phpBB 2.0.x sürümlerinden phpBB 3.0'a geçiş

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
RastaN
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpBB 2.0.x sürümlerinden phpBB 3.0'a geçiş

Mesaj gönderen RastaN »

VSaBaH yazdı:
RastaN yazdı:
Bu arada birde phpBB3 e geçelim dedim. 2.22 den dönüşüm yaptım. Ancak şimdi 3'e yönetici girişi yapamıyorum. Ne eski yönetici şifresini nede yeni yönetici adını ve şifresini kabul etmiyor.

Merhaba,

Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Yani zamanında şifreleme ile alakalı bir MOD yüklediğimiz için bu sorunu yaşadığımızı sanıyorum. Ben bu sorunu aşamadım yani şöyle bi şekilde admin girişi yapmanızı sağlayabilirim ama diğer tüm üyelerinizin şifrelerini tekrar sıfırlamaları gerekecektir.

Yeni üyelerde kesinlikle hiçbir sorun yaşanmayacak ama eski üyeler bir sıfırlama işleminden sonra eskisi gibi foruma rahatlıkla girebileceklerdir...

Ben zamanında araştırmış ama çözümünü bulamamıştım. Eğer siz bir çözümünü bulursanız paylaşmanızı rica edeceğim...

Şimdilik sadece sizin giriş yapmanızı sağlayabilirim. Sonra forumu kullanıcılara açar ve sıfırlama göndermelerini sağlayabilirsiniz...

Dediğim gibi yapıp forumu bu haliyle açmak istiyor musunuz?
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. :)

Şifreleme ile ilgili yüklediğim iki tane mod vardı.

Spambotlar için, 3+2 = kaç eder gibi bir soru çıkartan ve kayıtta gözüken bir mod.
İkincisi yine spamlara karşı doğrulama grafik harf grupları üreten mod.

Ancak bunların şifrelemeye etki edeceklerini pek düşünmüyorum. Daha doğrusu şifrelemeyi karmaşıklaştıran bir mod bildiğim kadarı ile yüklenmedi. ( MD5 v.s gibi ) Ama yinede yüklediğimiz diğer modların içinde buna neden olan bir mod belki olabilir.

Forumdan arattığımda bulamamıştım ama sonradan google üzerinden arattığımda şu konuyu buldum.

viewtopic.php?t=12339

Konu; phpBB^de md5 şifrelerinin database üzerinden bulunup, değiştirilmesi hakkında. Aslında mantıklı gibi ama ( önce altın bulmuş gibi oldum! :) ) phpmyadmin den girdiğimde gerek gözatta ve gerekse değiştir butonlarında istediğim gibi bir kullanıcı ve şifre bilgisini birarada bulamadım. Genellikle tek sıra halinde şifreler gözüküyor. Ama hangisi kimin o bilgi yok. Yada başka bir deyişle başka hiçbir bilgi yok! :(

Dolayısı ile oradan edit imkanı da olmuyor. ( Belkide ben beceremedim. :oops: )

Sonrasında user_pasword'u dışarı almak ve değiştirip tekrar atmak aklıma geldi ve bunu denedim. En iyi şekilde excell formatında alabildim. Değişimi de yaptım ( MD5 ile şifre üretip burada ki ile değiştirdim! )
Tam hah tamam dediğim bir anda, geri gönderdiğim dosyayı database de yerine yerleştirmekte bir sorun çıktı. Birinci satırda hata var mesajı aldım. Yine olmadı. :evil:

Şimdi aklıma gelenleri söyleyeyim.
Eğer moddan dolayı hata veriyorsa ve zaten birçok mod yeni forumla geliyor ve eskiler de dönüştürülmüyorsa; Yeni bir 2.22 kursak ve database i atıp 3'ü kurup dönüşüm yapsak olur mu?

:( Diyene kadar neden yapmıyorsun demeyin lütfen. Database dönüştürülmesi server üzerinden ço0ok uzun sürüyor! Ve 3-4 kez yaptım zaten:( Yinede yapacağız galiba )

Bu arada normalde eski hostta 21 MB olan database in yeni servere atıldıktan sonra 8 MB a inmesi ve mysqlden yedek alındığında 3-4 mb civarında olması normalmidir? ( Eski yerinde database e ben hakim değildim ve sql sorguları yapılmıyordu haliyle. Sql den yedek alındığında da forumdan alınan 'tam yedek' teki gibi tablolar alınmıyor herhalde! Neden bu mudur? )

Şimdi yapılabilecekler;

- 2.22 yi düz kurup (modsuz ) dönüşümü birde öyle denemek.
- sql tablolarını ya dışarı alıp değiştirip göndermenin sağlıklı bir yolunu bulmak yada yerinde değiştirmenin yolunu öğrenmek.
- Eski forumu kapatmadan dönüşüm yapmak. Ve eğer düşündüğüm olursa yeni forumda dönüşüm sonunda açık kalacak ve yönetici şifresini maille belki o zaman isteyebiliriz.( Çünkü kapalı olduğunda yeni forumda kapalı oluyor ve dolayısı ile yönetici şifresini mail adresine isteyemiyoruz. Ama yönetim paneline de giremiyoruz! )

Veya önereceğiniz başka bir yol!??

Sadece admin şifresini düzeltip forumu açtıktan sonra kullanıcılara mail gönderip şifrelerini değiştirtmekte bir yöntem ve uygulanabilir. Ve elbette bunu yapmanın bir yolunu mümkün olduğunca açıklamalı anlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim. :)

Selamlar.

Not: Uzun oldu, kusura bakılmasın. Ancak ben dahil bir sürü kişi bu forumu kullanmayı bu siteden öğreniyor. ( gerçekten buradan çok şey öğrendim ve her konuda yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler ) Ve takıldıkları konularda bir şey aratırken çok zorlanıyorlar. Ben de arayanlara bir faydası olsun diye -bir aceminin ağzından- konuyu açmaya çalıştım. Umarım faydalı olur!
2 mi güzel-3 mü Özel? Anlamadım ben bunu?
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

kapalı olan forumu açıp şifremi unuttum diyerek e-posta adresinize gelecek olan yönergeleri izleyerek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

Forumu nasıl açağım dersen;

phpMyadminden phpbb_config tablosunu taratınca (GÖZAT) çıkan verilerden board_disable tablosunun 1 olan değerini 0 yaparsan forum açılır.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
RastaN
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen RastaN »

Yardımınız için teşekkürler.

Ancak phpmyadminden girildiğinde. Phpbb3 congigden config_name de bahsettiginiz şekilde ''Gözat' diyorum. 'forum disable' yi buldum evet karşısında da değer olarak '1' gözüküyor!

Ancak bunu 'nasıl?' ve 'nereden!?' değiştiriyoruz?

Kalem şeklindeki 'değiştir' ikonu tablonun içiyle değil isimi ve özellikleri ile ilgili bir konum açıyor!

Zannediyorum değiştirme yeri burası değil, ama nereden onu bilmiyorum!

Bu konuyu biraz açabilirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

RastaN yazdı:Yardımınız için teşekkürler.

Ancak phpmyadminden girildiğinde. Phpbb3 congigden config_name de bahsettiginiz şekilde ''Gözat' diyorum. 'forum disable' yi buldum evet karşısında da değer olarak '1' gözüküyor!

Ancak bunu 'nasıl?' ve 'nereden!?' değiştiriyoruz?

Kalem şeklindeki 'değiştir' ikonu tablonun içiyle değil isimi ve özellikleri ile ilgili bir konum açıyor!

Zannediyorum değiştirme yeri burası değil, ama nereden onu bilmiyorum!

Bu konuyu biraz açabilirmisiniz?
Değiştirme yeri orası ;)

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

KOLAY GELSİN...
RastaN
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen RastaN »

HalletiK! :D

Öncelikle sorunumla ilgilenen VSaBaH ve Dn_35 nickli arkadaşlara TEŞEKKÜRLER!!!

- Bilmeyenler için (benim gibi :) )anlatayım-
Kaç gündür phpmyadmin le akraba olmuştum. Ama birşeyi gözden kaçırmışım. Bu düzenlemeleri yapmak için ilgili bölümlere girdiğimde 'konum' 'yapı' da kalıyormuş. Bende altını üstüne getirip ama bir türlüde 'düzenlenecek' bir durum göremiyordum. Tablolar çıkıyor fakat değiştirmek için bir bölüm göremiyordum.
Beni yanıltan yapıdan da girildiğinde çıkan ama pek aynı işe yaramayan 'gözat' ve 'düzelt' ikonları oldu.
Bunlar kesinlikle bu işleri yapmıyor. Ama bilmeyeni aldatabiliyor!

Hatta bir resimde yükleyelim fazla aramayın! :wink:

Bu tarz değişiklikleri yapacaklar; istedikleri tablo gurubunu seçtikten sonra, önce üstteki menü sırasından 'gözat' a gelsinler! Sonrasında olay; yukarıda anlatılan gibi zaten! :)

Şİmdi yardımlarınızla bu problemi aştık, ama daha yapılacak çok şey var! Modlar yüklenecek, arka plan resmi denenecek, ayarlamalar yapılacak. Hatta bir ara da 'portal' denemeyi düşünüyorum!Hangisni tavsiye edersiniz? :shock: :P

Forumumu özlemişim!
:D
Kullanıcı avatarı
yenery
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen yenery »

Arkadaşlar ben phpbb2.22 den phpbb3.1 e geçtm geçiş yaparken tablolarm dolayısıyla phpbb3_ prefix ile geçti. Eski phpbb_ prefixli taboloları kaldırdım şimdi phpbb3_ ön adlı tablolara nasıl phpbb_ ön adını vereceğim. bunun için herahgi bi kod mu kullanmam gerekiyor?
http://www.tibbiyeli.net

Tüm tıpçıları bekliyoruz...
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

yenery yazdı:Arkadaşlar ben phpbb2.22 den phpbb3.1 e geçtm geçiş yaparken tablolarm dolayısıyla phpbb3_ prefix ile geçti. Eski phpbb_ prefixli taboloları kaldırdım şimdi phpbb3_ ön adlı tablolara nasıl phpbb_ ön adını vereceğim. bunun için herahgi bi kod mu kullanmam gerekiyor?
Merhaba,

Neden phpbb_ yapmak istiyorsunuz...? Böylede sorunsuz çalışacaktır zaten...

:idea: Sadece MOD yüklemelerinde SQL'leri phpbb_ olarak değil de phpbb3_ olarak çalıştıracaksınız o kadar...
Kullanıcı avatarı
Kartal23
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Kartal23 »

Merhaba arkadaşlar...

Ben Plus umu phpbb3 e çevirmek istiyorum. nasıl bir yol izlemem gerekir?
http://www.boraboy.net

Türkçe' ye Sahip Çık;
Yok Olmasına İzin Verme.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

plus phpBB premodudur, başlıkta anlatıldığı gibi yapacaksın.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
SONERIUM
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen SONERIUM »

forum yolu kısmında takılıp kalmıştım. Bütün mesele ../ yapmakmış :) o iki nokta yüzünden tıkanıp kalmıştım. Teşekürler aradığım cevabı burda buldum :)
emocuk
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen emocuk »

bende mesaj panosunun yolunu bulamıyor halbuki doğru yere yazıyorum bir yardım edermisiniz artık phpbb 2 nin modası geçti ama 3 geçerkende bilgilerin silinmesini istemiyorum.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

emocuk yazdı:bende mesaj panosunun yolunu bulamıyor halbuki doğru yere yazıyorum bir yardım edermisiniz artık phpbb 2 nin modası geçti ama 3 geçerkende bilgilerin silinmesini istemiyorum.
Bu arkadaşımızın çözümünü denediniz mi?
SONERIUM yazdı:forum yolu kısmında takılıp kalmıştım. Bütün mesele ../ yapmakmış :) o iki nokta yüzünden tıkanıp kalmıştım. Teşekürler aradığım cevabı burda buldum :)
Eğer işe yaramadıysa eski forumunuzun ve yeni forumunuzun kök dizinine göre konumlarını yazınız.
emocuk
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen emocuk »

deneme olurmuyum bide senin yazdığını deneeyim sağol.
SeVeN
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen SeVeN »

Merhaba,

Bende Phpbb2 den Phpbb3'e geçmek istiyorum fakat dönüştürme sırasında aşağıdaki gibi genel hata alıyorum, bu neden olabilir acaba? Lütfen yardım edin takıldım kaldım :(

Bunun nedenide Türkçe karakter olabilir mi? Yada bunu manuel yada farklı bir yöntemle dönüştüremezmiyim, her seferinde aynı yerde aynı hatayı alıyorum..
SeVeN
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

SeVeN yazdı: Bunun nedenide Türkçe karakter olabilir mi? Yada bunu manuel yada farklı bir yöntemle dönüştüremezmiyim, her seferinde aynı yerde aynı hatayı alıyorum..
Sunucudan kaynaklanan bir problem. O hatayı sunucunuza bildirmenizi tavsiye ederim.

Güncellemeyi localhostta yaparsanız büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız ama önce sunucunuzla görüşmelisiniz.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 4 misafir