güncelleme yaparken zaman aşımı

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Kullanıcı avatarı
melihonline
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

güncelleme yaparken zaman aşımı

Mesaj gönderen melihonline »

Merhabalar. Forumumu son sürüme yükseltecekken güncellemenin son bölümünde böyle bir hata alıyorum.

Dosyalar tamam. Sadece veritabanı kaldı.

Düzenleme: Güvenlik ayarları -> Formları göndermek için en yüksek zaman: bu alanı -1 yaptım düzelmedi.

Adsız.png
FORUM | FORUM 2 | İki insan açtır. Biri bilimi arayan, diğeri ise parayı...
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: güncelleme yaparken zaman aşımı

Mesaj gönderen ESQARE »

Eğer sunucunuza root yetkiniz yoksa hosting firmanızla iletişime geçip php.ini ya da kullanıcıya özel oluşturulacak phprc dosyasından max_execution_time, max_input_time, memory_limit gibi php zaman aşımı (timeout) ayarlarını yükseltmelerini isteyiniz.

Ya da izin veriliyorsa .htaccess dosyanızdan bu ayarları siz yapabilirsiniz. Ancak öncelikle hosting firmanıza durumu bildirmenizi tavsiye ederim

Referans olarak şu sayfalara bakabilirsiniz:
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p14766321
https://help.dreamhost.com/hc/en-us/art ... e-via-FTP-
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
melihonline
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

PHP işlem limitleriniz en üst seviyeye göre ayarlanmış olup kontrol etmenizi rica ederiz.
Şimdi bu şekilde cevap geldi hosting firmamdan. Güncellemeyi tekrar denedim. Yine aynı zaman aşımı uyarısı çıktı.

Düzeltme: İkinci bir cevap olarakta şunu yazdılar.
Paylaşımlı bir hosting hizmetinde tnımlanabilecek en üst seviyelere göre düzenleme yapıldığı için daha üst bir limit atanamamaktadır. Yazılımınızın manuel güncelleme seçeneği var ise deneyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Hosting paketiniz çok sınırlı görünüyor. Farklı bir pakete ya da firmaya geçmenizi öneririm. Daha önceleri de aynı hosting firması ile mi çalışıyordunuz?
Resim

Kullanıcı avatarı
melihonline
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

1 yılı geçti bu firma ile çalıştığım süre. phpbb nin bir kaç güncellemesi denk gelmiştir. İlk defa böyle bir hata aldım.

Önceki hosting firmam da sıkıntı olmuştu. Güncelleme yaparken beyaz ekran hatası alıyordum o yüzden bırakmıştım.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

O halde muhtemelen sunucu ile ilgili güncelleme yapıp bazı sınırlamalar getirmiş olabilirler. Bir de siz kendiniz ana dizininizdeki .htaccess dosyasına aşağıdaki satırları ekleyip dener misiniz? (Güncelleme işleminden sonra bu satırları tekrar kaldırmayı unutmayın)

Kod: Tümünü seç

<IfModule php5_module>
   php_flag allow_url_fopen On
   php_flag allow_url_include On
   php_flag asp_tags Off
   php_flag display_errors Off
   php_value max_execution_time 1500
   php_value max_file_uploads 500
   php_value max_input_time 900
   php_value max_input_vars 1000
   php_value memory_limit 228M
   php_value session.gc_maxlifetime 14400
</IfModule>
Eğer bu kodlar da işe yaramazsa sadece sizin için kısa süreliğine, yani güncelleme bitinceye kadar zaman aşımı değerini yükseltmelerini talep etme imkanınız yok mudur? Güncelleme yapabilmeniz için o değeri yükseltmek gerekiyor çünkü...

Bu arada size gönderdikleri mesajda varsa manuel güncelleyin demişler... Veritabanı manuel olarak nasıl güncellenecekmiş? onu da belirtilerse biz de bu forumda paylaşalım.
Resim

Kullanıcı avatarı
melihonline
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Vermiş olduğunuz kodları denedim yine fayda etmedi.

Hostingime de tekrar yazdım. İşte gelen cevap.
Belirttiğimiz şekilde paylaşımlı hosting paketlerinde bu tür yükseltme işlemleri gerçekleştirilememektedir.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Güncelleme yapmanıza bile izin vermiyorlarsa hosting firmanızı değiştirmenizi öneririm.
Resim

muzik
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen muzik »

Yukarıda yazılanları inceledim... Son sürüme bugün güncelleme yaparken aynı hataları aldım. Hostingle görüştüm bizde sorun yok dediler kodlama hatası var diyerek aşağıdaki logları gönderdiler... otomatik güncelleme yapmaya çalışıyorum ama her defasında aynı hatayı alıp sil baştan kurmak zorunda kalıyorum... Aşağıdaki error logları size birşey ifade ediyor mu? Çözüm öneriniz var mıdır?

2019-01-03 12:31:32.707 [NOTICE] [193.255.220.199:10103] [STDERR] PHP Fatal error: Call to undefined method ftp::transfer() in /home/muzik1/domains/muzikegitimcileri.net/public_html/forum/includes/functions_transfer.php on line 284
2019-01-03 12:31:48.804 [NOTICE] [193.255.220.199:10201] [STDERR] PHP Fatal error: Call to undefined method ftp::transfer() in /home/muzik1/domains/muzikegitimcileri.net/public_html/forum/includes/functions_transfer.php on line 284
2019-01-03 12:32:22.856 [NOTICE] [193.255.220.199:10106] [STDERR] PHP Fatal error: Call to undefined method ftp::transfer() in /home/muzik1/domains/muzikegitimcileri.net/public_html/forum/includes/functions_transfer.php on line 284
2019-01-03 12:33:00.837 [NOTICE] [193.255.220.199:10404] [STDERR] PHP Fatal error: Call to undefined method ftp::transfer() in /home/muzik1/domains/muzikegitimcileri.net/public_html/forum/includes/functions_transfer.php on line 284
2019-01-03 12:34:24.267 [NOTICE] [193.255.220.199:10204] [STDERR] PHP Fatal error: Call to undefined method ftp::transfer() in /home/muzik1/domains/muzikegitimcileri.net/public_html/forum/includes/functions_transfer.php on line 284
2019-01-03 12:34:57.056 [NOTICE] [193.255.220.199:10408] [STDERR] PHP Fatal error: Call to undefined method ftp::transfer() in /home/muzik1/domains/muzikegitimcileri.net/public_html/forum/includes/functions_transfer.php on line 284
2019-01-03 12:35:47.123 [NOTICE] [91.191.170.170:53775] [STDERR] PHP Fatal error: Call to undefined method ftp::transfer() in /home/muzik1/domains/muzikegitimcileri.net/public_html/forum/includes/functions_transfer.php on line 284
Simuzer
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Simuzer »

Merhaba, dosyaları sunucunuza aktarmaya izin vermiyor gibi..

En son dosyaları yükleyip sadece veritabanını güncelle diyerek güncelleme yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Güncellemeyi önerilen güncelleme yöntemi ile yapmayı denediniz mi? Eğer Otomatik Güncelleme Paketi kullanarak güncelleme yapmaya çalışıyorsanız kimi zamanlar sunucu tabanlı hatalar ortaya çıkabiliyor. Öncelikle önerilen güncelleme yöntemi ile güncelleme yapmayı deneyin. Eğer tekrar aynı sorunu yaşarsanız bildirin.
Resim

muzik
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen muzik »

SORUN ÇÖZÜLDÜ...Zaman aşımı hatasını çözmek için update öncesinde anadizin/store/install_config.php dosyasını silin.
En son muzik tarafından 08.01.2019, 11:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Aslında zaman aşımı hatası bu şekilde çözülmez. Ancak, sizin sorununuz dolaylı olarak bu şekilde çözülmüş olabilir.

Normalde install_config.php dosyası, güncelleme işlemi sırasında elde edilen sunucu ve yapılandırma bilgilerini kaydederek otomatik olarak oluşturulur. Güncelleme işleminin ardından ise otomatik olarak sunucudan silinir. Muhtemelen sizin zaman aşımı sorununuz ilk güncelleme denemenizde (otomatik güncelleme yaptıysanız) oluştu ve daha sonra bir şekilde zaman aşımı sorununuz düzeltildi. Yapılandırma bilgileri de install_config.php dosyasında ön belleklendiği için aynı hatayı almaya devam ettiniz. Eğer güncellemeyi başarıyla yaptıysanız install_config.php dosyasını tekrar eski yerine yüklemenize gerek yoktur. Hatta, eğer dosyayı geri eski yerine yüklediyseniz güvenlik açısından o dosyayı silmenizde fayda vardır.

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi güncelleme işlemlerinde bu tarz sorunlar yaşamamak için otomatik güncelleme yöntemi yerine phpBB 3.2.x güncelleme nasıl yapılır? makalesindeki önerilen güncelleme yöntemini kullanın.

Ayrıca phpBB.com'daki önerilen güncelleme yönteminde güncelleme işlemine başlamadan önce, eğer store/ dizininde install_config.php ya da *.lock or migration* adında dosyalar varsa bunların silinmesi gerektiği yazıyor.

Biz de önerilen güncelleme yöntemi olan phpBB 3.2.x güncelleme nasıl yapılır? makalesini phpBB.com'dakine göre güncelledik.
Resim

muzik
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen muzik »

İlginiz ve detaylı açıklama için teşekkür ederim. Makalenizde "Tam Paket" yüklemeyi öneriyorsunuz. Her defasında bunu yapmak biraz zahmetli. Çünkü bütün dosyaları sil yeniden aktar vs..Bu nedenle otomatik güncellemeyi denedim ama her defasında (yıllardır) aynı zaman aşımı hatası aldığım için mecburen tam paket yüklemek zorunda kalıyorum. Hostingle görüştüm zaman aşımıyla ilgili bizde sorun yok, yazılımsal bir hata dediler... Bir sonraki güncellmede yine otomatik deneyeceğim ve aynı hataları alırsam sizden otomatik güncelleme için yardım isteyeceğim... Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Tam Paket ile güncellemeyi otomatik güncelleme paketiyle bir çok hatayla karşılaşıldığından phpBB.com öneriyor. Neden böyle bir önerme yaptılar bilemiyorum, ancak bir sonraki major phpBB sürümünde güncelleme işleminin daha stabil hale geleceğini düşünüyorum.
Resim

Kilitli

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir