Ücretli destek yasağı

phpBB Türkiye ile ilgili görüş, istek ve önerilerinizi bu foruma yazın
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
phpBB Türkiye hakkında görüş, istek ve önerilerinizi bu foruma yazabilirsiniz. Site ile ilgili olmayan mesaj yazanlar, başka siteleri kötüleyenler, konu dışına çıkanlar ya da yöneticileri kötüleyici mesaj yazanlar uzaklaştırılacaktır.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Cevapla
Demond
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 72
Kayıt: 03.08.2018, 19:32

Ücretli destek yasağı

Mesaj gönderen Demond »

Merhaba. Uzun zamandır phpbb forum yazılımını kullanıyorum. Bir forum sahibi olmak mutlak surette yazılımcı olmayı veya webmaster olmayı gerekli kılmamalı diye düşünüyorum. Sahip olduğumuz phpbb forum yazılımında mutlaka özelleştirme ihtiyacı duyduğumuz alanlar olabiliyor. Bu özelleştirme isteklerini diğer webmaster forumlarında dile getiriyoruz lakin artık an itibari ile phpbb dediğimiz zaman cevap alamıyoruz. Reklam olarak algılanmaması için isim yazmıyorum lakin türkiyenin en popüler ilk 3 webmaster sitesine phpbb forum için özelleştirme yaptırılacaktır şeklinde ilan açmama rağmen hiçbir geri dönüş olmadı.

Bu platform bence phpbb nin özelleştirme taleplerine (ücretli/ücretsiz) cevap verebilecek tek platform. Fakat hangi genel ahlak ilkesine veya hangi prensibe ters düştüğü için bu tür talepler burada dile getirilemiyor bilmiyorum. PHPBBTURKEY yöneticilerinden istirhamımız mutlaka bu konuyu düşünsünler. Şuanda bir özelleştirme talebim var ve bunu burada dile getiremiyorum ve bu duruma anlam da veremiyorum. Kurumsal yazılım şirketlerine gidip on binlerce lira mı vermeliyiz? Ne yapmalıyız?
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 3062
Kayıt: 16.07.2006, 15:32
Konum: ağandon /
İletişim:

Re: Ücretli destek yasağı

Mesaj gönderen pikachu »

Phpbb.com sitesi açıldığından beri ücretli destek olayına karşı olmuştu ve sitede ücretli destek verilmemekte ve hatta talepte bile bulunulamamaktaydı. Ta ki yaklaşık 1-2 ay öncesine kadar.
phpbbturkey de sanırım bu felsefe ile talep kabul etmemekte. Yönetici belki bu durumu değiştirebilir ama o zamana kadar ingilizceniz varsa phpbb.com üzerinden "Wanted! " forumundan talepte bulunabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
Mesajlar: 6996
Kayıt: 18.09.2005, 20:51
İletişim:

Re: Ücretli destek yasağı

Mesaj gönderen ESQARE »

Kısa ve net olarak; aldığınız ücretli destekte ortaya çıkabilecek sorunlarda sorumluluğu hiç bir şekilde biz almıyoruz. Dolayısıyla bu konuyla ilgili görüşmeleri de forumlarımız ya da bize bağlı platformlar aracılığıyla yapılmasına şimdilik izin vermiyoruz. Bunu genel ahlak ilkesine dayandıramazsınız, ancak belki "prensip" diyebilirsiniz.

İnternet ortamında herkese güvenemezsiniz maalesef. Daha önceleri bu konuyla ilgili çok sıkıntı yaşadığımız için böyle bir karar alındı. Ayrıca yazılımcı veya webmaster olmakla ilgisi yok bunun. phpBB kullananların çoğunluğu yazılımcı veya webmaster değildir. phpBB ücretsiz bir yazılım olduğu için acemi olan bir kişi bile her konuda kendisi sorununu çözebiliyor. Uygulaması kolay bir çok döküman ve kaynak forumlarımızda mevcut. Uğraşmam derseniz tabi ki kurumsal firmalara fazla ücret ödersiniz.

Kısacası 3 seçeneğiniz var;
1- Az ücret ödeyerek işinizi yaptıracağınız güvenilir olup olmadığı belli olmayan kişilere işinizi yaptırmak.
2- Fazla ücret ödeyerek güvenilir kurumsal firmalara işinizi yaptırmak.
3- Kendiniz uğraşıp sorununuzu çözmek.

Bu 3 seçenekten sadece sonuncusu için bizden ve platformlarımızdan destek alabilirsiniz.

Ayrıca phpBB.com üzerindeki Wanted! forumunda da daha çok güvenilir kişi ve kurumsal firmalar tercih ediliyor. Böyle olmasına karşın o forumda da şöyle bir uyarı var:
NOTE: All contracts and services provided through this forum are at your own responsibility.
The phpBB Teams will NOT deal with disputes resulting from interactions through this forum.
Türkçesi: Bu forum aracılığıyla yapılan tüm sözleşmeler ve alınan hizmetler kendi sorumluluğunuzdadır.
PhpBB Ekibi, bu forumdaki etkileşimlerden kaynaklanan uyuşmazlıklarla KESİNLİKLE ilgilenmeyecektir.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Demond
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 72
Kayıt: 03.08.2018, 19:32

Re: Ücretli destek yasağı

Mesaj gönderen Demond »

Öncelikle uzun ve açıklayıcı cevabınız için teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz özelleştirme konularında zaten ben gerekli herşeyi yapmış durumdayım. Eklenti kurma, yeni tema yükleme, reklam yerleşimi, küçük düzeltmeler vs.. Fakat asıl yaptırmak istediğim şeylere bi noktadan sonra gücüm yetmiyor. Mesela hızlı bir forumum olsun istiyorum. Ana sitem olan wordpress tabanlı yazılım ile phpbb yi entegre etmek istiyorum vs vs.. Bunlar yapabileceğim şeyler değil maalesef. Bu konularda destek açıp buradaki topluluğa sorsam sanıyorumki çok fazla yardım alamam. O nedenle ihtiyaç duymaktayım ücretli yardıma. Bakalım belki bulurum ama bahsettiğiniz gibi " güvenilir olup olmadığı belli olmayan kişiler" işimi ne kadar düzgün yapacaklar bilemiyorum. Daha önce birkaç defa projelerim mahfoldu kendisini kurumsal bir ağız ile ve oldukça süslü cümleler ile tanıtan webmaster kişiler sayesinde.

Şuan ESQARE üstadın verdiği taktikler ile ders notu forumumda üye olmayanlara ve en az bir içerik girmeyenlere dosyaları göstermiyorum. Bu sayede hergün 10-15 ders notu yükleniyor kullanıcılar tarafından. Amacım kendi kendini büyüten bir sistemdi kısmen başardım. Fakat çok fazlaca sayıda mail alıyorum nasıl dosya ekleneceğini bile bulamıyorlar. Standart çeviride "yeni başlık" kendi çevirimde "ders notu gönder" isimli bir buton yerleştirdim headere. Biraz arttı bu sayede:)

Teşekkür ediyorum tekrar cevaplar için..
Cevapla

“Görüş - İstek - Öneri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir