Eklenti : Kurulum, Güncelleme, Kaldırma

phpBB 3.2.x sürümleri ile uyumlu olan Eklentiler hakkında ihtiyacınız olan desteği buradan sorarak alabilirsiniz.
Cevapla
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Mesajlar: 346
Kayıt: 13.11.2016, 06:36

Eklenti : Kurulum, Güncelleme, Kaldırma

Mesaj gönderen copyas »

phpbbturkey.com adresinde ve Eklenti Kurulumu makalesinde eklenti kurulumu, güncellenmesi ve silinmesi zaten anlatılıyor. Bu yazıda yeni başlayanlar veya konu hakkında bilgisi zayıf olanlara destek olması açısından resimli anlatım yapılmıştır.

Bütün işlemlerden önce hem veritabanınızın hem de phpBB dosyalarınızın yedeğini almanızı tavsiye ederiz.
# Konu Dışı Bilgiler

Localhost ile forumdeneme/ adlı dizin açılıp, anlatım bunun üzerinden yapılmıştır. ( bkz. resim 3 )
( Google : Localhost nedir ? )

Bu işlemin gerçek sunucudaki karşılığı public_html/ dizini içine forumdeneme/ dizinini açmak veya bir başka deyişle forumunuzu website.com/forumdeneme adresine kurmuş oluyorsunuz demektir. Yani forumunuzun kurulu olduğu dizin : forumdeneme/

Resimdeki "Yerel Disk(C:) > AppServ" ün karşılığı sunucunuz yani hosting firmanız oluyor. "www" dizini de sunucunuzdaki public_html/ dizinine (linux hosting) karşılık gelmektedir.

3▼
Resim

Dosya ile Dizin arasındaki fark nedir ?

Dosyaların uzantısı vardır ve bu uzantılar belirtilerek yazılır. Bu yapılmaz ise varsa aynı adlı fakat farklı uzantılı dosyalar birbirine karışır ve sağlıklı bir iletişim kurulamaz. Dizin veya bir başka deyişle klasörler de dosyaları barındırır. Dizinlerin uzantısı yoktur.
( Google : dosya ile dizin arasındaki fark )

Resim 3'teki mavi kutular içinde dosya ve dizin arasındaki fark bariz gözlenmektedir. İkisi de aynı adlı olmasına rağmen config/ bir dizindir, config.php ise bir dosyadır. ( 1. kutu dizin, 2. kutu dosya )

config/ --> dizin --> uzantısı yok
config.php --> dosya --> uzantısı var ( .php )

Dizin Yolu nedir ?

phpBB sistemi içinde birçok dizin ve dosya vardır. Hangisinden bahsettiğimizi doğru bir şekilde aktarabilmemiz için dizin yolunu doğru bir şekilde yazmalıyız. Aksi takdirde iletişim kuramayız veya yardımcı olamayız.

Resim 3'teki ( yukarda ) turuncu kutunun içine bakarsanız phpbb/ dizinini görürsünüz. Aynı şekilde resim 4'e de ( aşağıda ) bakarsanız orda da phpbb/ dizini görürsünüz. Bunları nasıl ayırt edeceğiz ?

Resim 3'teki turuncu kutu içindeki phpbb/ dizini görüldüğü üzere forumdeneme/ dizini içindedir. forumdeneme/ dizini forumumuzun kurulu olduğu dizin ya da ana dizin olduğu için bunu belirtmeye gerek yoktur. Doğrudan phpbb/ dizini dediğimiz zaman ya da başka bir örnek olarak images/ dizini dediğimiz zaman bahsedilen dizinlerin forumun kurulu olduğu dizinde olduğu anlaşılır.

Benzer şekilde dosya üzerinden örnek verecek olursak da feed.php, common.php vb. dosyası dediğimiz zaman bu bahsedilen dosyaların forumun kurulu olduğu dizinde olduğu anlaşılır.

Resim 4'teki phpbb/ dizini ise ext/ dizini içerisindedir. Bu sebeple bu dizinden bahsederken ext/phpbb/ dizini şeklinde yazmamız gereklidir.

Dosya üzerinden örnek verecek olursak : Forumun kurulu olduğu dizinde ext/ dizini içindeki phpbb/ dizini, onun içindeki viglink/ dizini, bunun içindeki cron/ dizinin içinde viglink.php adında bir dosya vardır.
Bu dosyayı şu şekilde belirtiriz : ext/phpbb/viglink/cron/viglink.php

4▼
Resim


Şu an en güncel phpBB 3.2.8 sürümü olduğu için YKP görselleri bu sürüme aittir. Sıfırdan kurulum yapıldığı için 3.2.8 sürümüyle birlikte gelen VigLink eklentisi bulunmaktadır. Dahili gelen bu eklenti dışında eklenti yüklü değildir. ( bkz. resim 2 )
( VigLink nedir ? )

2▼ YKP > Özelleştir > Eklentileri Yönet sayfasından kurulu eklentileri görebiliyoruz.
Resim

Bu sıfır kuruluma 6 adet eklenti yükleyerek, eklenti kurulumunun mantığını anlatmaya çalışacağız. Bunlar :
  1. Simple Mention
  2. Board Announcements
  3. Collapsible Forum Categories
  4. phpBB Media Embed PlugIn
  5. Advanced BBCode Box 3
  6. Scroll Page
Bu eklentiler, eklenti kurulum mantığının anlaşılması üzerine rastgele seçilmiştir. Yeni forum kuracaklara tavsiye ya da olmazsa olmaz eklentiler listesi değildir !


Ön Bilgiler

A. Bütün eklentiler, forumunuzun kurulu olduğu dizinin içindeki ext/ dizininde bulunur.

B. Eklenti dosyalarının yükleme sırası şu şekildedir :
  1. ext/
  2. Yazarın adı
  3. Eklentinin adı
  4. Dosyalar
Yani ext/yazar adı/eklenti adı/ şeklinde bir dizilim gerçekleşir.

C. phpBB 'nin resmi eklentilerinde yazar adı phpbb/ olarak geçer. Bu dizin içine yani ext/phpbb/ dizine içine yanlızca resmi eklentileri yükleyebilirsiniz. ( bkz. resim 4 ve 12 )
Resmi phpBB Eklentileri ( İng. Official Extensions )

4▼
Resim

12▼
Resim

D. phpBB 'nin resmi eklentisi olmayan fakat phpBB eklenti veritabanından indirebileceğiniz farklı eklentileri de ext/ dizini içine yazar adı klasörü açıp ya da zip dosyasındaki yazar adı klasörünü kopyalayıp, bu klasöre yüklemelisiniz. Örneğin ext/vse/ ( bkz. resim 14 )

14▼
Resim

E. Zip dosyalarının isimlendirmeleri görüldüğü üzere eklenti hakkında bilgiler verir, aynı zamanda dizin yolunun nasıl olacağı konusunda yol gösterir : yazar adı_eklenti adı_eklenti sürümü.zip şeklinde isimleri vardır. ( bkz. resim 6 )

phpbb_boardannouncements_1.0.5.zip
  • phpbb = eklenti yazarının adı
    boardannouncements = eklentinin adı
    1.0.5 = eklenti sürümü
    dizin yolu = ext/phpbb/boardannouncements/
vse_scrollpage_1.0.2.zip
  • vse = eklenti yazarının adı
    scrollpage = eklentinin adı
    1.0.2 = eklenti sürümü
    dizin yolu = ext/vse/scrollpage/
6▼
Resim



1. Eklenti Kurulumu
2. Bir Eklentinin Güncellenmesi
3. Bir Eklentinin Sistemden Kaldırılması / Silinmesi
En son copyas tarafından 06.11.2019, 06:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Mesajlar: 346
Kayıt: 13.11.2016, 06:36

Re: Eklenti : Kurulum, Güncelleme, Kaldırma

Mesaj gönderen copyas »

1. Eklenti Kurulumu

İlk mesajdaki genel bilgilere hakim olduktan sonra eklenti kurulumu ile ilgili sıkıntı yaşamayız. Sıfır kurulum yaptığımızı ve sadece 3.2.8 ile gelen VigLink eklentisi bulunduğunu ilk mesajda da anlatmıştık. Forumumuzda yüklü olan eklentileri ve bu eklentilerin sürümlerini YKP > Özelleştir > Eklentileri Yönet sayfasından kontrol edebiliriz. ( bkz. resim 2 )

2▼
Resim

4▼ Sunucudaki ext/ dizininde görüldüğü üzere sadece phpbb/ dizini var. Bu dizin aynı zamanda eklenti yazarının adıdır. Resmi eklentilerde eklenti yazarı phpbb idi.
Resim

5▼ ext/phpbb/ dizini içinde sadece viglink/ vardır. Birazdan göstereceğimiz örneklerle burdaki eklentilerin sayısı artacaktır.
Resim

Eklenti kurulumunun mantığını anlamak için 6 adet eklenti seçtiğimizi daha önce söylemiştik. Bunlar :
  1. Simple Mention ( yazarı : paul999 )
  2. Board Announcements ( yazarı : phpbb yani resmi eklenti )
  3. Collapsible Forum Categories ( yazarı : phpbb yani resmi eklenti )
  4. phpBB Media Embed PlugIn ( yazarı : phpbb yani resmi eklenti )
  5. Advanced BBCode Box 3 ( yazarı : vse )
  6. Scroll Page ( yazarı : vse )
Görüldüğü üzere bu 6 eklentiden üçünün yazarı phpbb yani resmi eklenti, ikisinin yazarı vse ve birinin yazarı da paul999 'dur.

7▼ Zip dosyası halinde indirilen eklenti dosyasını zipten çıkarıyoruz.
Resim

Board Announcements eklentisi ile eklentileri yüklemeye başlayalım.

phpbb_boardannouncements_1.0.5 şeklinde zipten çıkarılan klasörün içine girdiğimiz zaman phpbb adında bir klasör olduğunu görürüz. ( bkz. resim 8 ) Bu klasör yazar adı demekti. Sıfır kurulum olmasına rağmen sistemde bu klasör yüklü olduğu için ( bkz. resim 4 ) bu klasörün de içine giriyoruz. ( bkz. resim 9 )

8▼ Zipten çıkarılan klasörün içindeki klasör eklentinin yazar adını temsil eder.
Resim

boardannouncements/ klasörünü kopyalayıp sunucumuzda ext/phpbb/ dizininin içine yani resim 5'teki viglink/ dizininin olduğu yere kopyalıyoruz. ( bkz. resim 11 )

9▼ Eklenti klasörü içindeki bu klasörü sunucuya (ext/phpbb/) yüklüyoruz.
Resim

Board Announcements eklentisi için yaptıklarımızı aynı şekilde Collapsible Forum Categories eklentisi için de yapıyoruz. Zipten çıkan klasörün içindeki collapsiblecategories/ klasörünü kopyalayıp sunucuda ext/phpbb/ dizini içine yüklüyoruz. ( bkz. resim 11 )

10▼ Eklenti klasörü içindeki bu klasörü sunucuya (ext/phpbb/) yüklüyoruz.
Resim

11▼ Sunucuya yüklendi.
Resim

Board Announcements ve Collapsible Forum Categories eklentileri için yaptıklarımızı aynı şekilde phpBB Media Embed PlugIn eklentisi için de yapıyoruz. Zipten çıkan klasörün içindeki mediaembed/ klasörünü kopyalayıp sunucuda ext/phpbb/ dizini içine yüklüyoruz. ( bkz. resim 12 )

12▼ Resmi eklentiler ( 3 adet ) sunucuya ( ext/phpbb/ ) yüklenmiş oldu.
Resim

Resmi eklentilerin sunucuya yükleme işlemleri tamamlanmış oldu. Resmi eklentilerin yazar adı phpbb dizini idi. Şimdi diğer yazarların eklentilerini yükleyeceğiz.

Scroll Page eklentisi ile işleme başlıyoruz.

Zipten çıkarılan vse_scrollpage_1.0.2 klasörünün içine girdiğimiz zaman vse adında klasörle karşılaşacağız. ( bkz. resim 13 )

Bu klasör, eklenti yazarının adı demekti. Daha önceden bu yazarın herhangi bir eklentisini yüklemediğimiz için yazar adı klasörünü yani vse klasörünü kopyalayıp sunucuda ext/ dizini içine yüklememiz gerekiyor. ( bkz. resim 14 )

13▼ Bu klasörü olduğu gibi sunucuya yüklüyoruz. Çünkü bu yazarın ilk eklentisini yüklüyoruz.
Resim

14▼
Resim

15▼ Kontrol amaçlı sunucuda ext/vse/ dizininin içine girdiğimiz zaman scrollpage eklentisini görüyoruz. Yani herşey yolunda.
Resim

Sırada Advanced BBCode Box 3 eklentisi var. Bu eklentinin yazar adı : vse

Bu yazarın Scroll Page eklentisini daha önce yüklemiştik. Dolayısıyla vse/ dizini sunucuda (ext/) mevcut. ( bkz. resim 14 )

Dolayısıyla zipten çıkarılan klasörde, yazar adı klasörünün (vse) içine girip eklenti adının bulunduğu klasörü (abbc3) kopyalayıp sunucuya göndermemiz gerekiyor.

16▼ Bu yazarın daha önce eklentisini yüklediğimiz için eklenti adının bulunduğu klasöre girmeliyiz.
Resim

17▼ Advanced BBCode Box 3 kısaltması olan abbc3 klasörünü kopyalıyoruz.
Resim

18▼ Kopyaladığımız abbc3 klasörünü ext/vse/ dizinine yüklüyoruz. Görüldüğü gibi sunucuda bu yazarın iki eklentisi yüklenmiş oldu.
Resim

Yukarda anlatılan işlemlerin aynısı Simple Mention eklentisi için de yapılacaktır. Daha önce bu yazarın herhangi bir eklentisini kullanmadığımız için yazar adı klasörünü kopyalayıp sunucuya göndereceğiz.

19▼ paul999 klasörünü kopyalayıp sunucuya (ext/) gönderiyoruz. Çünkü bu yazarın ilk eklentisini yüklüyoruz.
Resim

20▼ Görüldüğü üzere 3 farklı yazara ait eklentiler yüklenmiş oldu.
Resim

Yüklediğimiz eklentileri YKP > Özelleştir > Eklentileri Yönet sayfasından kontrol ediyoruz. Devre dışı bırakılan eklentiler bölümünden etkinleştiriyoruz. ( bkz. resim 21 )

21▼
Resim

6 adet seçtiğimiz eklentiyi sunucuya yüklemiş ve etkin bir şekilde kullanmaya başlayabiliriz. ( bkz. resim 22 )

22▼
Resim

Bir eklentinin kurulum aşaması aynı zamanda Eklenti Yöneticisi sayfanın altında 3 maddelik liste halinde de anlatılmaktadır. Bu 3 maddelik listenin ayrıntılarını makalede de bulabilirsiniz.

Bu 3 madde haricinde yapmanızı tavsiye edebileceğimiz maddeleri de eklediğimiz zaman bir eklentinin kurulum aşaması için yapılacaklar :
  1. İşleme başlamadan önce yedek alın !
  2. 3 maddelik listeyi uygulayın.
    1. phpBB’nin eklenti veritabanından bir eklenti indirin
    2. Sıkıştırılmış eklenti zip klasörünü açın ve phpBB mesaj panonuzun ext/ dizinine yükleyin
    3. Eklentiyi buradaki Eklenti yöneticisinden etkinleştirin
  3. Türkçe dil paketini kontrol edin. ( Türkçe desteği varsa )
  4. CHMOD izinlerini kontrol edin. ( dosyalar:644 / dizinler:755 )
  5. YKP 'den ön bellek temizliği yapın.
  6. Değişiklik olmadıysa gizli sekmeden veya farklı tarayıcıdan giriş yaparak değişiklik olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer olumlu sonuç alırsanız, normal tarayıcınızın ön belleğini ve/veya çerezleri temizleyerek sonuca normal tarayıcınızda da ulaşabilirsiniz.
  7. İşlem bittikten sonra yedek alın ! Herşey yolundaysa sisteminizin son halinin yedeğini alıp ilerleyen zamanlarda olası problemler için sorunsuz bir yedeğiniz bulunmuş olur.
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Mesajlar: 346
Kayıt: 13.11.2016, 06:36

Re: Eklenti : Kurulum, Güncelleme, Kaldırma

Mesaj gönderen copyas »

2. Bir Eklentinin Güncellenmesi

Bir süre geçtikten sonra eklentilerinize güncelleme gelebilir. Bu güncellemeleri Eklenti Tanıtımları & Duyurular forumundan takip edebileceğiniz gibi, Extensions Database Releases veya eklentinin destek sayfasından da takip edebilirsiniz. Bunun için ilgili forumlara ya da başlıklara abone olarak otomatik bildirim alma seçeneğini tercih edebileceğiniz gibi YKP > Özelleştir > Eklentileri Yönet sayfasından "Tüm sürümleri yeniden kontrol et" butonu ile de eklentilerinizin güncel olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Daha önceden kurduğumuz Board Announcements eklentisi 1.0.5 sürümündeydi. YKP > Özelleştir > Eklentileri Yönet sayfasından eklenti sürümlerini kontrol ettiğimiz zaman Board Announcements eklentisinin sürümünde bir uyarı verdiğini ve kırmızıya döndüğünü görüyoruz. ( bkz. resim 23 )
23▼
Resim

Bir eklentinin güncelleme aşaması aynı zamanda Eklenti Yöneticisi sayfanın altında 4 maddelik liste halinde de anlatılmaktadır. ( bkz. resim 24 ) Bu 4 maddelik listenin ayrıntılarını makalede de bulabilirsiniz.

Bu 4 madde haricinde yapmanızı tavsiye edebileceğimiz maddeleri de eklediğimiz zaman bir eklentinin güncelleme aşaması için yapılacaklar :
  1. İşleme başlamadan önce yedek alın !
  2. 4 maddelik listeyi uygulayın.
    1. Eklentiyi devre dışı bırakın ( bkz. resim 24 ve 25 )
    2. Eklenti dosyalarını dosya sisteminden silin ( bkz. resim 26 ve 27 )
    3. Yeni dosyaları yükleyin ( bkz. resim 28 - 31 )
    4. Eklentiyi etkinleştirin ( bkz. resim 32 ve 33 )
  3. Türkçe dil paketini kontrol edin. ( Türkçe desteği varsa )
  4. CHMOD izinlerini kontrol edin. ( dosyalar:644 / dizinler:755 )
  5. YKP 'den ön bellek temizliği yapın.
  6. Değişiklik olmadıysa gizli sekmeden veya farklı tarayıcıdan giriş yaparak değişiklik olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer olumlu sonuç alırsanız, normal tarayıcınızın ön belleğini ve/veya çerezleri temizleyerek sonuca normal tarayıcınızda da ulaşabilirsiniz.
  7. İşlem bittikten sonra yedek alın ! Herşey yolundaysa sisteminizin son halinin yedeğini alıp ilerleyen zamanlarda olası problemler için sorunsuz bir yedeğiniz bulunmuş olur.
24▼
Resim

25▼ Eklenti devre dışı bırakıldı. Bu aşamada ASLA eklenti verilerini silmeyin ! Eklenti verileri sadece bir eklenti sistemden tamamen kaldırılmak istendiği zaman kullanılır.
Resim

26▼ ext/phpbb dizini içindeki boardannouncements dizinini komple sunucudan siliyoruz.
Resim

27▼ 1.0.5 sürümü dosyalarını barındıran boardannouncements dizini silinmiş oldu.
Resim

28▼ 1.1.0 sürümü Board Announcements eklentisinin zip dosyasını indirip, zip dışına çıkarıyoruz.
Resim

29▼ Zip dışına çıkarılan klasörün içinde girdiğimizde phpbb klasörünü görüyoruz. Bu aynı zamanda yazar adı demekti. Sunucumuzda ext/phpbb/ dizini olduğu için bu klasörün de içine giriyoruz.
Resim

30▼ 1.1.0 sürümlü dosyaları barındıran boardannouncements klasörünü görüyoruz.
Resim

31▼ Bu klasörü sunucuda ext/phpbb/ dizinine yüklüyoruz.
Resim

32▼ YKP 'den eklenti sürümlerini yeniden kontrol ettiğimiz zaman eklentinin 1.1.0 sürümüne güncellendiğini ve sürümün yeşile dönüp uyarı vermediğini gördükten sonra eklentiyi etkinleştiriyoruz.
Resim

33▼ Eklenti aktif ve güncellenmiş oldu.
Resim
copyas
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
Mesajlar: 346
Kayıt: 13.11.2016, 06:36

Re: Eklenti : Kurulum, Güncelleme, Kaldırma

Mesaj gönderen copyas »

3. Bir Eklentinin Sistemden Kaldırılması / Silinmesi

Bir eklentiyi çeşitli nedenlerle phpBB sisteminizden kaldırmak isteyebilirsiniz. Eklentinin başka bir eklenti ile uyumsuz çalışması gibi sebeplerle hata vermesi, yazarın veya yapımcının eklentiyi güncellemeyi bırakması ile eklentinin phpBB sürümü ile uyumsuz hale gelmesi, benzer özelliklerde hatta daha kapsamlı başka bir eklenti yüklenmek istenmesi, eklentiye zaman içinde ihtiyacınızın olmaması vb örnekler çoğaltılabilir. Kaldıracağınız eklenti eğer mesaj içeriklerine etki eden bir eklenti ise ve bu eklentiyi kaldırdıktan sonra geçmiş mesajlarınızın ne şekilde etkileneceği bu yazının konusu değildir.

Bir eklentinin sistemden kaldırılması veya silinmesi 3 maddelik aşamadan oluşur ve bu aşamalar aynı zamanda Eklenti Yöneticisi sayfasının alt kısmında belirtilmiştir. ( bkz. resim 34 ) Bu 3 maddelik aşamanın en önemli aşaması 2. maddedir : eklenti verilerinin silinmesi

Bir eklentiyi kullanmaya başladığınız zaman veritabanınızda eklenti ile ilgili veriler saklanır. Eğer bu verileri silmeden sadece eklenti dosyalarını silerseniz, veritabanınızda hala eklenti ile ilgili veriler olacağı için hata alırsınız.

Sadece eklenti dosyalarını silmek, eklentiyi sistemden kaldırmak veya silmek değildir !

Bu 3 madde haricinde yapmanızı tavsiye edebileceğimiz maddeleri de eklediğimiz zaman bir eklentinin kaldırılması aşaması için yapılacaklar :
  1. İşleme başlamadan önce yedek alın !
  2. 3 maddelik listeyi uygulayın.
    1. Eklentiyi devre dışı bırakın. ( bkz. resim 34 )
    2. Eklenti verilerini silin. ( bkz. resim 35 ve 36 )
    3. Eklenti dosyalarını dosya sisteminden silin.
  3. YKP 'den ön bellek temizliği yapın.
  4. Değişiklik olmadıysa gizli sekmeden veya farklı tarayıcıdan giriş yaparak değişiklik olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer olumlu sonuç alırsanız, normal tarayıcınızın ön belleğini ve/veya çerezleri temizleyerek sonuca normal tarayıcınızda da ulaşabilirsiniz.
  5. İşlem bittikten sonra yedek alın ! Herşey yolundaysa sisteminizin son halinin yedeğini alıp ilerleyen zamanlarda olası problemler için sorunsuz bir yedeğiniz bulunmuş olur.
34▼ Eklentiyi devre dışı bırakma
Resim

35▼ Eklenti devre dışı bırakıldı. Eklenti verilerini siliyoruz.
Resim

36▼ Eklenti verilerini silmek için onay veriyoruz.
Resim

37▼ Eklenti verilerinin silindiğini görüyoruz. Resim 35'teki "Veriyi sil" butonu kayboldu. Artık eklenti dosyalarını sunucudan silebiliriz.
Resim

38▼ Eklenti sistemden kaldırılmış / silinmiş oldu.
Resim
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
Mesajlar: 6996
Kayıt: 18.09.2005, 20:51
İletişim:

Re: Eklenti : Kurulum, Güncelleme, Kaldırma

Mesaj gönderen ESQARE »

Makaleniz için teşekkürler. Konu sabitlenmiştir.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Cevapla

“3.2.x Eklenti Destek” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir