Uzun zamandır forumumda konuları öne çıkarma için bir eklenti arıyordum. Reddit veya dh'de olduğu gibi kullanıcılar konuyu oylayarak anasayfadaki listede öne/üste çıkaracaklardı. Böyle bir eklenti hiç yapılmamış buna benzeri yakını vardı ama birebir bu olayı yapacak bir eklenti hiç yoktu. Gönüllü olarak eklenti geliştirenlere yazdım onlardan da olumlu cevaplar alamadım. Niyeyse bu bende bir takıntı haline geldi sanki bu olursa forum uçacak alıp başını gidecek gibi...

Neyse kısa keseyim php bilgim çok az yani eklenti geliştiremem basit düzenlemeler yapıyoruz elbette ama eklenti geliştirmek bana çok uzak.
Bunu yapar zeka ile yapma fikri aklıma geldi ve claude ai ve chatgpt kullanarak başardım. Kendime inanamadım bu kadar ileri seviye bir eklentiyi yapmayı başardım. Süreç çok uzun olduğu için burada değinemedim yazmaya vaktim olmadığından kendi forumumda paylaştığım linki buraya bırakıyorum. Vaktiniz olursa okursanız. https://www.teknofenomen.com/forum/viewtopic.php?t=2448
Eklentinin diğer eklentiler gibi kendi klasörü var bunu ext'e atıp ykp'den etkinleştiriyorsunuz ama bunun dışında tema klasöründeki bazı dosyalara da manuel ekleme yapmak gerekiyor. Ve yerleşim düzeni de kendi sitemdeki nesnelere ve ölçülere göre olduğundan şuan eklentiyi paylaşıma açamıyorum. Çünkü bunlar hep deneme yanılmayla yapıldı bu eklenti diğer eklentiler gibi universal hale nasıl getirilir standartlaştırılır ve tema gibi dosyalara dokunmadan nasıl kurulabilir hale getirilir bunu şuanlık bilmiyorum ama bunun da üzerinde çalışacağım ve başarabilirsem eklentiyi paylaşıma açacağım.
Eklenti anasayfada öne çıkarılan ilk 15 konuyu listeliyor.
Kimlerin öne çıkardığı yazıyor.
Oylanma sayısı ve oy oranına göre değişen renklendirme mevcut.
Konunun görüntülenme sayısı, konuyu açan ve cevap sayısını da listeden görebiliyorsunuz.
Her konuda ilk mesajın üzerinde konuyu öne çıkar butonu bulunuyor, çıkarılma sayısı ve öne çıkaranlar orada da yazıyor.
Konuyu listeden de öne çıkarabiliyorsunuz. Listeden öne çıkaran konu içinden tekrar öne çıkaramıyor. Konu içinden öne çıkaran da liste içinden tekrar öne çıkaramaz.
Üye olmadan öne çıkaramıyorsunuz uyarı alıyorsunuz. Ama arama motorlarının botları öne çıkarabiliyor onu şuanlık çözemedim.
Öne çıkardığınız konuyu geri alabiliyorsunuz.
Şuan yine bazı detaylı özellikler üzerinde deneme yanılma yönetimiyle çalışıyorum.
Ekran görüntüleri aşağıda ve aktif kullanımda sorun yok. Yazılım bilgisi olan, konuya vakıf olan arkadaşların üye olarak incelemesini ve hataları noksanları bildirmesini özellikle rica ederim.