Dosyaları Satır içine yerleştir sorunu

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Cevapla
Demond
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 72
Kayıt: 03.08.2018, 19:32

Dosyaları Satır içine yerleştir sorunu

Mesaj gönderen Demond »

Herkese merhaba.

Daha önceki zamanlarda da bu sorun nedeniyle başlık açmıştım. Mesaja eklenen bir dosya olduğu zaman (pdf,word) bu dosyaları satır içine yerleştirmediğimiz zaman forum içi aramalarda bu dosya ekleri aramaya dahil edilmiyordu. Bu problemi konuşmuştuk.

Benim kullandığım forum %90 itibari ile ders notu dosyası paylaşım forumu. Yani ziyaretçilerim genelde öğretmen ve öğrenci. Düz yazı şeklinde ders notu ekleyen çok yok. Genelde pdf, word ekliyorlar. Ama satır içine yerleştir düğmesini kullanmıyorlar. Böyle yapmaları için de yönlendiremiyorum.

Dosyaları satır içine yerleştir düğmesine basmadıkları zaman iki sorun çıkıyor. 1.Sorun forum içi aramalara bu dosyalar dahil edilmiyor. 2.sorun mesaj başlığını girip dosyasını upload eden bir kullanıcı gönder komutunu kullandığı zaman Mesaj alanını boş bırakamazsınız şeklinde uyarı alıyor ve mesaj alanına saçma saçma ifadeler vs bırakıyor. Bu da sinir bozucu haliyle.

İstediğim şey şu; dosya upload ettiğimiz zaman dosyanın yüklenmesi bittiğinde doğrudan mesaj alanına eklense? Yani satır içine yerleştir komutu otomatik olarak yapılsa? Bu düğme kalksa? Çok şey istediğimin farkındayım ama bu gerçekten gerekli.

Mesela bazen bir üye geliyor onlarca dosya ekliyor ve mesaj alanı boş olduğu için orayada anlamsız birşeyler yazıyor ve eklediği onlarca dosya forum aramalarında gözükmüyor. Ben tek tek bu mesajları düzenlemek zorunda kalıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
Mesajlar: 6999
Kayıt: 18.09.2005, 20:51
İletişim:

Re: Dosyaları Satır içine yerleştir sorunu

Mesaj gönderen ESQARE »

Dosyaları otomatik olarak satır içerisine yerleştirmenin bir yolu yok. phpBB.com'da bir ekip üyesi sizinle aynı sorunda olan birine herhangi bir yol olmadığını söylemiş: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... p=15037076

Mesaj alanını boş bırakamamanız da güvenlik sebeplerinden dolayıdır. Mesaja herhangi bir karakter girilmediğinde veritabanına boş bir sorgu gidecektir. Bu sebepten mesajlarda en az 1 karakter olması gereklidir.

Aslında sizin istediğiniz farklı bir dosya indirme sistemi. phpBB bir mesajlaşma ve forum yazılımı temelinde olduğu için sadece mesajlara dosya eklemenize izin veriyor ve mesaj metinlerinde arama yapmanıza izin veriyor. Yine de kullanıcılarınıza mesajlara farklı karakterler yazmak yerine dosya adını yazmak konusunda yönlendirme yapabilirsiniz. Böylece arama yapıldığında ulaşılacaktır.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Demond
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 72
Kayıt: 03.08.2018, 19:32

Re: Dosyaları Satır içine yerleştir sorunu

Mesaj gönderen Demond »

Haklısınız. Aslında dosya paylaşımı için forum tabanlı site kullanmak mantıksızdı. Ama kendiliğinden bu şekilde ilerledi süreç. Amacım ilk başta dosya paylaşımı değildi yani ağırlıklı olarak. Peki bu istediğim şey bir özelleştirme ile yapılamaz mı?
Cevapla

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir