Phpbb 3.3.x Logo Değiştirme
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Phpbb 3.3.x Logo Değiştirme
Arkadaşlar önceki sürümlerdeki yöntemler ile aynı mıdır yoksa dosya yollarında bir değişiklik var mıdır?Cevaplarınıza teşekkürler...
Re: Phpbb 3.3.x Logo Değiştirme

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Baktım ama ilgili klasörde site_logo.gif şeklinde bir şey yok!
Site adresiniz nedir ? : viewtopic.php?f=1&t=855
Farklı bir stil kullanıyorsanız ilgili klasör değişik isimli olabilir. Ayrıca phpBB 3.3 ile varsayılan olarak
svg
logo formatı kullanılıyor. Uzantıyı da değiştirmeniz gereklidir.-
- Kayıtlı Kullanıcı
Profilimden güncelledim hocam.Bi yardımcı olabilir misiniz?Prosilver sanırım.copyas yazdı: 15.02.2020, 02:25Site adresiniz nedir ? : viewtopic.php?f=1&t=855
Farklı bir stil kullanıyorsanız ilgili klasör değişik isimli olabilir. Ayrıca phpBB 3.3 ile varsayılan olaraksvg
logo formatı kullanılıyor. Uzantıyı da değiştirmeniz gereklidir.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
svg olarak değiştirip anlatılan şekilde yükledim, sonrasında önbellek temizliği de yaptım ancak bu sefer logo kısmında hiçbir şey gözükmüyor.
Evet, prosilver.
Yanlış anlamışsınız. phpBB 'nin varsayılan logo formatı
svg
'dir. Yani logo site_logo.svg
adında bir dosyadır.Sizin bu dosyayı silip, bunun yerine örneğin
site_logo.gif
adında bir dosya yüklemeniz gereklidir. Dikkat ederseniz uzantısı .gif 'tir. Yüklediğiniz dosyanın uzantısına dikkat edin. İlla .gif olacak diye bir zorunluluk yoktur. 2. aşama olarak dosyadaki ilgili kodu değiştirmeniz gereklidir. Yani
colours.css
dosyasında site_logo.svg yazan yeri site_logo.gif yapmanız gereklidir.Önce dosyayı yükleyin, sonra kodu değiştirin. Özeti budur.
İkinci mesajda ESQARE 'in verdiği bağlantıyı yeniden okuyunuz. Siz A. şıkkını yapacaksınız.
phpBB önbelleği ve/veya tarayıcı önbelleği temizliğini unutmayınız.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Oldu, çok teşekkürler sayın copyas...copyas yazdı: 15.02.2020, 22:55Evet, prosilver.
Yanlış anlamışsınız. phpBB 'nin varsayılan logo formatısvg
'dir. Yani logosite_logo.svg
adında bir dosyadır.
Sizin bu dosyayı silip, bunun yerine örneğinsite_logo.gif
adında bir dosya yüklemeniz gereklidir. Dikkat ederseniz uzantısı .gif 'tir. Yüklediğiniz dosyanın uzantısına dikkat edin. İlla .gif olacak diye bir zorunluluk yoktur.
2. aşama olarak dosyadaki ilgili kodu değiştirmeniz gereklidir. Yanicolours.css
dosyasında site_logo.svg yazan yeri site_logo.gif yapmanız gereklidir.
Önce dosyayı yükleyin, sonra kodu değiştirin. Özeti budur.
İkinci mesajda ESQARE 'in verdiği bağlantıyı yeniden okuyunuz. Siz A. şıkkını yapacaksınız.
phpBB önbelleği ve/veya tarayıcı önbelleği temizliğini unutmayınız.
Rica ederim.
Logo konusunda ayrıca :
awr yazdı: 23.01.2017, 00:10 ../styles/prosilver/theme/responsive.css dosyasında aşağıdaki kodu bulup
.logo {
/* change display value to inline-block to show logo */
display: none;
float: none;
padding: 10px;
}display: none;
yazan yeridisplay: inline-block;
olarak değiştirerek sunucuya yükleyince ve önbelleği temizleyerek mobil cihazlarda logo görünüyor.
Tüm dediklerinizi yaptım ancak theme/image de site_logo_small.png dosyası varcopyas yazdı: 18.02.2020, 02:20Rica ederim.
Logo konusunda ayrıca :
awr yazdı: 23.01.2017, 00:10 ../styles/prosilver/theme/responsive.css dosyasında aşağıdaki kodu bulup
.logo {
/* change display value to inline-block to show logo */
display: none;
float: none;
padding: 10px;
}display: none;
yazan yeridisplay: inline-block;
olarak değiştirerek sunucuya yükleyince ve önbelleği temizleyerek mobil cihazlarda logo görünüyor.
ve mobilde zorunlu olarak bu dosyayı kullandırıyor. Tüm dosyalar içerisinde bu site_logo_small.png kodunun olduğu kısmı bulamadım. Bu logoyu değiştirdim ancak kalite düşük pixelleri arttırıncada resim dışarı taşıyor ve kabul edilemez şekilde oluyor bunun bir çözümü varsa size müteşekkir kalırım.
Varsayılan phpBB 'de böyle bir dosya yok. Temanızdan kaynaklı bir durum olabilir. Probleminizi de tam anlayamadım.Mhamza yazdı: 17.10.2020, 23:35 Tüm dediklerinizi yaptım ancak theme/image de site_logo_small.png dosyası var
Ayrıca : viewtopic.php?f=1&t=4575
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir