1.
phpBB 3.0 Final versiyonu ne zaman yayınlanacak?
İlk önce beta test aşamasından çıkılması gerekir. Beta test aşaması ne kadar çok verimli geçerse kullanım seviyesi standartına ulaşan phpBB3.0 versiyonun çıkması o kadar hızlı olacaktır. bir kere aday versiyon safhası yayınlanacak... bu aşamadan sonra phpBB3 Final'in çıkması uzak olmayacak..
2.
phpBB 3 Beta versiyonu kendi forumumda kullanabilir miyim?
Hayır. son kullanıcı kısmında beta versiyonun kullanılmasını uygun değildir.
3.
Özellik eklenmesi isteklerini nereden yapabilirm?
phpBB Olympus uzun aşamalardan geçti. Özellikleri açısından neredeyse tamamlanmıştır ve bu özelliklerin kalıcılığı beta safhasındaki bug'ların ve güvenlik açıklarının düzeltilmesiyle netlik kazanır. Özellik istekleri phpBB 3.x serisinin yayınlanmasıyla tekrar açılabilir..
4.
Beta içinde bir bug buldum nereye haber verebilirim?
http://www.phpbb.com/support/ sayfasındaki Bug Tracker bölümüne girerek bulduğunuz bug'ı kayıt ettirebilirsiniz. Kayıt etmeden önce aynı konunun tekrar açılmadığını kontrol etmelisiniz.
5.
Güvenlik açıklarıyla ilgili kısmı Bug Tracker ile rapor edebilir miyim?
Hayır, Bir güvenlik açığı bulduysanız, http://www.phpbb.com/support/ sayfasındaki Security Tracker bölümüne rapor etmelisiniz.
6.
phpbb3 için upgrade aracı var mı?
Hayır. Upgrade araçları kesinlikle ilk kullanıcı sürümünün yayınlanması ile sağlanacaktır, yani beta sürümler için veya yapım aşamasındaki son kullanıcı sürümler öncesindeki versiyonlar için bu araçlar çıkmayacaktır.
7.
2.0.x serisinden sonra neler değişecek, özellik listesini görebilir miyim?
Ayrıntılı olmayan özellik listesi phpbb.com "development board" kısmında mevcut.. Şu önemle hatırlatılırki orada görülen liste tam ve kesinleşmiş liste değildir, önemli olan kısımlardır.
8.
phpBB 3.0 Beta versiyonu test etmem için ne tür bir yapıya sahip olmam gerekir?
* Web Sunucu hesabınızdaki işletim sistemi PHP'yi desteklemelidir.
* Aşağıdaki listedeki bir SQL veritabanına sahip olunması gerekir:
o MySQL 3.23 ve üstü (MySQLi destekli)
o PostgreSQL 7.x/8.x
o SQLite
o Firebird 1.5+/Interbase 7.1+
o MS SQL Server 2000 yada yukarısı (direkt olarak yada ODBC Aracılığıyla)
o Oracle
* PHP 4.3.3 yada üstü (destekli: 5.0.x & 5.1.x, uyumluluk: 6.0-dev) ile kullanmaya karar verilen database için destek
* Bu kısımda sıralanan aşağıdaki modüller ile PHP'ye ekstra özellikler ekleyecektir, fakat bunlar gerekli değildir, opsiyoneldir.
o zlib sıkıştırma desteği
o Uzak FTP desteği
o XML desteği
o Imagemagick desteği
Yazar: cupra
phpbb3 Beta Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
phpbb3 Beta Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
En son cupra tarafından 25.09.2006, 22:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
| Site Kuralları| [ resmi görüntülemek için tıklayın ]
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Türkiyenin #1 phpBB kaynağı phpbbturkey.com
sanırım bikaç harf hatası var
kontrol edersen iyi olur...
"* Bu kısımda sıralanan aşağıdaki modüller ile PHP'ye ekstra özellikler ekleyenecektir, fakat bunlar gerekli değildir, opsiyoneldir.
o Uzak FTP desteği
o XML desteği
o Imagemagick desteği"
1.si : "ekleyenecektir " sanırım eklenecektir oluyor...
2.si : "zlib sıkıştırma" yeni bişey mi yoksa "gzip" mi oluyor?
not : ö.m atmaya çalıştım bi türlü gitmedi,bu yüzden buraya yazdım,kusura bakmayın...

"* Bu kısımda sıralanan aşağıdaki modüller ile PHP'ye ekstra özellikler ekleyenecektir, fakat bunlar gerekli değildir, opsiyoneldir.
o Uzak FTP desteği
o XML desteği
o Imagemagick desteği"
1.si : "ekleyenecektir " sanırım eklenecektir oluyor...
2.si : "zlib sıkıştırma" yeni bişey mi yoksa "gzip" mi oluyor?
not : ö.m atmaya çalıştım bi türlü gitmedi,bu yüzden buraya yazdım,kusura bakmayın...
zlip yeni bir tanım onda yanlışlık yok teşekkürler.
| Site Kuralları| [ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Ayrıca bakınız: http://www.phpbbturkey.com/development.html
(phpBB.com geliştirme ve Beta hakkında sıkça sorulan sorular sayfasının Türkçe çevirisidir)
(phpBB.com geliştirme ve Beta hakkında sıkça sorulan sorular sayfasının Türkçe çevirisidir)

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 2 misafir