phpbb3 olympus sürümü için temalar hakkında yardım edici bilgiler yazmaya çalışacağım.İlk olarak nasıl oluşturulduğuna kısaca değinelim. Aşağı yukarı phpbb2 ile aynı işlemleri yapıyoruz. Başlamadan önce şunuda belirteyim phpbb3 tema yapısı extreme styles moduyla birbirine çok yakın diyebilirim.Şimdi başlıyoruz...
Yeni bir tema oluşturmak:
Yeni bir tema oluşturmak için, subSilver klasörünü kopyalayıp masaüstüne yapıştırın. Kopyaladıktan sonra klasörün ismini değiştirin. Bunu en iyi şekilde açıklamak için klasörün adına “test” diyelim. Şimdi klasörün adini “test” yaptıktan sonra, açın ve içinde “style.cfg” isminde dosyayı bulun. Bu dosyayı WordPad kullanarak açın ve subSilver yazan yeri bulup, onunda adını “test” olarak değiştirin.
Bu işlemler bittikten sonra, “style.cfg” isimli dosyayı değiştirdiğimiz dizinin içinde bulunan “imageset” klasörünü açınız. Burdada aynı “subSilver”a yaptığınızı uygulayın (imageset.cfg) ve “test” olarak değiştirin. (değiştirmek için kullandığınız isim, önceki isimle aynı olması gerekiyor)
Şimdi sıra bir sonraki klasörde. subSilver\template klasörü içinde bulunan “template.cfg” yi bulup wordpad’da açıp “subSilver” geçen kelimeleri “test” olarak değiştirin.
Bu işlemde bittikten sonra, subSilver klasörü içinde bulunan “theme” adlı klasorü bulup açın. İçinde “theme.cfg” ile “stylesheet.css” bulunuyor. Stylesheet’i (CSS) şimdilik değiştirmenize gerek yok. “theme.cfg” açıp, içinde “subSilver” geçen kelimeleri “test” olarak değiştirin.
Şimdi bütün gereken değişimler bitmiştir ve masaüstünde bulunan klasörü geri “Styles” klasörüne yerleştirin. Daha sonra yüklemeye Admin Kontrol Paneli ile başlayabilirsiniz. Admin kontrol panelinden ”Stiller” bölümünden ekle (yükleme) seçeneğini bularak listeden yeni değişimleri ve stilleri görebilirsiniz. Test olarak adlandırdığmız tema adı listede görülecektir. Buradan temayı yükleyebilirsiniz.
Yeni Temayı Yayınlamak:
Şimdi yeni bir temanız oldu ve bunları belki değiştirmek isteyeceksiniz (belki biliyorsunuzdur ama yine yazalim) Admin Kontrol panelinden, icinde Stiller bölümüne tıklayıp, ordanda listede görülen istediginiz stili bulup düzenleye (edit) tıklayın. Değiştirmek istediğiniz sayfayı bulup çalısmalara başlayın.Bu işlemleri illaki panelden yapmanıza gerek yok herhangi bir program ile de yapabilirsiniz. (Programla yapmak ilk tercihim)
Misafir kullanıcılar neleri görür ve neleri göremez:
Forumlarınıza üye olmuş ziyaretçilerinizin görmelerini istediklerinizi ve misafir ziyaretçilerinizin görmelerini istemediğiniz yazılar olabilir yada bazen tersi geçerli olabilir. Böyle birşeye karar verildiginde, stil dosyalarında değişiklik yapmanız gerekir. Bu yapılırsa, ziyaretçiler görünmesini istemediğiniz metin,resim vb. göremez.
Bunu ayarlamak çok kolay. Üye olmayan misafir ziyaretçileriniz için, görünmesini istediğiniz sayfalar için alttaki kodu ekleyin.
<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN -->
Ve sonunada, bittiği yerde, bunu yazın
<!-- ENDIF -->
Yukardaki <!-- ENDIF--> son tarafa mutlaka yazılması lazım, yoksa hata kodları oluşur.
Örnek olarak şöyle açıklayalım. Eğer “Welcome Guest” mesajinin misafir ziyaretçilerine çıkmasını istiyorsanız, aşağıdaki gibi yazınız.
<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN -->Welcome Guest<!-- ENDIF -->
Burdada, eğer üyelerinize görünüp, misafir ziyaretçilerine görünmesini istemediğiniz yerlerede, aşağıdakini uygulayın.
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->Welcome<!-- ENDIF -->
Eğer sadece “Welcome” mesajinın çıkmasını istiyorsanız, ağaşıdakini uygulayın.
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->Welcome {USERNAME}<!-- ENDIF -->
Not: Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Yeni bir tema oluşturma ve bazı yardımcı bilgiler
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Yeni bir tema oluşturma ve bazı yardımcı bilgiler
Sigorta haberleri, teknik bilgiler => https://www.sigortaokulu.com
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Re: Yeni bir tema oluşturma ve bazı yardımcı bilgiler
1-)
ne demek?
2-) Siz hangi programı ve programları tavsite edersiniz..?
ne demek?
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
kaynak derken bunu alinti yaparak baska sitede su su siteden alintidir demesen yayinlayamazsin yinede yayinlarsan kendi saygisizliginiz olur (genel olarak diyorum)yigidogan58 yazdı:1-)
ne demek?
programm icin notepad++ wordpad gibi editörler kullanabilirsiniz (:
-
- Kayıtlı Kullanıcı
çok sağol çok güzel bir paylaşım:
ben şöyle program dedim; flash veya dreamweaver gibi falan.
bir de daha ayrıntılı bilgiyi nereden alabiliriz. size ulaşsak veya bu konuyla ilgilenen biriyle...
ben şöyle program dedim; flash veya dreamweaver gibi falan.
bir de daha ayrıntılı bilgiyi nereden alabiliriz. size ulaşsak veya bu konuyla ilgilenen biriyle...
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
tema yapimi photoshop ile grafikler yapiliyor daha sonra html .css yaziliyor akansu daha ii bilgi verir o bu islerden benden daha cok anliyor 

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot] ve 1 misafir