Uzantılarla İlgili Makalenin Türkçeleştirilmesi

phpBB Türkiye ile ilgili görüş, istek ve önerilerinizi bu foruma yazın
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
phpBB Türkiye hakkında görüş, istek ve önerilerinizi bu foruma yazabilirsiniz. Site ile ilgili olmayan mesaj yazanlar, başka siteleri kötüleyenler, konu dışına çıkanlar ya da yöneticileri kötüleyici mesaj yazanlar uzaklaştırılacaktır.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Cevapla
l3oomerangg
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 76
Kayıt: 22.10.2008, 07:34
Konum: wotturk.club
İletişim:

Uzantılarla İlgili Makalenin Türkçeleştirilmesi

Mesaj gönderen l3oomerangg »

phpBB nin eskiden özellikle benim gibi acemiler için kod yapılarını öğrenme ve ufak tefek değişiklikler yaparak, eklentiler hazırlamak konusunda iyi bir seçenek olduğunu düşünüyordum.

Fakat yeni yapıda eklenti sistemi oldukça profesyonelleşmiş ama bunun yanında da karmaşıklaşmış. Eskiden de phpBB ile uğraşan bir çok arkadaş web konusunda kendini geliştirmeye çalışan arkadaşlardı ve kendilerince eklentiler yazıyorlardı. Fakat bugün baktığım zaman Türklerden artık phpBB ye eklenti yazmaya çalışan pek kimseyi bulmak mümkün değil.

Bense birşeyler yapmak istiyorum. Bir yandan birşeyler öğrenmek ve bir yandan da hem mevcut eklentilerde biraz oynama yaparak, hem de kendi kafamdaki yapıları eklentiye dönüştürerek ortaya güzel şeyler çıkarmak istiyorum. Ama İngilizce olmayınca pek birşey olmuyor tabi.

phpBB forumunda eklenti oluşturma konusunda bir kılavuz var. Fakat bunu Google Translate ile anlamaya çalışmak biraz işkenceye dönüşüyor. Hele ki hem kodlama konusunda acemiyseniz birşey anlamanız pek mümkün görünmüyor. YAML dosyaları nedir LISTENER lar ne işe yarar bunların mantığını bilmek gerekiyor.

Sizden ricam, eğer mümkünse bu kılavuzların Türkçeleştirilerek bize sunulması.

Olmazsa da canınız sağolsun, hayırlı günler...
İmzaya gerenk yok maykk...
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
Mesajlar: 6996
Kayıt: 18.09.2005, 20:51
İletişim:

Re: Uzantılarla İlgili Makalenin Türkçeleştirilmesi

Mesaj gönderen ESQARE »

Eklenti yapımcısı olmak için öncelikle İngilizce bilginizin olması gerekiyor. Sonuçta phpBB grubunun istediği şekilde çalışma yapacaksınız. Bu sebepten o makaleleri çevirme gereği duymadık. Forumlarımızda eklenti yapan bazı arkadaşlar var. Mesela sidebar eklentisini yapan arkadaş ile iletişime geçebilirsiniz. Ya da aklınıza takılan soruları forumlarımızdan sorabilirsiniz.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Cevapla

“Görüş - İstek - Öneri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir