Merhabalar bu konu hala tam çözülememiş sanırım. Şimdi bizim köyün koordinatı 36.624685,33.234898 dir. Ben öyle bir kod yazıp veya bulmalıyım ki sadece bu koordinatı girmeliyim youtube veya benzeri sitelerin sadece video numarası gibi. Sonuçta [harita]36.624685,33.234898[/harita] şeklinde yazdığım zaman o haritaya gidebilmeliyim. İçeride olması gereken kök link ise yukarıdakiler gibi değil çok kısa :
sonuna da istediğimiz koordinatı yazıp değişken olarak kullanabilmeliyiz. Yukarıdakiler hep google da yapılan arama sonucunun yazılmış hali. Böyle olunca o BBCODE ile sadece 1 tek yeri görebiliyoruz..
maps.google.com/maps?ie=UTF8&ll=36.624685,33.234898
Benim hazırlayıp ta çalıştıramadığım BBCODE ise şöyle :
Kod: Tümünü seç
<iframe width="600" height="400" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/maps?ie=UTF8&ll={URL}"></iframe>
Burada sorun sanırım KOORDİNAT içindeki noktalar ve virgüller, nokta veya virgül kodun anlamını değiştiriyor olabilir mi ? Bu sebeple {IDENTIFIER}, {INTTEXT} ve SimpleText le de deneme yaptım ama olmadı. Bu işi halletmek için en sonunda oturup BBCODE yazma işine çalışmak zorunda kalmak istemiyorum, birisi yardım edebilir mi lütfen ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mesaj No : 326