

Bir de unutmadan söyleyim aslında forumlar ticari bir yer değil sosyal bir yerdir... Ne kadar sosyal o kadar ticari olur sonradan kimsyi üzmeden kasmadan... Eskiden facebook twitter yokken sosyal olan tek şey forumlardı :lol:
Zamana Güzellik Kat!
melisterzi
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 1
Kayıt: 17.03.2012, 12:20
İletişim:

Re: üye sayısı fazla olan siteler hakkında

Mesaj gönderen melisterzi »

Ben de biraz reklamla ilgisi olduğunu düşünüyorum
Cevapla

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir