CPU aşım problemi?

phpBB 3.1.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB 3.1.x kurulumu ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.1.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temalarından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.1.x Stil/Tema Sorunları & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB 3.1.x eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.1.x Eklenti Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
SüKûT
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

CPU aşım problemi?

Mesaj gönderen SüKûT »

Geçen hafta bugün (yani 20 Şubat Cuma günü) ve bugün cpu aşım sebebi ile sitem suspend edildi geçen seferkinde app.php dosyasının çok fazla kullanıma sebep olduğu söylenmişti bugün de genel bir kullanım olduğu ve sistemin çok fazla Mysql sorgusu döndürğü söyledi bu problemi nasıl çözebilirim? anlık olarak en fazla 9-10 kullanıcı oluyor sitemde ve bunlarda kayıtlı kullanıcılar değil ve çoğu özellik kapalı misafirlere kapalı zaten örneğin forumda arama yapmak? Host şirketim öneri olarak Cache kullanmamı söyledi cache nasıl kullanabilirim acaba ne işlem yapmam gerekiyo bilgi verebilir misiniz?
imzanın kural dışıdır, lütfen kurallarımızı okuyarak imzanızı güncelleyiniz. (yönetim)
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: CPU aşım problemi?

Mesaj gönderen VSaBaH »

Merhaba,

Konu ile alakalı daha önce bir duyuru yapmıştım böyle bir sorun olacağını düşündüğüm için;
viewtopic.php?f=66&t=21125

Ama orada yazılanlardan önce temanızı değiştirip sunucundan sql kullanımınızın ne durumda olduğunu öneririm. Çünkü en büyük etken o... Şayet tema değişimi etkili olmamışsa yukarıdakileri deneyebilirsiniz.
SüKûT
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: CPU aşım problemi?

Mesaj gönderen SüKûT »

VSaBaH yazdı:Merhaba,

Konu ile alakalı daha önce bir duyuru yapmıştım böyle bir sorun olacağını düşündüğüm için;
viewtopic.php?f=66&t=21125

Ama orada yazılanlardan önce temanızı değiştirip sunucundan sql kullanımınızın ne durumda olduğunu öneririm. Çünkü en büyük etken o... Şayet tema değişimi etkili olmamışsa yukarıdakileri deneyebilirsiniz.
hmm evet o başlığı görmüştüm unutmuşum kusura bakmayın. Yükleme ayarlarını gösterdiğiniz şekilde yaptım şimdilik bakalım bir kaç gün bu şekilde takip edeyim ne olacak durum olmadı temayıda değiştirip denerim.
imzanın kural dışıdır, lütfen kurallarımızı okuyarak imzanızı güncelleyiniz. (yönetim)
Kilitli

“3.1.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir