Forum ve Altforum Sorunu...

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
AsDetay
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Forum ve Altforum Sorunu...

Mesaj gönderen AsDetay »

Arkadaşlar bir forumu içindeki diğer forum başlıklarıyla beraber kopyalayabileceğim bir yöntem bileniniz varmı...

Örnek... Asıl Forum..
İstanbul
a
b
c
d

kopyası oluşturulacak forum :

Ankara
a
b
c
d
AsDetay
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Forum ve Altforum Sorunu...

Mesaj gönderen AsDetay »

Anlaşılan bu sorunun cevabını verecek kadar kimse bilgili değil...
Kullanıcı avatarı
difficulty
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen difficulty »

böyle bişi yapılabiliyomu bilmiyorum
ancak İstanbulun içindeki Elektronik konusunu ana sayfada gösterebilirsin böylece istediğin şeye gerek kalmayabilir
AsDetay
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen AsDetay »

Gerek var, yoksa istemezdim. yaklaşık 50 tane forum başlığı açacağım ve herbirinin 20 tanede alt forum'u olacak, alt forumların tamamı açılacak olan 50 forumun altındada aynı olacak... Hepsini tek tek yaparsam tam 1000 adet alt forum açmam gerekecek :(
Kullanıcı avatarı
famedya
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen famedya »

Sql ile olabilir diye düşünüyorum. Ancak aynı anda açmanız için bir mod görmedim ben.

sql ile nasıl yapılır kesin bir cevap olmamak ile birlikte, şöyle denenebilinir sql u indirip içindeki kodları kopyala yapıştır yöntemiyle çoğaltabilir tekrar sql u mysql unuza yükleyerek bu problemi çözmüş olabilirsiniz.

altını çizerek söylüyorum daha önce denemedim sadece bir fikir. göreceğiniz zarardan sorumlu tutulmak istemiyorum.

saygılarımla...
AsDetay
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen AsDetay »

Sql'e bende bi göz attım ama forum başlıklarının nerede kayıtlı olduğunu göremedim...
Kullanıcı avatarı
famedya
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen famedya »

açtığınız herhangi bir başlığı Ctrl+F komutu ile arattırınız
AsDetay
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen AsDetay »

famedya yazdı:açtığınız herhangi bir başlığı Ctrl+F komutu ile arattırınız

Bütün siteyi indirip komple arattım... yok...
Kullanıcı avatarı
famedya
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen famedya »

Siteyi değil beni yanlış anlamışsınız. Plesk yada Cpanelinizden, Mysql dan Sqlunuzu indireceksiniz yada myadminden değiştirebilirsiniz sanırım. FTP hesabınız ile alakalı değil.
AsDetay
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen AsDetay »

famedya yazdı:Siteyi değil beni yanlış anlamışsınız. Plesk yada Cpanelinizden, Mysql dan Sqlunuzu indireceksiniz yada myadminden değiştirebilirsiniz sanırım. FTP hesabınız ile alakalı değil.

Her ikisinide yaptım, az önce birşeyler buldum fakat yanındaki verilen kodları (Tahminimce yer kodları) çözmeye çalışıyorum...

SQL kayıtlarını nasıl yada hangi programla değiştirebilirim bana ufak bi ip ucu verirsen sevinirim... Ne Php Kodlarını nede sql sorgusunu bilmem şimdi yardımınlada kurcalayarak bulacağız :)

İletişim:

Mesaj gönderen famedya »

wordpad ile açabilirsiniz ancak wordpad ınız ingilizce dil tabanlı ise sonradan türkçe karekter problemi yaşarsınız o yüzden tavsiyem dreamvawer olabilir, notepad 5 olabilir.

normal not defteri ile açarsanız satırlar karman çorman olur bilginize.

birde önemli hatırlatma mutlaka çalışmalarınızda dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayınız.
AsDetay
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen AsDetay »

famedya yazdı:wordpad ile açabilirsiniz ancak wordpad ınız ingilizce dil tabanlı ise sonradan türkçe karekter problemi yaşarsınız o yüzden tavsiyem dreamvawer olabilir, notepad 5 olabilir.

normal not defteri ile açarsanız satırlar karman çorman olur bilginize.

birde önemli hatırlatma mutlaka çalışmalarınızda dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayınız.

Yedeği aldım almasınada :( çok karışık valla... nasıl yaparız bilmem kodlarda bir tek kolonu çözebildim şimdilik oda "parent_id" isimli 2. sıradaki kolonda yazılı olan rakam :) diğerlerinide 1 aya çözerim herhalde :)
Kullanıcı avatarı
famedya
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen famedya »

:)

açmış olduğunuz başlıklar görünmesi lazım ama anlamadım nasıl bir işlem yapıyorsunuz
AsDetay
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen AsDetay »

famedya yazdı::)

açmış olduğunuz başlıklar görünmesi lazım ama anlamadım nasıl bir işlem yapıyorsunuz

Aşağıda bulunan sayfadaki (MySql) kodları inceliyorum... Forum_name yazan yeri anlamışsındır forumun adı burada kayıtlı, fakat diğer sütunlardaki (her forumun isminin bulunduğu satırda) rakamların her biri farklı anlamlara geliyor, mesela 2. sütünda (parent_id) bulunan rakamlar hangi Ana Forumun altında olduğunu gösteriyor, "4" yazan istanbul forumunun altında olduğunu gösteriyor-"3" yazan şehir seçiniz kategorisi altında olduğunu- "0" ise ana sayfa altında olduğunu gösteriyor, bunlara göre diğer sütunlarda yazanlarında bir anlamı var, işte bunları çözebilirsem yada çözebilen olursa o zaman kopyalama işlemi kolaylaşacak (sadece üst forum rakamlarını değiştirerek çoğaltılabilir diye tahmin ediyorum...
Sql Sorgu.jpg
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir