Jommla 1.5 ve phpbb3 Entegrasyon
Tam olarak bi entegrasyon olmasa da alternatif bir çözüm diyelim. Benim de başıma geldiği ve birçok sayfada araştırdığım gibi tam ve kesin bir çözüm yok. Jfusion kullanmak her zaman başarılı olmuyor ve sunucunuz php 5.2.x değil de benim gibi php 4.x ile çalışıyorsanız belki bu konu size yardımcı olabilir.
Joomlayı standart kurun
phpbb3 ü de joomla dizininin altına kurun database i faklı yada aynı database farketmez çünkü yapacağımız şey tam olarak bir üyelik entegrasyonu sayılmaz
phpbb3 admin panelinden genel sekmesinde pano ayarlarında kullanıcı kayıt ayarlarını açın ve hesap etkinleştirmeyi kapatın
phpbb3 admin panelinden forumlar sekmesinden Kullanıcı forum izinlerini açıp misafir kullanıcıyı seçip gönder e basın gelen pencereden tüm forumları (eğer sadece yönetim üyelerinin gireceği bir alanınız yoksa) seçin rol olarak standart ı seçip onaylatın
daha sonra stiller sekmesinden kendi vem sayfanıza göre temanızın şablon düzenleme alanından overal_header ı düzenleyin benim kullandığım tema prosilver ve overal_header'ı aşağıdaki şekilde düzenledim kodların tamamı buradadır. eğer kopyala yapıştır yapacaksanız lütfen önce yedek alınız.
kodlar prosilver temasına ailttir.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="{S_CONTENT_DIRECTION}" lang="{S_USER_LANG}" xml:lang="{S_USER_LANG}">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}" />
<meta http-equiv="content-style-type" content="text/css" />
<meta http-equiv="content-language" content="{S_USER_LANG}" />
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no" />
<meta name="resource-type" content="document" />
<meta name="distribution" content="global" />
<meta name="copyright" content="2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group" />
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript" src="swfobject.js"></script>
{META}
<title>{SITENAME} • <!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} • <!-- ENDIF -->{PAGE_TITLE}</title>
<!--
phpBB style name: prosilver
Based on style: prosilver (this is the default phpBB3 style)
Original author: Tom Beddard ( http://www.subBlue.com/ )
Modified by:
NOTE: This page was generated by phpBB, the free open-source bulletin board package.
The phpBB Group is not responsible for the content of this page and forum. For more information
about phpBB please visit http://www.phpbb.com
-->
<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
var jump_page = '{LA_JUMP_PAGE}:';
var on_page = '{ON_PAGE}';
var per_page = '{PER_PAGE}';
var base_url = '{A_BASE_URL}';
var style_cookie = 'phpBBstyle';
var style_cookie_settings = '{A_COOKIE_SETTINGS}';
var onload_functions = new Array();
var onunload_functions = new Array();
<!-- IF S_USER_PM_POPUP -->
if ({S_NEW_PM})
{
var url = '{UA_POPUP_PM}';
window.open(url.replace(/&/g, '&'), '_phpbbprivmsg', 'height=225,resizable=yes,scrollbars=yes, width=400');
}
<!-- ENDIF -->
/**
* Find a member
*/
function find_username(url)
{
popup(url, 760, 570, '_usersearch');
return false;
}
/**
* New function for handling multiple calls to window.onload and window.unload by pentapenguin
*/
window.onload = function()
{
for (var i = 0; i < onload_functions.length; i++)
{
eval(onload_functions);
}
}
window.onunload = function()
{
for (var i = 0; i < onunload_functions.length; i++)
{
eval(onunload_functions);
}
}
// ]]>
</script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/styleswitcher.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/forum_fn.js"></script>
<link href="{T_THEME_PATH}/print.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="print" title="printonly" />
<link href="{T_STYLESHEET_LINK}" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen, projection" />
<link href="{T_THEME_PATH}/normal.css" rel="stylesheet" type="text/css" title="A" />
<link href="{T_THEME_PATH}/medium.css" rel="alternate stylesheet" type="text/css" title="A+" />
<link href="{T_THEME_PATH}/large.css" rel="alternate stylesheet" type="text/css" title="A++" />
<!-- IF S_CONTENT_DIRECTION eq 'rtl' -->
<link href="{T_THEME_PATH}/bidi.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen, projection" />
<!-- ENDIF -->
</head>
<body id="phpbb" class="section-{SCRIPT_NAME} {S_CONTENT_DIRECTION}">
<div id="wrap">
<a id="top" name="top" accesskey="t"></a>
<div id="page-header">
<div class="headerbar">
</div>
<div class="navbar">
<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
<ul class="linklist navlinks">
<li class="icon-home"><a href="{U_INDEX}" accesskey="h">{L_INDEX}</a> <!-- BEGIN navlinks --> <strong>‹</strong> <a href="{navlinks.U_VIEW_FORUM}">{navlinks.FORUM_NAME}</a><!-- END navlinks --></li>
<!-- IF U_EMAIL_TOPIC --><li class="rightside"><a href="{U_EMAIL_TOPIC}" title="{L_EMAIL_TOPIC}" class="sendemail">{L_EMAIL_TOPIC}</a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF U_EMAIL_PM --><li class="rightside"><a href="{U_EMAIL_PM}" title="{L_EMAIL_PM}" class="sendemail">{L_EMAIL_PM}</a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF U_PRINT_TOPIC --><li class="rightside"><a href="{U_PRINT_TOPIC}" title="{L_PRINT_TOPIC}" accesskey="p" class="print">{L_PRINT_TOPIC}</a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF U_PRINT_PM --><li class="rightside"><a href="{U_PRINT_PM}" title="{L_PRINT_PM}" accesskey="p" class="print">{L_PRINT_PM}</a></li><!-- ENDIF -->
</ul>
<!-- IF not S_IS_BOT and S_USER_LOGGED_IN -->
<ul class="linklist leftside">
<li class="icon-ucp">
<a href="{U_SEARCH_SELF}">{L_SEARCH_SELF}</a>
<!-- IF U_RESTORE_PERMISSIONS --> •
<a href="{U_RESTORE_PERMISSIONS}">{L_RESTORE_PERMISSIONS}</a>
<!-- ENDIF -->
</li>
</ul>
<!-- ENDIF -->
<ul class="linklist rightside">
<li class="icon-faq"><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}">{L_FAQ}</a></li>
</ul>
<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>
<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH -->
<div id="search-box">
<form action="{U_SEARCH}" method="post" id="search">
<fieldset>
<input name="keywords" id="keywords" type="text" maxlength="128" title="{L_SEARCH_KEYWORDS}" class="inputbox search" value="<!-- IF SEARCH_WORDS-->{SEARCH_WORDS}<!-- ELSE -->{L_SEARCH_MINI}<!-- ENDIF -->" onclick="if(this.value=='{LA_SEARCH_MINI}')this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value='{LA_SEARCH_MINI}';" />
<input class="button2" value="{L_SEARCH}" type="submit" /><br />
<a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}">{L_SEARCH_ADV}</a> {S_SEARCH_HIDDEN_FIELDS}
</fieldset>
</form>
</div>
<!-- ENDIF -->
</div>
<a name="start_here"></a>
<div id="page-body">
<!-- IF S_BOARD_DISABLED and S_USER_LOGGED_IN and (U_MCP or U_ACP) -->
<div id="message" class="rules">
<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
<strong>{L_INFORMATION}:</strong> {L_BOARD_DISABLED}
<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>
<!-- ENDIF -->
ekran görüntüsü de buradadır
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
görüldüğü gibi forumun başlık kısmını üyelik girişini mesaj kutusunu vs. çıkardık. böylece elimizde sadece forum olarak işe yarayacak alanımız kaldı. temalar gölümünden css ayarlarını da ihtiyacınıza göre değiştirebilirsiniz. ben sitemin body alanının genişliği 820px olduğu için forum sayfa genişliğini 800px olarak ayarladım.
şimdi tekrar joomlaya dönecek olursak forumun olduğu sayfa için dilerseniz sağ ve/veya soldaki sütunları bu alanlara atanan modülleri sadece bu sayfayı görüntüleme seçeneklerinden çıkararak çözebilirsiniz. forumu eklemek için ana menüde(ya da nereden bu sayfaya gitmelerini istiyorsanız) bir alan açın ve sarıcıyı seçin burdan sağ taraftaki alana genişlik ve yükseklik 100% 100% şeklinde ayarlayın ve adres olarak da tam adres yazın (http://www.siteadı.com/forumkalsörü/index.php)
bu butonu kayıtlı kullanıcılara ayarlayın bu sayede üye olanlar foruma girip yazı yazabilirler.
dediğim gibi tam olarak bir çözüm olmasa da işinize yarayabilir. bu forumu herhangi bir sitenin destek ve soru cevap bölümü olarak kullanabilirsiniz. umarım yardımcı olur.
kolay gelsin.
Jommla 1.5 ve phpbb3 Entegrasyon
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Re: Jommla 1.5 ve phpbb3 Entegrasyon
Merhabalar,
Sitemiz phpbb scripti destek sitesidir. Bundandır ki sadece phpbb içine entegreleri, soru ve sorunları içerir. Bahsini ettiğiniz konu ise joomla script inin entegre işlemini içeriyor.
Sitemizde araştırma yaptığınız taktirde bu ve buna benzer başlıkların kilitlendiğini, kural dışı olarak adlandırıldığını göreceksiniz.
Çalışma ve araştırmalarınız gereği;
Genel Tartışmalara taşınmıştır.
Sitemiz phpbb scripti destek sitesidir. Bundandır ki sadece phpbb içine entegreleri, soru ve sorunları içerir. Bahsini ettiğiniz konu ise joomla script inin entegre işlemini içeriyor.
Sitemizde araştırma yaptığınız taktirde bu ve buna benzer başlıkların kilitlendiğini, kural dışı olarak adlandırıldığını göreceksiniz.
Çalışma ve araştırmalarınız gereği;
Genel Tartışmalara taşınmıştır.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir