Forum resmi hk.

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
samsunlu55
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Forum resmi hk.

Mesaj gönderen samsunlu55 »

Selamlar, forum başlıklarını resimli yapmak istedim, bunu başardımda ama, resimler çok büyük oldu benim istediğim icon gibi ufak olmaları. Bunu nasıl yapabileceğimi söyleyebilirmisiniz lütfen.
Diğer bir sorunumda başlıktaki Phbb logosunu kaldırıp kendi resimli logomu koymak istiyorum ama bunun için
açıklayıcı bir mesaj bulamadım forumda. Bir tane var o da çok dolambaçlı anlatmış ve logo linkini nereye koyacağımızı yazmamış. Kısa yoldan anlatan olursa çok minnettar kalacağım.
Birde bir yeni konu attığımda üst tarafta yeni bir konu butonu olmuyor. Düzenle, alıntı seçenekleri var ama yeni konu atmak için tekrar ana başlığa dönüp ordan açmak gerekiyor. Halbuki diğer sistemlerde bir konuyu gönderdikten sonra hemen üsbtte yeni konu göndermek için buton oluyor.
Sorularım biraz fazla olmuş olabilir ama phbb de yeniyim ve yordımlarınıza çok ihtiyacım var. Şimdiden yardım edeceklere teşekkürler.
Not: Lütfen arama yap falan gibi yazılar yazmayınız çok aradım ama gerçekten kısa yollu ve açıklayıcı bilgiler bulamadım.

Ana sayfamın görüntüsüne dostganyan.com adresinden bakabilirsiniz. Bahsettiğim forum resimleri için.
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Forum resmi hk.

Mesaj gönderen satcell »

resimleri yeniden boyutlandırman lazım bunun için hiçbir program olmadan şu şekilde yapabilirsin
http://www.roundpic.com/ tıkla buradan istediğin gibi width ve height ile resimleri boyutlandır.
-----------------------------
Logo kısmı styles\prosilver\imageset\site_logo.gif bunu istediğin gibi değiştirmek için
styles\prosilver\imageset\imageset.cfg notepad++ programı ile aç

imageset.cfg

Bul

Kod: Tümünü seç

img_site_logo = site_logo.gif*52*139
buradan genişlik ve yüksekliği ve logo uzantısını(gif) istediğin gibi değiştir sonra değiştirdiğin logoyu styles\prosilver\imageset ftp programı filezilla ile yolla sonra acp den stillerden görüntü kümelerini yenile.Ön belleği temizle tarayıcı çerezlerini sil.
----------------------------
Diğer sorunun cevabı viewtopic.php?f=57&t=18990
samsunlu55
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Teşekkür ederim arkadaşım deneyeceğim bir bakalım olacakmı. Birde bu tarayıcı çerezlerini nasıl silicez bilmiyorumda..
samsunlu55
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Dostum dediklerini yaptım sadece icon lar oldu. Ama çoktandır aradığım bir olaydı ve bunun için sana çok teşekkür ederim. Diğerlerine gelince Site Logosunu aynen dediğin şeyleri uyguladım ama logo yine küçük oldu Phbb logosu gibi ve büyütemedim ne yaptıysam. Sonra senin dediğin gibi önbelleği temizledim bu seferde sitenin tüm logoları gitti siteme bakabilirsin linkten. Niye öyle oldu? bir şeymi yanlıştı acaba. Ben senin dediklerini yatım aynen.
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen satcell »

stiller---görüntü kümeleri---logo bir bak orada genişlik ve yükseklik yazıyor ve logo görünüyor mu bir bak.
senin sitenin logosunda şuan spacer.gif var bundan dolayı şuan senin sitenin logosu görünmüyor.
samsunlu55
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Logo görünüyor, hemde boyutlarını büyütmüş olduğum halde ama nedense ana sayfaya yansıtamıyorum.
Şu dediklerini birdaha deniim bakalım o zaman olcakmı. Yinede teşekkürler, diğer bilgiler çok işime yaradı sağolasın.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir