Yönetici-Moderatör İzinleri ile ilgili

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Yönetici-Moderatör İzinleri ile ilgili

Mesaj gönderen Asil »

Ben foruma Yönetici ekliyorum. Fakat "Tam Yönetici" olarak eklediğim kullanıcı bile mesaj faaliyetlerini (Mesaj silme, konu taşıma gibi) gerçekleştiremiyor. Sadece "Moderatör" olarak eklenenler "Mesaj Faaliyetleri" konusunda müdahaleler yapabiliyor.
Ben istiyorum ki eklediğim "Standart Yönetici"; Standart Yöneticilik rütbesinin sağladığı izinlere erişebildiği gibi Moderatörlerin "Mesaj Faaliyetleri" iznine de erişebilsin.
Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

phpBB2 de 2 rütbe vardır, Admin ve Mod. söylediklerin ondan öyle oluyor.

Yönetimden bir grup oluştur gizli ve kapalı grup olsun. sonra bu grubu istediğin bölümlere yetkili yap, Süper Mod gibi yapacaksan tüm forum bölümlerine yetkili yap, sonra istedeğin üyeleri bu grubun üyesi yap.

Yanlız grup yöneticisi olarak sen olki istediğini gruba atayabilirsin.

örnek: http://www.phpbbturkey.com/groupcp.php
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Dn_35 yazdı:phpBB2 de 2 rütbe vardır, Admin ve Mod. söylediklerin ondan öyle oluyor.
Fakat benim sorum phpBB3 ile alakalıydı. "Yöneticiler" gurubunudan olan kullanıcıya "Mesajları silebilme, düzenleyebilme ve Başlıkları silebilme, taşıyabilme" gibi yetkiler de vermek istiyorum fakat olmuyor. Bu saydığım yetkiler ancak Moderatörlerde olabiliyor. Yönetici; moderatörden farklı olarak, "Yönetim Kontrol Panel" e erişebiliyor. Moderatör de; yöneticiden farklı olarak, Mesaj ve Başlıklara her türlü müdahaleyi yapabiliyor.
Kısacası ben; "Yöneticiler" in satandart yetkilerine ek olarak, "Moderatör" lerdeki mesaj ve başlıklara müdahale yetkisini de vermek istiyorum. Hepsi bu...
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

phpBB3 de izinlerden Global izinler/Grupların izinleri bölümüne gel, istediğin grubu seç ve Gelişmiş izinlerde gel, buradan istediklerine izin verebilirsin.

Yetkili kılmak istediğin Rütbenin Forum izinlerindende düzenleme, silme, taşıma gibi izinleride vermen lazım.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Dn_35 yazdı:phpBB3 de izinlerden Global izinler/Grupların izinleri bölümüne gel, istediğin grubu seç ve Gelişmiş izinlerde gel, buradan istediklerine izin verebilirsin.
Bu kısım tamam. Bu kısımda zaten "Standart Yönetici" erişim seviyeleri benim istediğim şekilde ayarlı. "Standart Yönetici" yetkilerine sahip kullanıcıya; "Gelişmiş İzinler" seçeneğini kullanarak bile, mesaj ve başlıkları silebilme, düzenleyebilme veya taşıyabilme yetkisi veremiyorsun.
Dn_35 yazdı:Yetkili kılmak istediğin Rütbenin Forum izinlerindende düzenleme, silme, taşıma gibi izinleride vermen lazım.
Zaten seçtiğim gurup (Yöneticiler) bütün forumlarda "Tam Erişim" yetkisine sahip. Buna rağmen haala mesaj ve başlıkları silebilme, düzenleyebilme veya taşıyabilme yetkisine sahip değil. Orada da "Gelişmiş İzinler" seçeneğini kullanarak düzenleme yapmak istedim fakat öyle bir izin yer almıyor ne yazık ki.
İlginçtir; YKP'nin altını üstüne getirdim yine de olmadı.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Bir yere varabildim...
"İzinler" kısmından "İZİN MASKELERİ" başlığı altında bulunan "Forum yönetim izinlerini görüntüle" kısmına girdiğimizde karşımıza çıkan "Bir Forum Seçin" kutucuğundan "Tüm Forumlar" ın yanına tik atıyoruz ve ardından "Gönder" dediğimizde karşımıza çıkan 4 kutucuktan sağ altta kalan "Kullanıcı grubunu incele:" kutucuğundan "Yöneticiler" i seçip, "İzinleri Görüntüle" diyoruz. Karşımıza çıkan sayfada benim "Yöneticiler" e vermek istediğim 3 yetkinin de "Asla" olarak belirlendiğini görüyoruz. İşte bu "Asla" diye işaretlenmiş kısımların "Evet" olarak işaretlenmiş hale getirmem lazım. Şimdi sorun çok daha açık oldu.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

Bak şimdi;

yönetim/izinler/forum izinleri'ne geliyoruz ve örneğin Test Forum 1'i seçiyoruz ve gönder diyoruz. ( Burada istersek tüm forumları seçili yapıp hepsine aynı yetkileri atayabiliyoruz.)

Açılacak pencerede Grupları yönette yaratılan gruplar listeniyor buradan grupları seçip gelişmiş izinlerden izinlerini belirliyoruz ve izinleri uygula deyip kaydediyoruz.

bundan sonra bölüm açarken bu bölüm izinleri uygulatarak açıyoruz ve tüm bölümlerin (yönetim için açtığın bölümleri kafana göre ayarlayabilirsin) izinlerini Test Forum 1' e ne izinler verdiysek onlara göre bölümler açılıyor.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Dn_35 yazdı:Bak şimdi;

yönetim/izinler/forum izinleri'ne geliyoruz ve örneğin Test Forum 1'i seçiyoruz ve gönder diyoruz. ( Burada istersek tüm forumları seçili yapıp hepsine aynı yetkileri atayabiliyoruz.)

Açılacak pencerede Grupları yönette yaratılan gruplar listeniyor buradan grupları seçip gelişmiş izinlerden izinlerini belirliyoruz ve izinleri uygula deyip kaydediyoruz.

bundan sonra bölüm açarken bu bölüm izinleri uygulatarak açıyoruz ve tüm bölümlerin (yönetim için açtığın bölümleri kafana göre ayarlayabilirsin) izinlerini Test Forum 1' e ne izinler verdiysek onlara göre bölümler açılıyor.
Sevgili DN_35;

Ben o dediklerini bu başlığı açmadan önce zaten yapmıştım, denemiştim. Diyorum ki zaten bütün "Yöneticiler" gurubu üyeleri; bütüün forumlarda "Tam Erişim" e sahip. Yani ötesi yok, gelişmiş izinlere de girsen orada da her yerde "Evet" işaretli zaten.
Benim bir önceki mesajımı dikkatli okumanı rica ederim. Sorunun temel kaynağı default olarak "Asla" olarak belirlenmiş erişim seviyelerini "Evet" e çevirebilmenin yolu nedir ?
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Forum izinlerini düzenlemek için;

1- Yönetim paneline girin.
2- Üst menüden FORUMLAR sekmesine girin.
3- Açılan sayfada sol menüden Forum Tabanlı İzinler menüsünün altından Forum İzinleri bağlantısına tıklayın.
4- Açılan ekrandan üstteki bölümden izinlerini yapacağınız bir forum veya mouse klavye kombinasyonu ile birden fazla forum seçin.
5- Tekrar açılan sayfada sağ üst kutucuktan tüm grupları seçin ve hemen altındaki İzinleri Düzenle bağlantısına tıklayın.
6- Daha sonra açılan sayfada bütün rolleri göreceksiniz. Burada her rolün yanındaki Gelişmiş İzinler bağlantısına tıkladığınızda size Mesaj - İçerik - Eylemler - Çeşitli - Anketler isimlerinde sekmeler belirecektir. Buradan her sekmenin altından istediğiniz şekilde izinlere Evet/Hayır/Asla seçeneklerini işaretleyebilirsiniz.
En son ESQARE tarafından 04.02.2007, 14:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Ayrıca ilk mesajınızda belirttiğiniz rolleri düzenlemek için;

- Yönetim panelinden İZİNLER sekmesine gelin.
- Açılan sayfada sol menüden GLOBAL İZİNLER menüsünün altından Yöneticiler bağlantısına tıklayın.
- Daha sonra tekrar açılan sayfada sağ üst kutucuktan Yöneticiler grubunu seçin ve hemen altından İzinleri Düzenle bağlantısına tıklayın.
- Şimdi buradan istediğiniz Rolü seçip Gelişmiş İzinler bağlantısına tıklayarak Evet/Hayır/Asla seçeneklerini işaretleyebilirsiniz.
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Yeni bir Grup yaratıp, ayrı ayrı Admin ve Global Moderatör yetkileri vererek sorunu çözdüm.

Vakit ayırıp yardımcı olan ESQARE ve Dn_35 teşekkür ederim.
mokus
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Yönetici-Moderatör İzinleri ile ilgili

Mesaj gönderen mokus »

Sayın yönetici arkadaslar bu konuyu tekrar açmak istiyorum.

Dedikleriniz hiç atlamadan uygulamadım ama genede Tüm yöneticiler Mesaj silme Vs işlemlerin hiç birini yapamıyor Ben admin dahil olmak üzere şimdi ne yapmam lazım?

Bu arada Not olarak Söyleyeyim Ben ve yönetici arkadaslar hiç bir mesaja kullanıcı mesajlarıda dahil olmak üzere müdehale edemiyoruz.
mokus
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Yönetici-Moderatör İzinleri ile ilgili

Mesaj gönderen mokus »

Bugün ne hikmetse ilk önce sorun var diyorum sonra tmm hallettım diyorum.

Ama su bir gercek bugün yönetici arkadaslardan özür dileyerek gececek günüm.

Tekrar meşgul ettım sizi ama gercekten özür dilerim.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir