BBCode ve fotoğraf ekleme sorunu

phpBB 3.2.x sürümlerinin çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen Eklentiler ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Cevapla
barış demirok
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 48
Kayıt: 23.05.2019, 06:59
İletişim:

BBCode ve fotoğraf ekleme sorunu

Mesaj gönderen barış demirok »

Arkadaşlar merhaba bbcode ile birçok media yı foruma ekleyebiliyorum ancak aşağıdaki resimdeki gibi bi icon ile direk link yazılabilecek bişey var mı ?
Screenshot_20190718-145611_Chrome.jpg
Ayrıca fotoğraf eklemek için farklı bi bölüm oluşabiliyor mu bu resimdeki gibi
20190718_145836.jpg

Sitem Akvaryumasistani.com
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Mesajlar: 346
Kayıt: 13.11.2016, 06:36

Re: BBCode ve fotoğraf ekleme sorunu

Mesaj gönderen copyas »

phpBB 'nin resmi eklentisi olan phpBB Media Embed PlugIn 'i tavsiye ederim. Youtube, facebook, twitter, instagram, google drive vb siteleri desteklemektedir. Desteklenen sitelerin listesini eklenti sayfasından inceleyebilirsiniz. Doğrudan url 'yi mesajın uygun yerine text mesajı gibi yazabilirsiniz. Dolayısıyla bu işlem için hiç bbcode ile uğraşmak durumunda kalmazsınız. Yayınlanınca mesaj içine gömme işlemini kendiliğinden yapmaktadır. Ayrıca bu kadar site için ayrı ayrı bbcode ile uğraşmak durumda da kalmazsınız.

Fotoğraf ekleme olayına gelince öyle bir buton zaten mesaj bölümünün altında ( dosya ekleri ) yer alıyor. Ayrıca sürükle bırak yöntemi ile de mesajlara fotoğraf eklenebiliyor. Örnek verdiğiniz forum sistemi smf tabanlı bir sitedir. Smf forumlarında fotoğraf eklemek için öyle bir buton varsayılan olarak vardır belki. Ya da bir eklenti ile öyle bir şey yapılmıştır. Smf hakkında bilgim yok.
Cevapla

“3.2.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir