phpBB 3.3.11 yayınlandı

phpBB 3.3.x "Proteus" için yeni yayınlanan sürümlerin duyuruları ve önceki sürümlerden güncelleme bilgileri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
Mesajlar: 6996
Kayıt: 18.09.2005, 20:51
İletişim:

phpBB 3.3.11 yayınlandı

Mesaj gönderen ESQARE »

phpBB Ekibi tarafından https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2646991 bağlantılı web sayfasında yapılan açıklamada phpBB 3.3.11 sürümünün yayınlandığı duyuruldu. Sürümün adı "Bertie’s trip to Zagreb" (Bertie'nin Zagreb gezisi) olarak belirlendi.

phpBB 3.3.11 sürümü; phpBB için gerekli olan en düşük PHP sürümünü arttıran, eklenen istatistiklerle birlikte yeni bir arama dizini ilerleme çubuğu ekleyen, PHP 8.2 desteğini optimize eden ve güvenliği daha da sıkılaştıran 3.3.x dalının bir bakım sürümüdür.

phpBB ekibi sürüm duyurusunda yaptığı açıklamada, OAuth girişini kullanırken PHP 8 ile uyumluluğu sağlamak için gerekli minimum PHP sürümünü PHP 7.2'ye yükseltmeye karar verdiklerini; bazı işletim sistemi dağıtımları PHP 7.1 için hala uzun vadeli destek sunuyor olsa da, PHP'nin güncel sürümlerini desteklerken bunu sunmalarının artık mümkün olmadığını belirtti.

Ayrıca yeni sürümde eklenen yeni arama dizini ilerleme çubuğu sayesinde, yöneticiler arama dizinine ekleme işleminin ilerleyişi hakkında bilgilendirilirken, dizine eklenen mesajlar ve dizine ekleme oranı gibi mevcut durumla ilgili istatistikler de görüntülenebilecek.

Sürüm duyurusunda yapılan diğer bir açıklamada ise; PHP 8.2 desteğini optimize etmek amacıyla bazı kullanım dışı durumların çözüldüğünü ve en son PHP sürümlerindeki değişen programlama davranışları nedeniyle beklenmeyen yan etkileri önlemek için iyileştirilmiş kontroller eklendiği belirtildi.

Bunların dışında phpBB'nin güvenliğini daha da güçlendirmenin bir yolu olarak, en fazla CAPTCHA deneme sayısını aşmanın nasıl üstesinden gelineceği konusunda değişiklik yapıldı. Yeni sürümden itibaren birçok kez CAPTCHA güvenliğini çözmeye çalışan kullanıcılar, artık oturumlarının süresi dolana kadar beklemeleri gerekecek.

Son olarak YKP'den ifade paketlerinin işlenmesi de geliştirildi. Önceki sürümlerde ifade biçimleri bu kadar sıkılaştırılmadığından; yöneticilerin bu ifade paketleri aracılığıyla potansiyel olarak yazılım üzerine JavaScript kodu eklemesine olanak tanınıyordu. Yöneticilerin bazı özgürlükleri olmasına rağmen bu durum beklenmeyen bir davranış olduğu için yeni sürümde buna karşı önlemler alındı.


phpBB 3.3.11 sürümünde düzeltilen hatalar, yeni eklenen özellikler ve değişikliklerin tam listesi (İngilizce):
- https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p15979012

Ticket bildirimlerine göre düzeltilen tüm hatalar için https://tracker.phpbb.com/issues/?filter=16291 sayfasını inceleyebilirsiniz.

Destek Durumu
Forumlarımızdan Türkçe olarak, phpBB.com forumlarından ise İngilizce olarak destek alabilirsiniz.

Güvenlik
Yazılımda bulduğunuz herhangi bir güvenlikle ilgili sorunu güvenlik izleyici (security tracker) sayfasından ya da eğer İngilizceniz yeterli değilse forumlarımızın yöneticileri aracılığıyla bildirebilirsiniz.

Hata İzleyici
Yazılımda bulduğunuz hataları bug tracker (hata izleyici) sayfasına bildirebilirsiniz.

Yüklemeler / İndirmeler
Tam Paket :: 3.3.11 ( phpBB 3.3.11 ) - zip

Türkçeleştirme
- phpBB 3.3.11 Türkçe Dil Dosyası
- phpBB 3.3 Türkçeye Çevirme (Videolu ve Detaylı Anlatım)
*phpBB 3.3 Türkçe Dil Dosyası değişikliklerini anlık olarak https://github.com/phpbbturkiye/phpbb33turkce sayfasındaki github alanımızdan takip edebilirsiniz.

Kurulum
- phpBB 3.3 Kurulumu (Resimli ve Videolu Anlatım)

Güncelleme
- phpBB 3.3.11 güncelleme dosyaları için İndirmeler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
- phpBB 3.3.x sürümlerini güncellemek ve aynı zamanda önerilen güncelleme yöntemi için phpBB 3.3.x güncelleme nasıl yapılır? konumuzu ziyaret edebilirsiniz.
- phpBB 2, phpBB 3.0.x, phpBB 3.1.x ve phpBB 3.2.x sürümlerinden ya da diğer mesaj panosu yazılımlarından phpBB 3.3.x sürümlerine geçiş yapmak için phpBB Sürüm Yükseltme Rehberi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Anahtar kelimeler: phpBB 3.3.11, phpBB 3.3, phpBB 3.3.11 Proteus
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Cevapla

“3.3.x Sürüm Duyuruları & Güncellemeleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir