index.php dosyasını home.php'ye dönüştürmek

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Kilitli
forumBB3
Kayıtlı Kullanıcı

index.php dosyasını home.php'ye dönüştürmek

Mesaj gönderen forumBB3 »

Forumun kurulu sitelerden birine makaleleri yayınlamak için wordpress kurmak istiyorum. Site açılışta wordpress olarak açılacak, forumda blog üzerinden link verilecek. Link yapısının bozulmaması için ikisi de kök dizinde yer alacak.

Wordpress'in tüm dosya adları farklı olmasına rağmen index.php phpbb'de de yer aldığı için foruma ait index.php'yi home.php veya forum.php olarak değiştirmek istiyorum.

Bu düzenlemeyi hangi dosyadan ve nasıl yapmalıyım?
forumBB3
Kayıtlı Kullanıcı

Re: index.php dosyasını home.php'ye dönüştürmek

Çok kolaymış. Dosya adını değiştirmek yeterliymiş. Phpbb gerçekten çok şaşırtıyor insanı. Forumun çalışması için "index.php" aramıyor sistem.

index.php'yi home.php yaptım. Wordpress dosyalarını yükledim. Localde sorunsuz kurulup çalıştı.

İstediğim gibi açılış wordpressle oldu. Arka planda forum konularına tıkladığımda forum konuları açılıyor. Ancak wordpress konularına tıkladığımda forum sayfası açılarak "istenilen sayfa bulunamadı" uyarısı veriyor.

Bu noktada ne yapmam gerekir?
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Demekki başka dosyalarda da çakışma yaşanıyor. Bu şekilde çalışıyor gibi gözüksede başka yerlerden hata alma olasılığınız yüksek. Her iki yazılımı aynı dizinde tutup birbirine karıştırmanız hiç bir yerde tavsiye edilmez. phpBB'yi ya da Wordpress'i alt dizinlerden birine yüklerseniz sorun yaşamazsınız. Link yapısı bozuluyor demişsiniz, onun çözümü bu bahsettiğinizden çok daha kolay. Mesela htaccess ile yönlendirme yapabilirsiniz.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
forumBB3
Kayıtlı Kullanıcı

Konuyu çözüme kavuşturuncaya kadar buradan yazmaya devam edeyim. Çözüm bulamazsam blog olarak farklı bir siteye taşırım.

Bunu neden yapıyorum?

Öncelikle hemen belirteyim phpBB kesinlikle şu anki yapısı ile indexlenme konusunda diğer hiçbir yazılımdan daha geride değil. Makaleleri phpbb üzerinde yazmaya başladım ve çoğu gazete sitelerini de geride bıraktım. Arama motorları kesinlikle orjinalliğe ve okuyucuların aradığını bulup bulmamasına bakıyor.

Phpbb'nin eksik yanı makale yazmaya başladığınızda ortaya çıkıyor. Her makaleye resim ekliyorsanız ve resimler kendi sitenizde kalsın istiyor, phpbb resim eklemeyi kullanmak istemiyorsanız mutlaka ftp programını da açmanız gerekmekte.

En büyük sıkıntı ise reklam yerleşimi ile ilgili yazılımlar şu an için kesinlikle istediğiniz düzeyde değil. 1000 kelimelik bir makale yazdığınızda reklamların hiçbiri ne yazık ki paragrafların arasında görünmüyor. Reklam yerleşimini istediğiniz gibi ayarlayamıyorsunuz. Wordpress ile 10 bin gösterimden 20 tl alıyorsanız phpbb ile 30 bin gösterimden 7 tl alabiliyorsunuz.
En son forumBB3 tarafından 19.10.2018, 12:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
forumBB3
Kayıtlı Kullanıcı

Şu an için en büyük sıkıntı iki yazılımın belli noktalarda çakışması şu an denemek istediğim phpbb Seo ile link düzenlemesi yapabilmek. Eğer forumu /forum klasörüne alıp Seo link düzenlemesi ile gene siteadresi.com şeklinde açabilirsem ve çalışmada sorun yaşanmazsa bu noktadan devam etmek istiyorum.
forumBB3
Kayıtlı Kullanıcı

ESQARE yazdı: 19.10.2018, 11:00 Demekki başka dosyalarda da çakışma yaşanıyor. Bu şekilde çalışıyor gibi gözüksede başka yerlerden hata alma olasılığınız yüksek. Her iki yazılımı aynı dizinde tutup birbirine karıştırmanız hiç bir yerde tavsiye edilmez. phpBB'yi ya da Wordpress'i alt dizinlerden birine yüklerseniz sorun yaşamazsınız. Link yapısı bozuluyor demişsiniz, onun çözümü bu bahsettiğinizden çok daha kolay. Mesela htaccess ile yönlendirme yapabilirsiniz.
Farklı denemeler yaptım fakat olmadı. Sizin bahsettiğinizi localde denemek istiyorum.
forumda usu seo kurulu. Forumu /forum klasörüne taşıdım.

Seo ayarlarından linklerin kök dizininde açılmasını seçtim yani bir konu local/test/forum/deneme.html şeklinde değilde local/test/deneme.html şeklinde açılması gerekirken açılmadı.

.htacces'te bunun için manuel bir kod var mı acaba?
Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir