phpBB 2.0.x sürümlerinden phpBB 3.0'a geçiş

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
whonder
Kayıtlı Kullanıcı

Re: phpBB 2.0.x sürümlerinden phpBB 3.0'a geçiş

Mesaj gönderen whonder »

Öncelikle herkese selamlar,

PHPBB 3.0'ı başarıyla kurdum, PHPBB 2.0.x sürümümdeki forumunu dönüştürmek istiyorum fakat eski sürümdeki DB 81 MB ve o sayfadan devamlı zaman aşımı hatası veriyor..

1- Bunu convert etmenin başka bir yolu var mi? (herhangi bir tool vs..)
2- Başka çözüm olarak ne yapabilirim

İyi Çalışmalar..
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

bende dönüşümü localde yapın zaman aşımı hatası verirse uzatırsınız. Sunucuda sorun çıkma olasılığı çok yüksek.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

daha önce soruldumu bilmiyorum ama şimdi phpbb3'e güncelleme yapınca site kurulum yeri site adresin.com/phpbb3 oluyor. ama ben site adresim yazılınca açılmasını istiyorum. nasıl olcak bu htacces dosyası değişikliği dışında.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

ACP'den /phpbb3 olan script yolunu / yaparsan direk açılır.

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
PsyChoPath
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen PsyChoPath »

Biz aynı şekilde tarif edildiği gibi kurduk geçiş işlememiz tamamlandı ama phpbb2deki verileri 3 aktaramıyoruz. yardım ederseniz çok güzel olur. teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

veriler derken neyi kastediyorsunuz?

Dönüşüm esnasında zaten veritabanında saklan veriler, yani mevcut başlıklar, mesajlar, üyeler zaten phpBB3'e geçiyor.

Yanlızca sonrada phpBB2'e eklediğiniz düzenlemeler geçmiyor.

kuaza
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen kuaza »

arkadaslar ne kullanici girisi yapabiliyorum nede admine girebiliyorum bu hatalari aliyorum;

kullanici girisi sonrasi hata ;
Bu mesaj panosu yazılımını güncellerken şifrenizi dönüştürmek mümkün değildir. Lütfen yeni bir şifre isteyin. Eğer problemlerle karşılaşmaya devam ediyorsanız lütfen Site Yöneticisi ile iletişime geçin.

--

admin girisi sonrasi hata ;
Yönetici izinlerine sahip olmadığınız için Yönetim Kontrol Paneline erişiminize izin verilmiyor.

bu sorunlar nasil duzeltilir...
kenjadams85
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kenjadams85 »

anlatım için teşekkürler.
zeta
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen zeta »

Dn_35 yazdı: hostumuzun root dizininde phpbb3 klasörü açıp içine yüklüyoruz ve phpBB2 forum veritabanına phpbb3_ prefix ile kuruyoruz. (dönüşüm için phpBB2 ve phpBB3veritabanının aynı olması gerekiyor.)
ben dün sıfır phpbb 2017 sürümüyle başladım ama madem 3 var ona geçeyim diyorum daha önce hiç plesk panel kullnamadım forumda hiçbişi olmadığı için 2 yi komple silip 3 kurabilirim yalnız forum veritabanı için ne yapmam gerekiyor domainden veritabanı kısmına girince mysql01524...................... gibi uzun bir isim var direk bunun üzerine kurabilirmiyim yazıyı kople okudum dönüşüm için phpBB2 forum veritabanına phpbb3_ prefix ile kuruyoruz cümlesini anlayamadım 2 ye hiç ihtiyacı olmayan biri olarak veriyabanında nasıl bir değişiklik yapmam gerekir sıfırdan kuracaksam ve eski veritabanı adı uyumsuz ise yeni veritabanı adını kendim verebilirmiyim eski isim çok uzun neye göre isim adlandırılıyor
air

Mesaj gönderen air »

merhaba,

2.0.22'den 3.0 sürümüne dönüştürdüm. ancak moderatör renklerini algılamıyor ve moderatörleri normal kayıtlı kullanıcı rengiyle gösteriyor.. sorun ne olabilir?
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mc_kelleci »

moderatör diye bi grup mevcut değil saf phpbb3 de.genel moderatör var. moderatör diye bi grup acıp moderatörlerini o gruba ekle.
aklı olan okumasın sanayide iyi para veriyorlar :)
air

Mesaj gönderen air »

ekledim olmadı.. global moderatörler grubuna da ekledim yine olmadı.. bütün olaslılıkları denedim..

dönüştürme sırasında bir ekisiklikden de kaynaklanıyor olabilir. mesela site adresi yazıldığında portala yönlendirilmiyor forum sayfasında kalıyor. phpbb2'de de böyle bir problemim vardı..
veritabanındaki phpbb2 tablolarından kalan izlerin tamamen kaldırılması çözüm olabilir belki ama bunun yapılıp yapılamayacağını bilmiyorum.. :!:
air

Mesaj gönderen air »

sorun çözüldü.
moderatörleri gruba dahil ettikten sonra kullancı yönetiminden grubu bu kullanıcı için varsayılan yapmak gerekiyormuş..
Sniiper
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Sniiper »

Arkadaslar cok acil yardima ihtiyacim var.
phpbb 2.0.22 den 3 e gecmeye calisirken yaptigim hatadan dolayi siteyi acamiyorum

once cok normal bir sekilde phpbb3 u ftp ye attim ve install ettim.daha sonra phpbb2 yi 3 donusturme asamasina geldigimde forumumum acilmadi..

tahminimce prefix denilen olayla ilgili bir hata yaptim..
eskisiden phpbb2 olarak kullaniyordum install yaparken bunu 3 olarak cevirdim..ve sonra bunla oldu

lutfen yardim edin

verdigi hata tam olarak su

Warning: mysql_connect(): Access denied for user: 'forumalti@p3slh008.shr.phx3.secureserver.net' (Using password: YES) in /home/content/t/e/k/teko99/html/phpBB2/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/content/t/e/k/teko99/html/phpBB2/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/content/t/e/k/teko99/html/phpBB2/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database
air

Mesaj gönderen air »

phpbb2 ile ilgili tabloları silmemek koşuluyla phpbb3'e dönüştürme sırasında açılan phpbb3 tablolarını veritabanından silip işlemi tekrarlamamn yani önce phpbb3 kurulumu ve sonra da dönüştürme işlemini yapman çözüm olabilir..
tabi bu bir çözüm olmayabilir ama benim aklıma böyle bir çözüm geliyor...
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 2 misafir