[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Arkadaşlar forumum saldırı aldı, ben herşeyi düzelttim forumun yedeklerini tekrar tekrar kurdum fakat admin panelim böyle birbirine girdi. forumu baştan kurup üzerine veritabanını atıyorum yine birbirine giriyor. hemde aldığım yedek forumun hacklenmesinden günler günler önceydi, sadece admin panel böyle forumun başka kısımlarında sorun yok...
Sorun ne olabilir acayip sinirim ve morelim bozulmuş durumda...
Önemli: Birde bana forumun güvenliğini nasıl sağlayabileceğimi anlatabilecek bir link verebilecek var mı ? Artık gerçekten sorun yaşamak istemiyorum...
Yönetim Kontrol Panelinde Sorun ve Forum Güvenliği
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Yönetim Kontrol Panelinde Sorun ve Forum Güvenliği
http://www.oyuniks.net
Oyun iksirlerini bünyesinde bulunduran site!
Re: Yönetim Kontrol Panelinde Sorun ve Forum Güvenliği
Merhaba,
adm/ klasörünü baştan yüklemeyi denediniz mi? Tabi forumunuzda herhangi bir MOD kurulu değilse...
Daha sonra önbellek temizliği yapmalısınız. Hatta şimdi bile yapmanız sorunu çözebilir bir ihtimal.
Güvenlik açısından pek sıkıntı yoktur aslında phpBB forumlarda... phpBB2'nin bile açıklarını bulmak henüz zor bir durum iken phpBB3'de nasıl yaşadınız bu durumu merak ettim doğrusu...
Açık nedir?
adm/ klasörünü baştan yüklemeyi denediniz mi? Tabi forumunuzda herhangi bir MOD kurulu değilse...
Daha sonra önbellek temizliği yapmalısınız. Hatta şimdi bile yapmanız sorunu çözebilir bir ihtimal.
Güvenlik açısından pek sıkıntı yoktur aslında phpBB forumlarda... phpBB2'nin bile açıklarını bulmak henüz zor bir durum iken phpBB3'de nasıl yaşadınız bu durumu merak ettim doğrusu...
Açık nedir?
adm klasörünü felan defalarca atmıştım sorunu çözmemişti fakat şimdi normal biraz eski bir yedekten devam ettim ama yinede sorun kalktı ya önemli olan o, bu arada sanırım açık büyüktü,
config in chmod ayarını yaptım sanıyordum yapmamışım 777 de kalmış.
neyse sorun yok teşekkür ederim.

http://www.oyuniks.net
strenix yazdı:adm klasörünü felan defalarca atmıştım sorunu çözmemişti fakat şimdi normal biraz eski bir yedekten devam ettim ama yinede sorun kalktı ya önemli olan o, bu arada sanırım açık büyüktü,

Sorunun çözüldüğüne sevindim.
KOLAY GELSİN...
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir