Genel Hata - Kategori ve Forum Ekleme

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Artemis_tr
Kayıtlı Kullanıcı

Genel Hata - Kategori ve Forum Ekleme

Mesaj gönderen Artemis_tr »

Merhaba,

PhpBB'yi ilk defa kuruyorum, kurulum aşamalarında hiç bir problem çıkmadı. Yeni kategori girmek istedim ve açtığım kategori öncelikle dropdown list içerisinde görünmedi sonra da izinler bölümüne tıkladığımda aşağıdaki hatayı aldım. Forumu silip 2 defa daha kurdum ve yine aynı hatayı alıyorum. Daha önce karşılaşmış arkadaşlar yardım edebilirlerse çok sevinirim.

Genel Hata

SQL ERROR [ mssql ]

ORDER BY items must appear in the select list if SELECT DISTINCT is specified.
ORDER BY items must appear in the select list if SELECT DISTINCT is specified. [145]

SQL

SELECT DISTINCT u.user_id, u.username FROM tr_users u, tr_acl_users a WHERE u.user_id = a.user_id AND a.forum_id = 3 AND (a.auth_option_id IN (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30) OR a.auth_role_id IN (14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22)) ORDER BY u.username_clean, u.user_regdate ASC

BACKTRACE

FILE: includes/db/mssql.php
LINE: 137
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/acp/acp_permissions.php
LINE: 1165
CALL: dbal_mssql->sql_query()

FILE: includes/acp/acp_permissions.php
LINE: 399
CALL: acp_permissions->retrieve_defined_user_groups()

FILE: includes/functions_module.php
LINE: 471
CALL: acp_permissions->main()

FILE: adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()

Ayrıca Kategori ekledikten sonra aşağıdaki gibi kategoriler ne ana sayfa da ne de yönetim panelindeki dropdown list içerisinde göremiyorum
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Kullanıcı avatarı
malt
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Genel Hata - Kategori ve Forum Ekleme

Mesaj gönderen malt »

İlk başta gelen hatalar için bir fikrim yok ancak eklediğin kategorilerin içlerine forumlar açmazsan o kategoriler anasayfada görünmezler.

Eğer forumu yeni kurduysan, herhangib bir içerik yoksa tekrar kurmanı tavsiye ederim.Bazen kurulumda sorunlar olabiliyor.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir