Yapay Zekayla Eklenti Geliştirme

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Yapay Zekayla Eklenti Geliştirme

Mesaj gönderen aknctn »

Merhaba,

Uzun zamandır forumumda konuları öne çıkarma için bir eklenti arıyordum. Reddit veya dh'de olduğu gibi kullanıcılar konuyu oylayarak anasayfadaki listede öne/üste çıkaracaklardı. Böyle bir eklenti hiç yapılmamış buna benzeri yakını vardı ama birebir bu olayı yapacak bir eklenti hiç yoktu. Gönüllü olarak eklenti geliştirenlere yazdım onlardan da olumlu cevaplar alamadım. Niyeyse bu bende bir takıntı haline geldi sanki bu olursa forum uçacak alıp başını gidecek gibi... :D Aslında olayın aslı yaptığım işin kurduğum sistemin tam işlevsellik taşıması takıntısıydı.

Neyse kısa keseyim php bilgim çok az yani eklenti geliştiremem basit düzenlemeler yapıyoruz elbette ama eklenti geliştirmek bana çok uzak.

Bunu yapar zeka ile yapma fikri aklıma geldi ve claude ai ve chatgpt kullanarak başardım. Kendime inanamadım bu kadar ileri seviye bir eklentiyi yapmayı başardım. Süreç çok uzun olduğu için burada değinemedim yazmaya vaktim olmadığından kendi forumumda paylaştığım linki buraya bırakıyorum. Vaktiniz olursa okursanız. https://www.teknofenomen.com/forum/viewtopic.php?t=2448

Eklentinin diğer eklentiler gibi kendi klasörü var bunu ext'e atıp ykp'den etkinleştiriyorsunuz ama bunun dışında tema klasöründeki bazı dosyalara da manuel ekleme yapmak gerekiyor. Ve yerleşim düzeni de kendi sitemdeki nesnelere ve ölçülere göre olduğundan şuan eklentiyi paylaşıma açamıyorum. Çünkü bunlar hep deneme yanılmayla yapıldı bu eklenti diğer eklentiler gibi universal hale nasıl getirilir standartlaştırılır ve tema gibi dosyalara dokunmadan nasıl kurulabilir hale getirilir bunu şuanlık bilmiyorum ama bunun da üzerinde çalışacağım ve başarabilirsem eklentiyi paylaşıma açacağım.

Eklenti anasayfada öne çıkarılan ilk 15 konuyu listeliyor.
Kimlerin öne çıkardığı yazıyor.
Oylanma sayısı ve oy oranına göre değişen renklendirme mevcut.
Konunun görüntülenme sayısı, konuyu açan ve cevap sayısını da listeden görebiliyorsunuz.
Her konuda ilk mesajın üzerinde konuyu öne çıkar butonu bulunuyor, çıkarılma sayısı ve öne çıkaranlar orada da yazıyor.
Konuyu listeden de öne çıkarabiliyorsunuz. Listeden öne çıkaran konu içinden tekrar öne çıkaramıyor. Konu içinden öne çıkaran da liste içinden tekrar öne çıkaramaz.
Üye olmadan öne çıkaramıyorsunuz uyarı alıyorsunuz. Ama arama motorlarının botları öne çıkarabiliyor onu şuanlık çözemedim.
Öne çıkardığınız konuyu geri alabiliyorsunuz.

Şuan yine bazı detaylı özellikler üzerinde deneme yanılma yönetimiyle çalışıyorum.

Ekran görüntüleri aşağıda ve aktif kullanımda sorun yok. Yazılım bilgisi olan, konuya vakıf olan arkadaşların üye olarak incelemesini ve hataları noksanları bildirmesini özellikle rica ederim.
IMG-20250429-WA0001.jpg
IMG-20250429-WA0002.jpg
IMG-20250429-WA0003.jpg
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: Yapay Zekayla Eklenti Geliştirme

Mesaj gönderen ESQARE »

Merhaba,

Güzel bir fikir ve iyi iş çıkarmışsınız, elinize sağlık. Yapay zeka uygulamaları bir çok şeyi daha pratik yapar hale getirdi. Ancak yine de kod bilginizin olması eklenti yapımlarında daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Mesela çekirdek phpBB sürümü etkileyecek güvenlik açığı ya da sistemsel sorunlar olmamalı. Bazen bu sorunlar ilk bakışta görünmeyebilir yine de takip etmenizi öneririm.

Her şeye rağmen teknolojiyi de kendi fikirlerinizle birleştirerek azimle sonuca ulaştığınız için tebrik ederim.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
aknctn
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen aknctn »

Öncelikle çok teşekkürr ederim.

Güvenlik konusu benim de kafama takıldı ama yeterince bilgiye sahip olmadığımdan teşekküllü bir kontrol sağlayamadım. Yapay zekaya sorduğumda csrf koruması bağlantı güvenliği, kayıtsız kullanıcı engelleme olduğunu, sql injection koruması olduğunu, yol/yönlendirme güvenliği olduğunu xss açığı olmadığını belirtti. Bunlara ek bazı uzun uzun açıklamaları da var ama ona göre güvenli. Umarım öyledir.

Yapay zekalar sanki php'yi seviyor. Bu konuda bilgileri de gerçekten çok iyi. İnsanlar biraz uğraşırsa heleki benden daha iyi anlayanlar neler yapar neler.
ayhangazi38
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen ayhangazi38 »

Güzel bir düşünce, umarım forumunuza fayda sağlamıştır.

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir