1 - Tüm Beta Sürümlerinden RC1 sürümüne geçiş desteği phpbb.com tarafından kaldırılmıştır. Çok arkadaşımız özelden bana yazarak yardım talep etmişlerdir Aşağıda anlattığım yöntem ile localde kurulu olan Beta 5 sürümünü RC1 sürümüne sorunsuz yükselttim, bu yöntemi uygularken oluşabilecek her türlü olumsuzluklar için kimse sorumlu tutulamaz. Sorumluluk tamamen size aittir.Uyarı:
phpBB3 Beta sürümlerinden RC1 sürümüne güncelleme yapacak olanlarda tüm riskler kendilerine aittir. Çünkü Beta sürümlerinden RC1 ve üzeri sürümlere güncelleme için tam destek verilmeyecektir. Güncelleme sonrasında sitede bozulmalar, veri kayıpları v.b. şeyler meydana gelirse hiç kimse sorumlu değildir.
Lütfen bu uyarıyı dikkate alarak güncelleme yapın. Eğer riske girmek istemiyorsanız Beta sürümünü silip RC1 paketini yeniden kurun.
Bilgi:En stabil olanı temizbir RC1 sürümü kurup verilerinizi aktarmanızdır.
2 - phpBB3 Beta 5 sürümünden RC1 versiyonuna geçiş için öncelikle kurulu olan Beta5 forumumuzun tüm yedeklerini alıyoruz.
3 - phpBB RC 1 sürümüyle veritabanına yeni tablolar eklenmiş ve tema sistemi yenilenmiştir bunun için veritabanimızı RC1 sürümüne göre güncellememiz gerekmektedir.
Bunun için eklentilere eklediğim rc1.sql.gz dosyasını phpMyadminden içeri aktar seçeneğinden yüklüyoruz. (bigdump.php ilede dump edebiliriz.)
4 - phpBB3 RC 1 dosyalarını (config.php hariç) rootta eski dosyalarımızın üstüne FTP ile yüklüyoruz. cache/ klasörünün içindekileri (.htaccess ve index.html hariç) siliyoruz.
5 - Forumumuza admin girişi yapıp tarayacımızdan http://www.domainadımız.com/install/database_update.php yazarak database_update.php dosyasını çalıştırıyoruz ve veritabanımızı RC1 sürümüne güncelliyoruz. Güncelleme tamamladı diye yazdımı veri tabanımız phpBB3 RC1 sürümüne güncellenmiştir.
6 - FTP den girip install klasörünün adını değiştiriyoruz. subSilver teması artık subsilver 2 olduğundan styles kalsörünün içinde eski subSilver klasörünü siliyoruz.
Hepsi bu kadar yeni phpBB3 RC1 versiyon forumunuzu güle güle kullanın.