Prosilverde arkaplan rengi (yardım)

phpBB 3.0.x sürümleri için stil veya temalar hakkındaki sorunlarınızı buraya yazabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
rhtgltkn
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Prosilverde arkaplan rengi (yardım)

Mesaj gönderen rhtgltkn »

Arkadaşlar
Prosilver Teması üzerinde çalışma yapıyorum. daraltma ve ortalam işlemini aşağıdaki gibi yaptım...
overall_header.html

Kod: Tümünü seç

<body id="phpbb" class="section-{SCRIPT_NAME} {S_CONTENT_DIRECTION}">

<div class="outside">
       <div class="top-left"></div><div class="top-center"></div><div class="top-right"></div>
          <div class="inside">
             <div class="notopgap">
overall_footer.html

</div>
                 <div class="nobottomgap"></div>
              </div>
           <div class="bottom-left"></div><div class="bottom-center"></div><div class="bottom-right">
        </div>

</body>
common.css

/* additional proSilver Markup Styles outside rouded
        ----------------------------------------------------------- */
        .top-left, .top-right, .bottom-left, .bottom-right {
           height: 20px;       /* CHANGE: replace by the height of one of your corners (= 1/2 height of the image) */
           weidth: 20px;       /* CHANGE: replace by the height of one of your corners (= 1/2 height of the image) */
           font-size: 2px;    /* DNC: correction IE for height of the <div>'s */
           }

.top-left {
           background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/corners_top.gif"); background-repeat:no-repeat; /* CHANGE: path and name of your image */
           background-position: 0 -20px; /* CHANGE: replace second number by negative height of one of your corners */
           margin-left: 1px;  /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-top: 0px;  /* CHANGE: replace by the height of one of your corners */
           margin-right: 9px; /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           }
        .top-right {
           background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/corners_top.gif"); background-repeat:no-repeat; /* CHANGE: path and name of your image */
           background-position: 100% 0;    /* DNC: position right corner at right side, no vertical changes */
           margin-left: 0px;  /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-top: -9px;  /* CHANGE: replace by the height of one of your corners */
           margin-right: 1px; /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */   
           }
        .top-center {
           background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/bg_headers.gif"); /* CHANGE: path and name of your image */
           background-position: 0 0px; /* CHANGE: replace second number by negative height of one of your corners */
           height: 20px;       /* CHANGE: replace by the height of one of your corners (= 1/2 height of the image) */
           weidth: 20px;       /* CHANGE: replace by the height of one of your corners (= 1/2 height of the image) */
           margin-left: 20px;  /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-top: -20px;  /* CHANGE: replace by the height of one of your corners */
           margin-right: 20px; /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-bottom: -20px; /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           }

.bottom-left  {
           background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/corners_bottom.gif"); background-repeat:no-repeat; /* CHANGE: path and name of your image */
           background-position: 0 0px; /* CHANGE: replace second number by negative height of one of your corners */
           margin-right: 0px; /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-left: 1px;  /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-top: 0px;  /* CHANGE: replace by the height of one of your corners */
           }
        .bottom-right {
           background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/corners_bottom.gif"); background-repeat:no-repeat; /* CHANGE: path and name of your image */
           background-position: 100% -20px; /* CHANGE: replace second number by negative height of one of your corners */
           margin-right: 1px; /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-left: 0px;  /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           }
        .bottom-center {
           background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/bg_footers.gif"); /* CHANGE: path and name of your image */
           margin-left: 20px;  /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-right: 20px; /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           margin-bottom: -20px; /* CHANGE: replace by the width of one of your corners */
           }

.inside {
           border-left: 0px solid #000000; /* YCC: color & properties of the left-borderline */
           border-right: 0px solid #000000;/* YCC: color & properties of the right-borderline */
           background: #FFFFFF;            /* YCC: background-color of the inside */
           color: #000000;                 /* YCC: default text-color of the inside */
           padding-left: 0px;              /* YCC: all texts at some distance of the left border */
           padding-right: 0px;             /* YCC: all texts at some distance of the right border */
           background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/bg_body.gif"); /* CHANGE: path and name of your image */
           }

.notopgap    { margin-top: 0; }    /* DNC: to avoid splitting of the box */
        .nobottomgap { margin-bottom: 0; } /* DNC: to avoid splitting of the box */

.outside {
           margin: 0 auto;
           width : 950px;
           }

#wrap {
       padding: 0 20px;
       min-width: 650px;
       width: 900px;
    }
http://www.easytutorials.org/prosilver_fixed_width.html

yukarıdaki verilen width: 900px; değerini değiştirmeden easytutorials.org daki değerleri karşılaştırmak gerekiyor bir de tweaks.css deki kodları sildik mi şablon oturuyor

şimdi bunların yanında biraz acemi bir soru olacak ama prosilverde bu beyaz olan arkaplan rengini naaptıysam değiştiremedim.. bunu bi zahmet söyleyebilecek varsa sevinirim...
topakli
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen topakli »

slm...

prosilver da tema daraltma nasıl oluyor... tüm anlatılanları denedim ama hala aynı.. cache temizledim bideğişiklik olmadı... bide temaların dosya sisteminde saklanması gerekiyormuş onu da denedim ama hala bi değişiklik yok.. yardımlarınızı bekliyorum...

SELAM VE DUA İLE...
Kullanıcı avatarı
rhtgltkn
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

topakli yazdı:slm...

prosilver da tema daraltma nasıl oluyor... tüm anlatılanları denedim ama hala aynı.. cache temizledim bideğişiklik olmadı... bide temaların dosya sisteminde saklanması gerekiyormuş onu da denedim ama hala bi değişiklik yok.. yardımlarınızı bekliyorum...

SELAM VE DUA İLE...
yukarda yazılanları yap olur.
overall ları ilk satırı belirtilen sayfada bul geriye kalanları altına yapıştır.

common.css ayarlarını ise ACP den
Stiller>Tema oradan prosilver karşısında üzenleye bas.
yukarda common.ss için verilen kodu olduğu gibi en başa veya en alta yapıştır. daha sonra

#wrap {
 } 
bu kodu bul ve bu kodla değiştir.

#wrap {
       width: 900px;
    }
eğer bir kayma olursa padding: 0 20px; de 20px değerini 0 yap.
son olarak yukarda verdiğim linkte belirtilen işlemi yap..
xalo21
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Prosilverde arkaplan rengi (yardım)

Mesaj gönderen xalo21 »

arkdaşım biraz daha açabilirmisin bu konuyu. mesela overal_footer doyasında neden sonra ne ekleycem anlamadım diğerleri içinde geçerli bu
Kullanıcı avatarı
rhtgltkn
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

#wrap kodları dışında belirttiğim kodları ?> önce veya <? sonra ekleyebilirsiniz. yani sayfanın altına veya başına ekleyebilirsiniz. #wrap ile başlayan kodlarda common.css içinde onuda belirttiğim gibi değiştirebilirsiniz. biraz css bilginiz varsa zaten çok klolay... esasında zor bişey yok... ama herhangi bir bilginiz yoksa tema düzenleme ile ilgili prosilver in hazır temaları var internetten bakarsanız bulabilirsiniz...
xalo21
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen xalo21 »

rhtgltkn yazdı:#wrap kodları dışında belirttiğim kodları ?> önce veya <? sonra ekleyebilirsiniz. yani sayfanın altına veya başına ekleyebilirsiniz. #wrap ile başlayan kodlarda common.css içinde onuda belirttiğim gibi değiştirebilirsiniz. biraz css bilginiz varsa zaten çok klolay... esasında zor bişey yok... ama herhangi bir bilginiz yoksa tema düzenleme ile ilgili prosilver in hazır temaları var internetten bakarsanız bulabilirsiniz...
kardeş verdiğin değerlerle yaptım çok sağol....
Kilitli

“3.0.x Stil Sorunları & Yardım” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir