phpBB 2.0.x sürümlerinden phpBB 3.0'a geçiş

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
vicente
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen vicente »

ben burdaki ayarı yapamadım

Kod: Tümünü seç

Dönüştüre tıkladıktan sonra resimde göreceğimiz sayfa gelir ve o sayfada

Veritabanındaki Tablolar için örnek: phpbb_ (bu phpBB2 forumumuzun veritabanındaki tablo isimlerinin öntakılarıdır. Değiştirmediyseniz phpbb_ dir. değiştirdiyseniz değiştirdiğinizi yazın.)

Forum yolu : Buraya phpBB2 forumunuzun bulunduğu klasör adını yazınız.

Diğer seçeneği Evet'te bırakalım, bu seçenek herşeyin otomatik yapılmasını sağlıyor.

Yukarıdaki bilgilerimizi girdikten sonra DÖNÜŞÜME BAŞLA'ya basıyoruz.
değişik değişik hatalar veriyor ve burda verilen foto ile benim şuanda dönüştürmek istediğim ayarların fotoları bir değil ne yapmam gerek..?
vicente
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen vicente »

yardım edecek kimse yokmu..
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

fotoğraflar aynı olmaz tabiki o anlatımdaki resimler Beta5 yönetiminin, ama mantık aynı orada yazılanları bulacaksın hepsi okadar. Resim bulamazsan örnek olsun diyedir.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Chopin
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Chopin »

Merhabalar (yeni üye)...

Benim 2.x'ten 3'e dönüşümüm başarılı oldu fakat bende de Türkçe karakter problemleri hasıl oldu. MySQL'deki ayar UTF8 şeklinde, sanırım orada sorun yok...

İşin komik tarafı, post_text tablosunu indirip, Wodpad.exe'de açıp, tüm karakterleri CTRL H ile replace yapıp tekrar sunucuya yükleyerek bu işi çözecek kadar kendimi akıllı sandım fakat tüm Türkçe karakterler "?" işareti şeklindeydi; tıkandım orada...

PhpBB3 RC1'in bu tabloları uyarlaması esnasında yapılması gereken bir iç ayarı mı var acaba? Ya da problem nereden kaynaklanmaktadır?...
Drummer@Pikare
Chopin
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Chopin »

Farklı bir noktaya temas edeceğim için yeni bir mesaj olarak yazdım (belki mesajları birleştirmek isteyebilirsiniz)...

PhpBB3 RC1'i kurdum. Türkçe dil desteğini de kurdum. Forumda "şu an için" karşılaştığım tek hata şu oldu.
Yönetim Paneli'ne girdiğinizde, GENEL > PANO AYARLARI > Eklenti Ayarları'na tıkladığınızda, "Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /[servername]/local/home/[username]/[domainname]/language/tr/acp/attachments.php on line 37" şeklinde hata mesajı alıyorsunuz (en azından Türkçe dil desteğini yükleyince ben aldım).

Tabi ki bu işte deneyimli arkadaşlar çözümü bilirler... Forumun kurulu olduğu klasördeki "language/tr/acp/" içerisindeki attachments.php dosyasını edit'lediğinizde, 'ACP_MANAGE_EXTENSIONS_EXPLAIN' ile başlayan satırın sonuna gidin. Bu satır, <code>aspx</code>, gibi uzantılar tehlikelidirâ€Â¦).' şeklinde biter. Satırın sonuna bir "virgül" koyup dosyayı kaydederek tekrar sunucuya yükleyin. Problem çözülmüş olacaktır...
Drummer@Pikare
Kullanıcı avatarı
michelle
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen michelle »

Laneth yazdı:Ya bende dönüştürmeye çalıştım Phpbb 2 ile aynı veritabanına Phpbb 3 ü kurdum daha sonra convert aşamasına geldim.Buraya kadar hiç bi sorun yok ama dönüştür dediğim zaman sayfa belli bi süre sonra zaman aşımına uğruyor ve kapanıyor.

http://www.xxx.com/install/index.php?mo ... &confirm=1

bu adres çıkıyor en son ve kapanıyor.Bi çözüm bulamadım.
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Bu sorunu aşabilen oldu mu acaba? Takıldım kaldım burada maalesef :cry:
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

michelle sunucularda fazla yoğunluk olmasın diye işlem zamanları süresini 30 sn olara ayarlanır, dönüşüm işlemi sırasında bu zaman 30 saniyeyi geçtimi zaman aşımı sebebiyle sunucu işlemi durdurur.

Localhostta yapıyorsak php.ini dosyasından bu süreyi uzatmalıyız, sunucuda dönüşüm yapıyorsak ya hostcunuza rica edeceksiniz bir süreliğine bu zamanı yükseltsin yok yapmıyorsa sunucun boş olduğu zamanlarda bu işlemi gerçekleştirin.

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
michelle
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen michelle »

Dn_35 yazdı:michelle sunucularda fazla yoğunluk olmasın diye işlem zamanları süresini 30 sn olara ayarlanır, dönüşüm işlemi sırasında bu zaman 30 saniyeyi geçtimi zaman aşımı sebebiyle sunucu işlemi durdurur.

Localhostta yapıyorsak php.ini dosyasından bu süreyi uzatmalıyız, sunucuda dönüşüm yapıyorsak ya hostcunuza rica edeceksiniz bir süreliğine bu zamanı yükseltsin yok yapmıyorsa sunucun boş olduğu zamanlarda bu işlemi gerçekleştirin.
Daha önce de buna benzer birşey söylemişsiniz... Ben de ordan yola çıkarak host firmasına sordum işlem süresini 120 dakika dedi.
Böyle bir süre olabilir mi yoksa bir yanlışlık mı yaptılar?
Bir de phpbb.com da bu konuyla ilgili bazı sorular var... Ancak ingilizcem elvermediği için anlayamadım... Belki bir de siz bakarsınız...
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 7e7a508e96

İlgilendiğiniz için teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

öyle bir süre olmaz 120 saniye demiş olabilirler, yoğun bir serverdeysen bu süre yetmeyebilir,

skeleton
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen skeleton »

slaytofisi yazdı: Eski sitenizde çakışan kullanıcı adları bulundu. Dönüşümü tamamlamak için lütfen bu kullanıcıları silin veya yeniden adlandırın; böylece her temiz kullanıcı adı için eski forumunuzda sadece bir kullanıcı olacaktır.
bende de böyle diyo.. bunu nasıl çözebiliriz?
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

skeleton yazdı:
slaytofisi yazdı: Eski sitenizde çakışan kullanıcı adları bulundu. Dönüşümü tamamlamak için lütfen bu kullanıcıları silin veya yeniden adlandırın; böylece her temiz kullanıcı adı için eski forumunuzda sadece bir kullanıcı olacaktır.
bende de böyle diyo.. bunu nasıl çözebiliriz?
iso 8859-9 ile utf 8 çakışması, çakışan isimleri yazar dediği gibi ya isimlerini değiştireceksin yada sileceksin.

-273
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen -273 »

Dökümanı ve Türkçe dil dosyasını hazırlayan arkadaşlara teşekkürler. phpBB3 çok güzel gözüküyor (:
AggReSSiVe
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen AggReSSiVe »

pikachu yazdı:denedim ama o da olmadı. sanki sorun bitek bende var. :D
aynı sorun bendede oluyor ... Forum yolu olayını bir türlü aşamadım.

phpBB2 kurulu olan forum yolu yerine ;

phpbb2
phpbb2/
../phpbb2
../phpbb2/
../../phpbb2
../../phpbb2/

yazdım ama olmuyor !

Birde sorum ;

Mesela phpbb2 forumumuz, root dizininde açık bir şekilde kurulu ve işliyor ( http://www.domain.com/index.php , klasör yok )

bunun convert işlemi için kısa bir yol gösterimi yapabilirmisiniz ? root içine klasör açıp, phpbb2 veri tabanına kurulur ( farklı bir prefix ile ) sorun olmaz onda. Convert'i de yaptık diyelim, hem phpbb2 hemde phpbb3 çalışıyor. phpBB3'ü root dizinine ( klasör olmadan ) alabilirmiyiz, gerekli ne değişiklikler yapmalıyız ?

Yardımcı olursanız sevinirim...

Teşekkürler !
Görüş & Tartışma & Eğlence Ve Bilgi Platformunuz...

MaRiNNa.NET
yzgulec
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen yzgulec »

Dönüşüm işlemi aşamasında

install_convert.php [ 856 ]: Lütfen bu dosyaların mevcut olduğuna ve web sunucusu tarafından yazılabilir olduğuna emin olup tekrar deneyin:
»images/avatars/gallery/
images/ranks/
images/smilies/.

hatası alıyorum. Ancak defalarca yazılabilir yaptım dosyaları ve klasörleri. Sorun ne olabilir acaba??
yzgulec
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen yzgulec »

Hallettim mesaj silinebilir :)
yzgulec yazdı:Dönüşüm işlemi aşamasında

install_convert.php [ 856 ]: Lütfen bu dosyaların mevcut olduğuna ve web sunucusu tarafından yazılabilir olduğuna emin olup tekrar deneyin:
»images/avatars/gallery/
images/ranks/
images/smilies/.

hatası alıyorum. Ancak defalarca yazılabilir yaptım dosyaları ve klasörleri. Sorun ne olabilir acaba??
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir