phpbb 2.0.19 veritabanını phpbb 2.0.21 kabul etmez mi?

phpBB 2.0.x kurulum ve çalıştırılmasında meydana gelen sorun ve problemler için buradan yardım alabilirsiniz.
Kilitli
siyahsekiz
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

phpbb 2.0.19 veritabanını phpbb 2.0.21 kabul etmez mi?

Mesaj gönderen siyahsekiz »

arkadaşlar, phpbb 2.0.19 kurulu forumumun veritabanının yedeğini admin panelinden aldım ve "sıfırdan" phpbb 2.0.21 kurdum. 70mb kadar veritabanı dosyası var. Fakat bir türlü yeni kurduğum phpbb 2.0.21'a veritabanını yükleyemiyorum, hata veriyor.

acaba zaten bu mümkün değil midir? eğer mümkünse ve benim veritabanımı yedeklerken bir sorun olduysa bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır?

Anlaşılacağı üzere acemiyim :oops: teşekkür ederim.
(yeterince araştırdığımı fakat içinden çıkamadığımı da belirtirim)
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

tam olarak bilmiyorum ama veritabanının boyutu çok büyük yani bazı yerler belli bi boyuttan büyükleri kabl etmiyor, veri tabanını bölmen gerekiyor olabilir...
siyahsekiz
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

veri tabanını SQLDumpSplitter programı ile böldüm. Phpmyadmin den yüklemeye çalıştım, ilk dosyada

Kod: Tümünü seç

Hata
SQL sorgusu: 

INSERT INTO phpbb_categories( cat_id, cat_title, cat_order ) 
VALUES (

'1', '<font size=2>DUYURULAR</font>', '10'
);

MySQL çıktısı:  

#1062 - Duplicate entry '1' for key 1 
dedi. Bu nasıl düzelir ki?

Arkadaşlar 1700 üyeli bir forum ve 2 gündür kapalı yardım ederseniz çok sevinirim.
siyahsekiz
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Admin panelinden veritabanının yüklenmesi bittiğinde ekrana böyle bir görüntü geliyor ve yüklenmemiş oluyor arkadaşlar.

Profesyonel Destek verebilecek arkadaşlar bana özel mesaj atsınlar lütfen

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
McSydney
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen McSydney »

İlk önce veritabanını yükle daha sonra phpbb.com 'dan güncellemeler için sql kodlarını al
Kullanıcı avatarı
cupra
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen cupra »

varolan veritabanını güncelleyeceksin.. update işlemini çıkan dosyadaki update to latest ile yapabilirsin. 0'dan kurmana gerek yoktu boşu boşuna işi uzatmışssın. tekrar yüklemen lazım eskisini..
siyahsekiz
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

cupra yazdı:varolan veritabanını güncelleyeceksin.. update işlemini çıkan dosyadaki update to latest ile yapabilirsin. 0'dan kurmana gerek yoktu boşu boşuna işi uzatmışssın. tekrar yüklemen lazım eskisini..
işi uzattığımı farkettiğimde üzerinden 2 gün (gece) geçmişti :D ama baya işe yaradı bu süre çok şey öğrendim. Şu işi bi bitireyim neler yaptığımı, hatalarımı tek tek yazacağım arkadaşlar ki benim durumumda olan arkadaşlara yardımım dokunsun. :wink:
şimdilik şunları söyleyebilirim:
eski sürüm phpbb'mi silip yenisini sıfırdan kurmamın sebebi phpmyadmin kullanmayı bilmemen ve cpanel'den "Fantastico" vasıtası ile kolayca phpbb kurabilmem idi. Fakat "Fantastico" daki phpbb versiyonu benim orjinal forumun sürümünden yüksekmiş :D

sonra forumun veritananı yedeğini kesinlikle admin panelinden değil phpmyadmin'den almak gerektiğini de bilmiyordum. Çünkü adminpanelinden alınan veritabanı yedeğinde sorunlar çıkabiliyomuş ki benimkinde çıktı zaten.

halletmek üzereyim sanırım. Tüm detayları yazacağım, çok teşekkür ederim :)
Kilitli

“2.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir