phpBB sitesini kurdum ancak avatar upload edemiyor. CHMOD resimin boyutları ve büyüklüğü uzantısı herşey uygun ancak upload etmeme rağmen sadece .gif .jpg ve .png uzantılı dosyaları gönderebilirsiniz diyor. Bu forumda arattırma yaptım diğer bazı arkadaşlarda aynı sorunu yaşıyor. ancak onlara CHMOD ayarı uzantısının kontol etmeleri gerektiği söleniyor. Belki bazılarını sorunu bunlardan kaynaklanabilir ancak yinede bunları tam olarak ayarladıktan sonra yine aynı sorunu yaşıyorum diyenlerde olmuş. Şimdi ben bu sorunu serverın işletim sisteminin güvenli modda yani safe modede çalışmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Kaldıki benim server safe modede çalışıyor. Daha önceden vbulletin kullanıyodum onun destek forumundan safe modede çalışan serverlarda bulunan sitelerden avatar upload etmek için script dosyaların bulunduğu roota tmp isimli klasör yaratılması gerektiğini ve yönetim panelinden (tam hatırlamıyorum) bi seçeneğin değiştirilmesi gerektiğini sölüyodu bu ayarları yaptım ve çalıştı. Şimdi aynı sorunun phpbbde nasıl çözülecek onu bulamadım http://www.phpbb.com da aradım ancak nedense arama çalışmıyor tam 70 sayfa baktım ancak bunula ilgili bir yazı görmedim kendimin yeterli ingilizcesi olmadığı içinde yeni başlık açamadım. Bende şöle bir şey denemeye kalktım "Avatar Database Store & Resize" modunu yüklemeye karar verdim amaç avatarı veritabanında saklamak orada avatar_test.php adlı bir dosya var modu yüklemeden önce avatar yüklemede sorun olup olmadığını kontrol eden bu dosyayı çalıştırmam gerekiyodu çalıştırdım ve şu hataları aldım.
Kod: Tümünü seç
Warning: fopen() [function.fopen]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1723 is not allowed to access /tmp/3a21c21f6be6a39cd2fd149ace097c98-tmphpbb-cRSTjz owned by uid 65534 in /home/*****/public_html/forum/avatar_test.php on line 89
Warning: fopen(/tmp/3a21c21f6be6a39cd2fd149ace097c98-tmphpbb-cRSTjz) [function.fopen]: failed to open stream: Invalid argument in /home/*******/public_html/forum/avatar_test.php on line 89
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/*****/public_html/forum/avatar_test.php on line 95
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/******/public_html/forum/avatar_test.php on line 96
Warning: fopen() [function.fopen]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1723 is not allowed to access /tmp/3a21c21f6be6a39cd2fd149ace097c98-tmphpbb-cRSTjz owned by uid 65534 in /home/*****/public_html/forum/avatar_test.php on line 98
Warning: fopen(/tmp/3a21c21f6be6a39cd2fd149ace097c98-tmphpbb-cRSTjz) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/****/public_html/forum/avatar_test.php on line 98
Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/*****/public_html/forum/avatar_test.php on line 104
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/****/public_html/forum/avatar_test.php on line 105
Warning: unlink() [function.unlink]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1723 is not allowed to access /tmp/3a21c21f6be6a39cd2fd149ace097c98-tmphpbb-cRSTjz owned by uid 65534 in /home/****/public_html/forum/avatar_test.php on line 107
Errors were found, if you install this mod you will be sorry. It will not work!
PHP Version 4.4.5 is sufficent. [Passed]
EXIF extension wasn't found, however this will only cause processing to be milliseconds slower for most people. [Warning]
GD Lib 2 or greater found. [Passed]
GD Info function found. [Passed]
Get Image Size function found. [Passed]
Temporary file created ok [Passed]
There was an error opening our temporary file for writing. [Error]
There was an error opening our temporary file for reading. [Error]
Unable to delete temporary file. This isn't necessary, but will fill up the server HD space quickly if temporary files aren't cleaned up. [Warning]
Şimdiden teşekkürler...