3.2 uyumlu SEO eklentisi

phpBB 3.2.x sürümleri için yapılmasını istediğiniz veya arayıpta bulamadığınız Eklentileri buraya yazabilirsiniz.
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 164
Kayıt: 08.04.2019, 13:37

Re: 3.2 uyumlu SEO eklentisi

Mesaj gönderen aknctn »

forumBB3 yazdı: 02.02.2018, 04:48 O yazılımların öncelikle çıkmasının nedeni link olarak değil genel manada SEO düzenlemelerinin iyi olması. Buda gayet doğal çünkü paralı satılan yazılımlar farkları olmalı. SEO analizi yapan sitelerde yazılım kıyaslaması yapıldığında çıkan eksikler Phpbb'de daha fazla. Ancak şu an için PhpBB çok iyi bir sistem oluşturdu.

Bir ara lisanslı VBulletin forum kullanmıştım. Fark bariz ancak o forumu indexlemede ön plana çıkaran yazılımdan ziyade içeriğiydi. Aynı içeriği aynı anda iki yazılımla yayınlayın büyük farklar olmaz. Belki kod sistemi ve SEO alt yapısı ile daha önce indexlenir ama her eklenti için ücret ödemeye değecek kadar da değil.

Şu an aradığım hemen her eklentiyi PhpBB'de de bulabiliyorum ve çok pratik. Bir süredir Google Webmaster güncelleme duyurularından dolayı forum indexlerini kontrol ediyorum. SEO linki olup olmaması hiç farketmiyor. Önemli olan doğru yapılandırma. Bariz belirleyen fark kesinlikle ve kesinlikle ÖZGÜN İÇERİK.

Google artık çok daha isabetli bir şekilde içeriğin ne kadar özgün olduğunu kontrol edip ona göre indexliyor. Phpbb'yi üst sıralarda göremememizin en büyük sebebi de Web sitelerine yatırım yapanlar genelde SEO'ya uygun özgün içerikle Makale yayını (forum dahi olsa mesajları yeniden düzenliyorlar) yapıyorlar. WordPress içerisinde bulunan SEO yazılımları özel puanlama ile yazının nasıl olması gerektiğini belirtiyor. Kelime sayısı, resim kullanımı, paragraf düzeni, cümle uzunluğu vs... Bunlara özen gösterilerek mesaj hazırlandığında aynı başarı forum yazılımı olmasına rağmen Phpbb'de de ortaya çıkıyor.

Benim gördüğüm şu an Google,

- Site yaşı
- Mesaj içeriğinin özgünlüğü
- İçeriğin okunabilir ve uygun olması
- İçerikteki görseller
- Yazılımın Mobil uyumu
- Açılış hızı
- https olup olmadığı

Gibi konulara bakıyor. Ücretsiz bile olsa Google özgün ve aranılan içeriği kesinlikle es geçmiyor. FrontPage ile oluşturduğunuz html bir sayfa bile olsa..

Yalnız Seo linki değişimi konusu büyük sıkıntı. 3.2 versiyonu çıktığında eski SEO linkler uymadığı için bir anda tüm hit gitmişti. Bunun sebebi gelen tüm aramaların linkler uyuşmadığı için sonuçsuz kalmasıydı. O dönem önce link yönlendirme yaptım sonra bundan vazgeçip SEO yazılımının eski versiyonu USU'nun alex75'nin forumunda 3.2'de de çalıştığını görünce onu kullandım. Sürüm 3.2.2'de de çalışıyor ancak nereye kadar çalışır belirsiz. En mantıklı olanı link bazında sürekli sıkıntı çıkartıp yönlendirmelerle uğraşmaktansa SEO linki terketmek. (Hit kaybı için canımız acımadığı bir anda : )
Uzun zaman olmuş ama neden Vbulletin kullanmaktan vazgeçtiniz? Bugün olsa SEO Php için seo link konusunda ne söylerdiniz?
forumBB3
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 95
Kayıt: 23.01.2017, 01:33

Re: 3.2 uyumlu SEO eklentisi

Mesaj gönderen forumBB3 »

Bir Phpbb forum sitemde tek bir alana yönelik yüzlerce orijinal makale yayınladım. Bu forum sitesi Vbulletin ve WordPress dahil tüm siteleri geride bıraktı. Google orijinal içeriğe büyük önem veriyor. Bu başarıyı ücretsiz forum sitesi ile yakalayabiliyorsam neden paralı bir forum kullanayım?

Kullanıcıların büyük kısmı cep telefonundan internete giriyor. Çok fazla fonksiyona artık gerek yok. Arayıp okuyor ve gidiyor. Sosyal medya ile birlikte forum siteleri de dahil tüm siteler sadece ihtiyaç duyulduğunda bilgi almak için kullanılan arama motoruna içerik sağlayan büyük bir sözlük haline geldiler. Para verip forum hazırlamaya hiç gerek yok. Ancak köklü olan forum siteleri ve başka yerlerde bulunamayacak bilgiler barındıran forumlar devam edebilir.

Şu an için SEO konusunda söyleyeceğim şu. Şu an olsa SEO eklentisini hiç kurmazdım. Seo konusuna içine giren konu tümüyle gereksiz. Kodlayıcılar masa üstü bilgisayar kurdukları için bir türlü mobile geçiş yapamadılar.

Konu, konu başlığı ve başlık ve konuyla ilgili orijinal içerik yeterli. İçeriği dilerseniz FrontPage ile oluşturun hiç önemli değil. Hatta sadece makale yazacaksanız responsive html yapın daha iyi. Veritabanı ile de uğraşmaya gerek kalmaz.
Cevapla

“3.2.x Eklenti İstekleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir