Son Sürüme Güncelleme !

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
fnx
Kayıtlı Kullanıcı

Son Sürüme Güncelleme !

Mesaj gönderen fnx »

Merhaba arkadaşlar 3.0.8 olan forumumu üzerinde modlar ve kod parçaları olduğu için elle kod değişikliği yaparak 3.0.8'den 3.0.9'a güncelledim, aynı şekilde dil dosyalarınıda elle 3.0.9'a göre güncelledim hiç bir sorun çıkmadı ve gayet hızlı çalışıyor.

Şuanda subsilver2 destekli 610nm adlı bir tema kullanıyorum her iki temayıda subsilver2 ve 610nm 3.0.9'a göre güncelledim. Fakat admin paneline girdiğimde Mesaj panosu sürümü: 3.0.8 olarak gösteriyor sürümü kontrol et dediğimde bir değişiklik olmuyor ? phpBB kurulumunuz güncel değil diyor ?

ek olarak yapmam gereken işlemler mi bilgi verirseniz sevinirim..
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: Son Sürüme Güncelleme !

Mesaj gönderen ESQARE »

Öncelikle önbellek temizliği yapın.

Ayrıca mesaj panosunda MOD / kod parçaları kurulduysa güncellemeyi otomatik güncelleme paketi kullanarak yapmalısınız. Güncelleme işlemi sırasında ise ayrıca veritabanınızda güncellenecek böylece phpBB sürümü değişecektir.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
fnx
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen fnx »

yüklemelerden indirdiğim phpBB 3.0.9 [ Kod Değişiklikleri (3.0.8'den 3.0.9'a) ] sanırım sadece tema dosyalarında elle kod değişikliği yapmışım :) türkçe dil dosyalarındada elle kod değişikliği yapmıştım :D

peki bu şekilde kalsa bir sorun olur mu ?
Kullanıcı avatarı
ZeNaNLi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
İletişim:

Mesaj gönderen ZeNaNLi »

Muhtemelen, veritabanı güncelleme komutunu çalıştırmadığınızdan dolayı böyle bir durum ile karşılaşıyorsunuz.

Yapmanız gerekenler;
*Aşağıdaki "install.rar" dosyasını indirin,
*İndirdiğiniz dosya içerisinde bulunan install klasörünü, FTP aracılığıyla forumunuzun ana dizinine (root'a) atın,
*Kullandığınız web tarayıcısından http://www.siteadı.com/install/database_update.php komutunu çalıştırın,
*Veritabanınızın güncellendiğine dair açıklamaları göreceksiniz. (Veritabanınız artık güncel.)
install.rar
(42.42 KiB) 37 kere indirildi
Resim
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

fnx yazdı:yüklemelerden indirdiğim phpBB 3.0.9 [ Kod Değişiklikleri (3.0.8'den 3.0.9'a) ] sanırım sadece tema dosyalarında elle kod değişikliği yapmışım :) türkçe dil dosyalarındada elle kod değişikliği yapmıştım :D

peki bu şekilde kalsa bir sorun olur mu ?
Bu şekilde olmaz. Kod değişiklikleri tema ve İngilizce dil dosyasındaki değişiklikleri içerir. Herhangi bir MOD veya Eklenti yüklediyseniz ve otomatik güncelleme paketini kullanmazsanız phpBB'nin kullandığı diğer dosyaları güncelleyemezsiniz ve son sürümde güncellenen ya da kapatılan güvenlik açıkları v.b. durumlardan forumunuz etkilenmez.

ZeNaNLi'nın verdiği dosya sadece veritabanınızı günceller. phpBB dosyalarında da güncelleme yapmanız gerek.

Yüklemeler sayfamızdaki uyarı:
* Kod Değişiklikleri paketi'nin içerisinde sadece İngilizce dil dosyaları ve prosilver ile subSilver2 tema dosyaları için elle yapılabilecek kod değişiklikleri bulunmaktadır. Tüm dosyaları değiştirmek/güncellemek için Otomatik Güncelleme Paketi'ni ya da Sadece Değişecek Dosyalar paketini kullanabilirsiniz. Yama Dosyaları paketini kullanarak UNIX tabanlı bir sunucuda komut istemi yardımıyla güncelleme yapabilirsiniz. Türkçe dil dosyaları güncellemesi için phpBB3 Türkçe Dil Dosyası forumunu ziyaret edebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen phpBB Güncelleme konusuna bakın.
Ayrıca phpBB3 Güncelleme konusu: viewtopic.php?f=60&t=18558

Lütfen öncelikle forumlarımızda güncelleme ile ilgili arama yapınız. Bu konuda bir çok makale ve yazı mevcut. Sizin yapmanız gereken otomatik güncelleme paketini kullanmaktır.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

bdajans
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen bdajans »

Biz de otamatik güncelleme dosyasını yükledik ve güncelleme sayfasına girip tıkladık, ancak güncelleme panelinde hiç bir hareket yok, sebebi ne olabilir..?
Teşekkürler...
fnx
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen fnx »

tşkler arkadaşlar sorunsuz bir şekilde veritabanını, dil dosyalarını, forum ve tema scriptini 3.0.9'a güncelledim..
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir