[Çözüldü] Anketlerdeki haksızlığı önlemek için
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
[Çözüldü] Anketlerdeki haksızlığı önlemek için
Arkadaşlar ben bazen forumumda anketler düzenliyorum ama bu bildiğiniz keyfi değil, yarışma için oylama yanı. Bu konuda bazen başım ağrıyor. Haksız oylamalar yapılabiliyor. Bu konuda önerisi ya da fikri olan var mı? Bu konuyu yani haksız oylamayı nasıl engelleyebılırım? Yanı yenı uye olanlar olabılıyor falan...
blogcu
- radyobulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: Anketlerdeki haksızlığı önlemek için
Eğer oy verme ile iligili bir mod yoksa garip ve ilkel bi yöntem ama;blogcu forum yazdı:Arkadaşlar ben bazen forumumda anketler düzenliyorum ama bu bildiğiniz keyfi değil, yarışma için oylama yanı. Bu konuda bazen başım ağrıyor. Haksız oylamalar yapılabiliyor. Bu konuda önerisi ya da fikri olan var mı? Bu konuyu yani haksız oylamayı nasıl engelleyebılırım? Yanı yenı uye olanlar olabılıyor falan...
Üyelerin anket yerine mesajlarında oy verecekleri seçeneği yazmalarını isteyip, mesajlardaki ip adrselerine bakabilirsiniz ve hatta 10 mesajı olmayanların ankete oy veremeyeceğini, oy mesajlarının sileneceğini beirtebilirsiniz..
Anketlerden şüphe varsa, kimin neye oy verdiğini incelersin.
Bunu yapan eklentiler vardır, kimler oy verdi, neye oy verdi gibi..
Eklenti bulamazsan, veritabanında görürsün kimin kime oy attığını..
Eğer yeni üye olanların oy atmasını istemiyorsan, otomatik gruplandırma eklentisi kur, anketi her üyenin giremeyeceği forumda aç, garanti olur. Sadece anket için tek oy atma niyetiyle olan üyelikler engellenir.
Bunu yapan eklentiler vardır, kimler oy verdi, neye oy verdi gibi..
Eklenti bulamazsan, veritabanında görürsün kimin kime oy attığını..
Eğer yeni üye olanların oy atmasını istemiyorsan, otomatik gruplandırma eklentisi kur, anketi her üyenin giremeyeceği forumda aç, garanti olur. Sadece anket için tek oy atma niyetiyle olan üyelikler engellenir.
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
eklenti var mı ya da veritabanından nasıl görülebiliyor bilmiyorum açıkçası
gruplar ıcın ozel ızınler uyguladım. Yanı en az 5 mesajı olmalı ankete oy vermesi için dedım yenı uyelerın ama genede bu izinler işe yaramadı. Anlamıyorum yani acp ne işe yarıyor bazen sinirleniyorum. İzin sistemi biraz sıkıntılı (ya da bende öyle bilemicem).

gruplar ıcın ozel ızınler uyguladım. Yanı en az 5 mesajı olmalı ankete oy vermesi için dedım yenı uyelerın ama genede bu izinler işe yaramadı. Anlamıyorum yani acp ne işe yarıyor bazen sinirleniyorum. İzin sistemi biraz sıkıntılı (ya da bende öyle bilemicem).
blogcu
Bir iki eklenti var bu konuda, bir tanesi ankete kimler oy verdi gösterir, diğeri verilen oyları kimin verdiğini gösterir.blogcu forum yazdı:eklenti var mı ya da veritabanından nasıl görülebiliyor bilmiyorum açıkçası
Bunun için auto groups eklentisini kurman gerekir, o şekilde en şu kadar gündür üye olan X mesajlı üyeleri bir gruba atarsın. O grup ancak anket konusu olan forumu görürse, bir sorun olmaz..blogcu forum yazdı: gruplar ıcın ozel ızınler uyguladım. Yanı en az 5 mesajı olmalı ankete oy vermesi için dedım yenı uyelerın ama genede bu izinler işe yaramadı. Anlamıyorum yani acp ne işe yarıyor bazen sinirleniyorum. İzin sistemi biraz sıkıntılı (ya da bende öyle bilemicem).
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
Tamam teşekkürler
Bu modlara baktım. kurmayı da düşünüyorum. umarım diğer modlarla uyumsuzluk göstermez

blogcu
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir