Evrek4 yazdı:Kurduğun modun adı ne?
Hata büyük ihtimalle bu modun sql sorgularından kaynaklanıyor. Yani php dosyalarından kodlar silinmiş ama sql da hala var, dolayısıyla hata da var. Kurduğun eklentinin adını yaz bakalım.
Öncelikle Merhaba,
Yanıtınızı geç görüp geç yanıt verdiğim için özür dilerim. İlgilenip yanıt yazdığın için teşekkür ediyorum
Evrek4.
Günde foruma 100 den fazla robot üye gelirse bu probleme önlem için sanırım sorununa çare olabilecek tarzda düşündüğün
(PhpBB/2'den bahsediyorum çünkü hata verdiği için PhpBB/3'e dönüştüremiyordum) bu anlamıyla, derdimize çare olabilecek bazı mod'ları kurmaya kalkmanızda sanırım normaldir.
Ben kurmak istediğim (kuradığım/yani başarılı olamadığım) denemiş olduğum bir kaç tane mod var (Anti robotic register flood Mod,tc_langpack,TextualConfirmation-1.0.7,The Humanizer MOD)Vs.
Tabiiki başarısız denemelerim sonucunda error aldığım için hata düzeltmek yerine silip my admin'den aldığım yedeği okutarak forumu kurmak benim için daha kestirme daha kolay bir yoldu.
Ben her mod denememde forumda anlatıldığı gibi Mod kurmanın bütün kurallarına uyduğum gibi (çok dikkat etmeme rağmen) hata alırım.
Her neyse...
Sonuçta foruma ait tabloları My Adminden tamamını kaldırıyoruz yani siliyoruz. My Admin bölümündeki veri tabanınızda hiç bir tablo kalamadıktan sonra ftp programıyla forumun
root'una gelip phpBB ye ait bütün klasörleri vs. siliyoruz.
Burada dikkat edilmesi gereken konu bu SQL yedeği, phpBB'nin hangi versiyonundan aldıysanız aynı versiyonu yeniden kurmalısınız.
Mesela benim phpbb 2.0.14 versiyon ben uyanıklık yapıp ikinin en son versiyonunu (phpBB-2.0.23) kayıt edip yedeğimi bunun üzerine okutmaya çalıştım ama olmadı/olmuyor:-(
Yedeği aldığınız aynı versiyonu yeniden kurduktan sonra önce
bigdump'la G-ZiP'li SQL datei larını okuttururum. Tabiiki önce Türkçe karekter sorunu yaşarım. Türkçe karakter sorununun yanı sıra resimlerde görünmez.
Daha sonra aynı SQL datei'ni bu kez de
'My Sql Dumper' programıyla bir kez daha okutunca Türkçe karekter sorunu ortadan kalktığı gibi görünüşte her şey kusursuzmuşcasına düzenlilik tabiiki bizi yanılt ma ma lı.
Konu başlıklarından birini tıkladığınızda, konuların açılmadığını gördüğünüz gibi ve böylece
"DEBUG MODE" hatasını aldığınızı öğrenmiş olursunuz.
Bu supriz beni önce
çok şaşırttığı için, yani yardım bulabilmek için beni buraya yazamaya ittiğini bilmem söylemeye gerek varmı?
Ben deneme yanılma yöntemiyle bu sorunumu nasıl aştığımı
burada hiç üşenmeden neden yazdığıma gelince, aynı problemi yaşayan bir başka arkadaşımızın belki işine yarar diye yazıyorum.
Yedek SQL'ü ikinci kere okutmak:
Evet, aynı SQL yedeğini bir kez daha
'My Sql Dumper'programıyla yazdırınca/okutunca, ne
Debug Mode hatası kalıyor ne de başka bir hata kalıyor!
Problemsiz eski forumunuza kavuşmuş oluyorsunuz.
Kimseden yardım almadan, benim kendi kendime, tecrübelerimden pratik olarak edindiğim canlı izlenimler bunlar.
Vardır belki daha kolay yolu ama, ben sorunumu şimdilik böyle aştım.
Sanırım yazılanları harfiyen yapmama rağmen bir tek Mod kurma konusunda beceriksizim
Sevgiyle
KISA BiR NOT:
Bu yazıyı burada yayınladıktan sonra uzun zamandır phpBB2'den PhpBB3'e geçmek isterken tablolarda oluşan
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
bu hatada düzelmiş oldu.
phpBB/2'den PhpBB/3 'e çok kolay bir şekilde Convertion yaparak geçtim. PhpBB/2 ye uyarlamaya çalışıpta bir türlü uyarlayamadığım robotik üyeler için ihtiyaç duyduğum mod

lara da sanırım, (şimdilik) ihtiyacım kalmadı
sevgiyle
(ÇÖZÜLDÜ)