türkçe karakter sorunum...

phpBB2 Plus kurulum ve çalıştırılmasında meydana gelen sorun ve problemler için buradan yardım alabilirsiniz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
golduck
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

türkçe karakter sorunum...

Mesaj gönderen golduck »

şimdi diyeceksinizki arkadaşlar bi ton başlık açıldı bu konuyla ilgili. onları arasaydın.

hepsini aradım buldum uyguladım hiçbir sonuca ulaşamadım.

mesajımı yazıyorum. önizleme yapıyorum %U0131 %u015F gibi kodlar çıkıyor önizleme durumunda. ı ş ğ I Ş Ğ gibi harflerim sorunlu yani. database de sorun yok. bildiğim kadarı ile önizleme yaptığımızda database kayıt olmuyor daha... kaydet dediğimde ı ş ğ I Ş Ğ doğru kaydoluyor database e ve sorun yok... önizlemede hatalı.

2. olarak düzenle dediğimde direk bi textarea açılıyor. texti alıyor. kaydet dediğimde hatalı kayıt yapıyor. önizlemedeki gibi % li kodlarla kaydediyor. gelişmiş mod dediğmde harfler düzeliyor. aslında düzelmiyordu ama str_replace komutunu kullanarak gelişmiş moddaki textarea için $message gibi bi değişken vardı sanırım orda bu kodları eski haline getirdim.

şimdi sorunumun kısa bi çözümü varmı. yoksa bu sorunu modla halledeceğiz yardımınıza ihtiyacım var.

eğer çözümü yoksa bana gerekenler...

1. önizleme yaptığımda hangi dosyada hangi değişkene atanıyor. o değişken içinde str_replace yaparsam önizlemem düzelecek. kayıtta zaten sorun yok.

2. değiştir yaptığımda direk açılan textare içinhangi dosyada hangi değişken atanmış orayada str_replace yapıcam.

3. bunlar hallolsa bile belki sorun çıkabilir. forum yazıları ve cevaplar için hangi dosyada hangi değişken atanmış orayada replace yapmam lazım.

biraz uzun bir yol ancak görsel kandırmaca ile sorunumu çözebilirim(aslında örtmüş oluyorum. sorun hala orda biryerde ama bu yolla gizlemeye çalışacağız)

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
golduck
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen golduck »

yardım edebilecek var mı?
Kullanıcı avatarı
golduck
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen golduck »

Sorunu kendim hallettim. AJAX sorunlu bir uygulama. önizlemesini ve çabuk düzenleme modunu kapadım sorun düzeldi. ajaxı inceleyeceğim... belki sorunu ordan giderebilirim.
ATILGAN
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen ATILGAN »

arkadaşım aynı sorunu bende yaşıyorum onu nereden düzelttebilirim.
Kullanıcı avatarı
golduck
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen golduck »

sisteminde AJAX yüklü ise AJAX'ı kapat sorun düzeliyor.
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Mesaj gönderen NEFRİT »

golduck yazdı:Sorunu kendim hallettim. AJAX sorunlu bir uygulama. önizlemesini ve çabuk düzenleme modunu kapadım sorun düzeldi. ajaxı inceleyeceğim... belki sorunu ordan giderebilirim.
Eğer soru sormadan önce forumu tam olarak inceleseydin görecektin ki bu soruya zaten cevap verilmişti.
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
Kullanıcı avatarı
golduck
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen golduck »

nefrit cim. hani derler ya. "allah belamı versinki" aradım. "phpbb türkçe karakter sorunu" diye arattım. ben bulamadım. kusura bakmayın. okadar çok sorun ve çözüm varki. böyle sorunlarda çözüme ulaşanların hepsi çözüldü yada sabit yapılmamış. kusura bakmayın.
şimdi diyeceksinizki arkadaşlar bi ton başlık açıldı bu konuyla ilgili. onları arasaydın.

hepsini aradım buldum uyguladım hiçbir sonuca ulaşamadım.
diye yazmıştım konumun başında. emin ol benden çok araştıran bulamazsın. birçok sorunumu arayarak çözdüm. phpbb2 plus mükemmel bir şekilde kurulmuyor. herkezde farklı sorunlar çıkabiliyor. bende de çıktı tabiiki. bi bunu çözememiştim. yabancı bi sitede buldum AJAX formülünü. Ajax ı kullanmak çok iyi bir şey ama bunun çözümünüde bulamadım. AJAX nasıl düzeltilir? Aramaktan öte aranılanı buldurabilmek te çok önemli birşey ki bu sistem yetkililerinin görevidir. Hiç bir şekilde armut piş ağzıma düş moduna girmedim. php ye yeni geçiş yaptım diyebilirim. php bilgim vardı ancak kullanmıyordum. Hep ASP üzerine çalıştım sistem kurarken. Şimdi tabiiki yanlışlarım ve çıkmazlarım olacak. Aradıklarım - bulduklarım - bulamadıklarım - bulabilmeme rağmen farkedemediklerim tabiiki olacak. Forumda bulunmasına rağmen yeni başlık açanlara artık otomatiğe bağlanmış şekilde
Eğer soru sormadan önce forumu tam olarak inceleseydin görecektin ki bu soruya zaten cevap verilmişti.
cevabı veriliyor. bu da fazlasıyla rencide edici. çektiğim eziyetin yanında bide ufaktan azar cümleleri yemek şevk kırıcı. Her ne olursa olsun yardımlarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Mesaj gönderen NEFRİT »

Amaç insanları rencide etmek değil, yardım etmektir. Malum görürsündür ki bizlerde aynı soruya onlarca kez cevap vermek zorunda kalıyoruz ve insan sıkılabilyor böyle bir durumda.

Birisi sana her gün yada belirli aralıklara bile olsa aynı soruyu durup durup sorsa eminimki tez zamanda kafayı yemek olası bir durum olurdu.

Yanlış anlama hakaret hada rencide edecek bir hal ve haraket yoktur, ancak bu kalıplaşmış sözler site kuralları çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Site kuralları derki arama yapmadan soru sormayınız. Hak vermemek elde değil elbet.
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

Mesaj gönderen NEFRİT »

Ajax sorununu halledebilmek için sana bir tavsiye : AJAX modun plusta kullanılan aynısını ama versiyonu yüksek olanını bul. Sonra kurulumunu incele includes/fonctions.php içerisinde bir değşiklik var eski moddan farklı olarak onu gerçekleştir.

Sonrasında ise yeni ajax modunun sadece java scritp dosyalarını eski dosyalar ile değiştir sorun düzelecek.
Kilitli

“phpBB2 Plus Destek” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir