phpBB2 mi - phpBB3 mü ?

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
Webmasters
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

phpBB2 mi - phpBB3 mü ?

Mesaj gönderen Webmasters »

Evet tercihiniz hangisinden yana phpBB3 mü yoksa phpBB2 mi kullanırım diyorsunuz ve neden ? Tabii bu soruya hem phpBB2 hemde phpBB3 kullanış üyeler cevap verirlerse daha sağlıklı olur. Buradaki,, konudaki,, amaç phpBB3 ün çıkması ile phpbb.com un phpbb2 ye kısa süre sonra desteğini elini ayağını çekmesi ve adete insanlar phpBB3 kullanmaya mahkum edilmedi mi :roll: ?

Evet phpBB3, phpBB2 ye göre yenilikler ve gelişmeler ile birlikte geldi, ancak phpBB3 hakkında konuştuğum pek çok kişi özellikle phpBB3 ün orjinal temasını ve tema tasarımını beğenmiyor, çohu kişi phpBB3 ü oldukça karışık buluyor.

Durum böyle oluncada yine amator internet kullanıcılarının seçimi ne yazık ki smf yada vb den yana oluyor.

Görüşlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum ...
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpBB2 mi - phpBB3 mü ?

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

ben phpBB2de kullandim phpBB3de kullaniyorum phpBB2 de olmayan seyler phpBB3de var phpBB3 cok daha hizli ve güvenli, phpBB3de cok özellik var ama bunu yeni baslayanlar bastan bilmiyor anlamiyor zamanla kullandikca phpBB3 kullanimi kolaylasiyor ve icindeki bazi ilk bakista görülmeyen özellikler gözüküyor.

ben phpBB3ün tasarimini cok seviyorum nekadar cok reklam koyarsan koy siten hep sade duruyor mybb, smf, vb deki gibi abartici durmuyor forumda, tema kullanimi cok kolay ftpden dosyayi indiriyorsun temayi editliyorsun bu mybbde bu sekil mümkün degil veya ben farketmedim.

Neden herkes degilde türkler phpBB3 kullanmiyor onun yerine daha basit olan sistemleri kullaniyor?

Cünkü, bizim Türkler cok hazirci ben bunu artik cok iyi anladim myBBde plugin seklinde dosyayi upload ediyorsun oldu bitti ama bundan birsey ögrenilmiyor, phpBB3de mod kurmasi bastan cok zorluk cektiriyor ama bir kac saat basinda oturursan haziri beklemeden kendin yapmak icin ugrasirsan o KOD düzenlemeleri cok basit geliyor ve böylece php ile tanismis oluyoruz tabi bunu cogu kisi farkinda degil

bence phpBB.com gec bile phpBB2i destegini kesdi güncellenmeyen birseyin birsüre sonra güvenligi kalmaz sonra baslar artik herkes konu acmaya sitem hacklendi diye...
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
Kullanıcı avatarı
Webmasters
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

evet phpBB3 mü daha hızlı yoksa phpBB2 mi daha hızlı diyerekten bir test yaptım. Çünki pek çok kişi phpBB3 ün daha hızlı olduğunu söyleye duruyordu ... NEYSE

Gelelim teste:
1- 300 MB boyutunda bir veri tabanı kullandım
2- bu veri tabanının içinde tam olarak
a) Toplam: 34.999 adet üye
b) Toplam: 428.513 adet mesaj Bulunuyordu.

3- İlk önce phpBB2 ile denedim, hemde üstüne tek 1 tane bile eklenti kurulmamış 2.0.23 versiyonu.
4- Ardından phpbb3 kurdum kurarken veriyi aktarmak için 2.0.23 ü phpBB 3 e konvert ettim:

Gelelim sonuca: İkisi arasındaki FARK belki 1 SN belki 1 SN den bile daha azdı. Yani al birini vur ötekine olayı üye vede özellikle mesaj ve kategori sayısı arttıkça forumun bazı alanları yavaşlıyordu. phpbb3 den hız yönünden bir zerafet alamadım.

Ancak şu sözüne katılıyorum vb yada nuke yada smf deki hazır olarak modül ekleme özelliği amator web kullanıcıların aşırı şekilde ilgisini çekiyor, bu nedenle kolay ve basit ve amatorce olduğu için diğer sistemlere yönelebiliyorlar. Sonucda herkesin harcı değil phpBB sistemine mod yüklemek basit olmayabilir kurulumu 1-2 saat süren eklentiler(profile control panel, categories hiyerarshe) bile var...
Kullanıcı avatarı
Pierce_MVP
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Pierce_MVP »

Ben phpBB2'yi saf olarak kullanmadım ama hazır forumlardan editlenmiş halini az çok kullanmışımdır.PhpBB3 forumunu kurduğumda gayet hızlı ve akıcı geliyordu.Ancak MOD kurulumlarında zorluk çekiyordum.EsmerÖzcan'ın dediği gibi kimsenin farketmediği halde phpyi öğrenmeye başladım.Hata yapa yapa bu sorunlarıda hallettim.Daha sonra vB kullanmayı denedim kullanışı basit ancak açığı phpBB3'den daha fazla diye forumu sildim günlük hack yiyordum nerdeyse.Silince tekrar phpBB3 kurmaya karar verdim zaten domain sürem bitiyor yakında.Kendi halimde düzenlemeler falan yapar geliştirmeye çalışırım.

Şu an phpBB3 kullanmayan bir normal webmasterla konuşsam ondan php bilgim mutlak biraz daha fazladır.SMF,MyBB,vB gibi sistemleri denedim.MyBB'ye pluginden modu kolaylıkla kurabiliyorsun ama o siteyi dolaşınca kodları falan bakıyorum yorumlara herkeste hatalı falan.Yanı tam bir düzen yok.Destek sitesine giriyorsunuz renkli renkli tema sırf dikkat çekip myBB kullananları çoğaltmak.SMF gene sadeliğini koruyor ama grafik açısından daha iyi yaparak gözüktürdükleri için SMF bizim Türk'lerimizde daha fazla kullanılıyor.

Sonunda anladım ki ücretsiz olarak en iyi ve en güvenilir forum scripti phpBB'dir.Kim nederse desin.Görünüş açısından gelenler beyenmediği için kullanmıyorlar ama bu onların kaybıdır.Bu konuda müdahale edilirse phpBB kullanan kişiler artacaktır.Ve incelediğim sonuçta destek sitelerine bakıyorum en düzenli tertipli destek forumu yine phpBB.Umarım phpBB kullanıcıları çoğalır.Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum...
Arada nostalji amacli ugruyorum buraya. Cok guzel gunlerdi :'(
Kullanıcı avatarı
Webmasters
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Haklısın söylediklerinde sahiden iyi bir tecrube yaşamışsın. Bu myBB konusuda oldukça komiğime gidiyor bir yandan henüz phpbb3 çıkmamışken bundan seneler önce myBB diye bişey çıkmıştı,

Arkadaşla incelemiş ve tam anlamı ile gülmekten ölmüştük o zaman myBB resmen phpBB2 den dönme :lol: bir forum scripti olarak ortaya çıkmıştı tüm özellikleri vs vs phpBB nin aynısıydı, yani phpbb yi kopyaladıkları her halinden belliydi, şimdi bakıyoruz myBB kullananlarda çohalıyor, üzücü doğrusu.
Kullanıcı avatarı
ancient ruler
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen ancient ruler »

Şu ana kadar hiç denemedim vb ya da mybb kullanmayı, ama onları da bir şekilde götürebileceğimi düşünüyorum :) phpbb modlarıyla ciddi tecrübe kazandırıyor, hata yapa yapa öğreniyorsunuz...
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen satcell »

Pierce_MVP yazdı:Ben phpBB2'yi saf olarak kullanmadım ama hazır forumlardan editlenmiş halini az çok kullanmışımdır.PhpBB3 forumunu kurduğumda gayet hızlı ve akıcı geliyordu.Ancak MOD kurulumlarında zorluk çekiyordum.EsmerÖzcan'ın dediği gibi kimsenin farketmediği halde phpyi öğrenmeye başladım.Hata yapa yapa bu sorunlarıda hallettim.Daha sonra vB kullanmayı denedim kullanışı basit ancak açığı phpBB3'den daha fazla diye forumu sildim günlük hack yiyordum nerdeyse.Silince tekrar phpBB3 kurmaya karar verdim zaten domain sürem bitiyor yakında.Kendi halimde düzenlemeler falan yapar geliştirmeye çalışırım.

Şu an phpBB3 kullanmayan bir normal webmasterla konuşsam ondan php bilgim mutlak biraz daha fazladır.SMF,MyBB,vB gibi sistemleri denedim.MyBB'ye pluginden modu kolaylıkla kurabiliyorsun ama o siteyi dolaşınca kodları falan bakıyorum yorumlara herkeste hatalı falan.Yanı tam bir düzen yok.Destek sitesine giriyorsunuz renkli renkli tema sırf dikkat çekip myBB kullananları çoğaltmak.SMF gene sadeliğini koruyor ama grafik açısından daha iyi yaparak gözüktürdükleri için SMF bizim Türk'lerimizde daha fazla kullanılıyor.

Sonunda anladım ki ücretsiz olarak en iyi ve en güvenilir forum scripti phpBB'dir.Kim nederse desin.Görünüş açısından gelenler beyenmediği için kullanmıyorlar ama bu onların kaybıdır.Bu konuda müdahale edilirse phpBB kullanan kişiler artacaktır.Ve incelediğim sonuçta destek sitelerine bakıyorum en düzenli tertipli destek forumu yine phpBB.Umarım phpBB kullanıcıları çoğalır.Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum...
phpbb3 mod lar la veri tabanında fazla mı yer kaplıyor daha forum 1000 mesaja ulaşmadı 34 mb yer kaplamış veri tabanında diğer forum çeşitleri daha mı az yer kaplıyor daha mı fazla yer kaplıyor veri tabanında özellikleri ile önemli olan bu

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir