Arkadaşlar aranıza yeni katıldım... phpBB konusunda biraz yeniyim... Yardımlarınızı rica ediyorum...
Öncelikle geçen hafta hazır bir forum sitesi üzerinden phpBB2 kurmuştum... Hazır bir forum olduğu için malumunuz eklenti, db yedekleme gibi özellikler olmadığını farkettiğim için ücretsiz bir host üzerinden sitenizden indirdiğim Türkçe Dil Paketli phpBB3 versionunu kurdum... Bize verdiğiniz bu hizmetten dolayı ayrıca teşekkür ederim... Soru ve sorunlarıma gelince...
1 - Kategori isimlerinde html code veya BBCode kullanımı ?
Daha önce phpBB2 üzerine kurduğum sistemde kategori isimleri üzerinde html veya bbcode kullanabiliyordum... Yani kategori isimlerini ortalayabiliyor veya renklendirebiliyordum... Fakat yeni kurduğum phpBB3 sistemde html codelarım veya bbcodelarım kategori isimlerinde işlemiyor... Acaba daha önceki sistemde hazır gelen bazı eklentilerle mi bu mümkündü ? Yoksa phpBB2 de ki bu özellik phpBB3 te kaldırıldı mı ? Ve eğer bu bir eklenti vasıtasıyla oluyorsa bu eklenti konusunda yardımcı olabilir misiniz ? Veya bir yerde bir yanlış mı yapıyorum...
2 - Forum iconlarını özelleştirme ?
Stiller bölümünde forumun genel forum iconlarını "forum" "kilitli forum" gibi iconları değiştebiliyoruz... Acaba her bir forum için bu iconları değiştirmemiz mümkün mü ? ( Kastettiğim forum oluştururken ekleyebilediğimiz iconlar değil... )
3 - Bilgi mesajlarını kapatma ?
Forumda mesaj gönderdiğimiz zaman veya kayıt olduğumuz zaman bazı bilgi mesajları yer almakta ve oradaki linke tıklayıp devam etmemiz gerekmekte... Bu bilgi mesajlarını kapatabilir miyiz ? Mesaj gönderdiğimiz zaman otomatik olarak tekrar mesaj sayfasına dönmesini veya giriş yaptığımız zaman direk ana sayfaya dönmesini sağlayabilir miyiz ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Kategori İsimlerinde html code kullanımı ?
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Kategori İsimlerinde html code kullanımı ?
İmzaya gerenk yok maykk...
Re: Kategori İsimlerinde html code kullanımı ?
phpbb 3 ile birlikte bildiğim kadarıyla html tamamenkaldırıldı.
ayrı icon kullanma olmaz çünkü hepsi aynı yerden aynı satırdan bilgiyi alıyor
direkt ana sayfaya dönmeyi sağlayan bir mod vardı ama ismini hatırlamıyorum mod duyurularında olması gerek.
direkt ana sayfaya dönmeyi sağlayan bir mod vardı ama ismini hatırlamıyorum mod duyurularında olması gerek.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: Kategori İsimlerinde html code kullanımı ?
Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler fakat istediğim cevapları henüz alamadım... Phpbb3 te html tamamen kaldırılmış olsa bbcode larda html codeları çalışmaz... Ki merak ediyorum böyle birşeyi kimse forumunda yapmak istemedi mi... Yani en basitinden forum veya kategori isimlerinin ortalanması için <center></center> kodunu bile kullanamıyorum... Ayrıca tamam html code kullanılmasın ama en azından bbcode ların kategori veya forum isimlerinde çalışması gerekiyordu... Böyle birşeye hiç ihtiyaç duyan yok mu merak ediyorum... Araştırdım o kadar bulamadım ya... Herkes forum ve kategori isimlerini standart sola dayalı düz font mu kullanıyor acaba ?pikachu yazdı:phpbb 3 ile birlikte bildiğim kadarıyla html tamamenkaldırıldı.
Diğer konular için artık başımın çaresine bakacağımda şu konuda birileri birşey söylerse sevinirim...
Saygılar...
İmzaya gerenk yok maykk...
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir