Forumum hacklendi

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
halil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Forumum hacklendi

Mesaj gönderen halil »

Merhabalar;
Forumumda ftpye girip config.php dosyasını değiştirmişler ve çıkmışlar. Başka hiçbirşeye dokunmamışlar. Forumda cttracker yüklü ve güncel. Ayrıca phpbb de son sürüm yüklü. Acaba ne yapabilirim.
Halil UZCAN

Kısa bir süre sonra sitemi tamamlayacağım ( İnşallah :) )
Kullanıcı avatarı
www.ferhatonair.com
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen www.ferhatonair.com »

yedeğin yok mu yoksa olmadı baştannnn
Kullanıcı avatarı
halil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen halil »

Merhabalar;
Hayır yedeğim var. O sorun değil. Ancak başıma tekrar gelmemesi için ne yapmalıyım acaba?

Teşekkürler;
Halil UZCAN

Kullanıcı avatarı
www.ferhatonair.com
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen www.ferhatonair.com »

ctracker bi işe yaramıyor maalesef... security kurmanı tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
halil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen halil »

Oda kuruluydu forumumda.

İşin ilginci hiçbir şifrem veya dosyam değişmemiş yada silinmemiş. Sadece config.php dosyamı değiştirip içine yazı yazıp gitmişler.
Halil UZCAN

Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

config.php dosyasının chmod izinler 777 miydiki, nasıl girip değiştirsinler.

.htaccess dosyan varsa içine aşağıdaki kodları ekle yoksa oluşturup FTP ile root'a yükleyin

Kod: Tümünü seç

<Files "config.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>

<Files "common.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
halil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen halil »

Dn_35 yazdı:config.php dosyasının chmod izinler 777 miydiki, nasıl girip değiştirsinler.

.htaccess dosyan varsa içine aşağıdaki kodları ekle yoksa oluşturup FTP ile root'a yükleyin

Kod: Tümünü seç

<Files "config.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>

<Files "common.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>
Teşekkürler dediğinizi yapıyorum. Hayır chmod izinleri tüm dosyaların 644'dü. Fakat girip değiştirebilmişler. Sadece config.php ile oynayabilmişler. Diğerlerine dokunamamışlar veya dokunmamışlar.

Ftp şifremin veya başka bir şifremin ellerine geçmediğine eminim. Çünkü 16 basamaklı anlamsız büyük küçük harf ve rakam karışımından oluşuyor.

Acaba veritabanı şifremi değiştirsem mi? config.php dosyasına erişebildikleri için şifremede ulaşmış olabilirler mi?

İçim hiç rahat değil :roll:
Halil UZCAN

Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

php dosyalarına dışarıdan erişmeleri çok zordur ama girdiler diyorsan db kullanıcı şifresini değiştirirsen iyi olur.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir