Arkadaşlar merhaba "phpBB3\cache\tpl_subsilver2_portal.block.main_menu.html.php" adlı dosyada yeni menüler ekledim fakat hepsinde Türkçe karekter olduğu için sorun verdi sorun dediğim örnek olarak;
Ana Sayfa
Dosya Payla��m
2009 Alb�mleri
2000-2008 Aras� Alb�mler
1990-1999 Aras� Alb�mler
Video Payla��m�
şeklinde karakter sorunu aldım veritabanı dilim "utf8_bin " yardımlarınızı bekliyorum...
Karakter Sorunu
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Re: Karakter Sorunu
/cache klasöründeki dosyaları düzenlemeyeceksin, tema dosyalarını düzenleyip YKP'den önbelleği temizlemen gerekir.
Tema ve dil dosyalarına Türkçe karakter eklemek istiyorsan gelişmiş metin editörü ile düzenlemen ve Kodlamasını UTF8 BOM'suz olarak kaydedeceksin.
Gelişmiş metin editörü olarak Notepad++ tavsiye ederim.
Tema ve dil dosyalarına Türkçe karakter eklemek istiyorsan gelişmiş metin editörü ile düzenlemen ve Kodlamasını UTF8 BOM'suz olarak kaydedeceksin.
Gelişmiş metin editörü olarak Notepad++ tavsiye ederim.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Template\portal\main_menu.html dosyasını editlediğim de portal da gözükmüyor ki.Ön belleği temizle dediğim de portal sayfasında
Parse error: parse error in phpbb3\cache\tpl_subsilver2_portal.block.main_menu.html.php on line 209 hatasını alıyorum.
Dreamweaver'da çalışıyorum kodlamayı
Parse error: parse error in phpbb3\cache\tpl_subsilver2_portal.block.main_menu.html.php on line 209 hatasını alıyorum.
Lanethh yazdı:Template\portal\main_menu.html dosyasını editlediğim de portal da gözükmüyor ki.Ön belleği temizle dediğim de portal sayfasında
Kod: Tümünü seç
Ü <=> Ü
Ş <=> ÅŸ
Р<=> ÄŸ
Ç <=> Ç
İ <=> İ
Ö <=> Ö
ü <=> ü
ş <=> ÅŸ
ğ <=> ÄŸ
ç <=> ç
ı <=> ı
ö <=> ö
Peki bunu nereye yazıcam ben ?
Kod: Tümünü seç
Ü <=> Ü
Ş <=> ÅŸ
Р<=> ÄŸ
Ç <=> Ç
İ <=> İ
Ö <=> Ö
ü <=> ü
ş <=> ÅŸ
ğ <=> ÄŸ
ç <=> ç
ı <=> ı
ö <=> ö
Bu arada bende Dreamweaver kullanıyorum. portaldaki html leri Dreamweaver la UTF8 haline getirirsende sorunun düzelebilir.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir