Temanın Bölümleri

phpBB 3.0.x sürümleri için stil veya temalar hakkındaki sorunlarınızı buraya yazabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
muratb
Kayıtlı Kullanıcı

Temanın Bölümleri

Mesaj gönderen muratb »

Arkadaşlar ben mavilim temasını (yani subsilver2 tabanlı bir tema) kullanıyorum. Forumda gözüken bazı renkleri değiştirmek istiyorum. Fakat bunların değiştirebileceğim kodları bilmiyorum. Yani .css'deki adlarını bilmiyorum. BUnları anlatan bir kılavuz veya buna benzer birşey var mı? Yoksa hergü 20 tane soru sormak zorunda kalacağım. :D
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Temanın Bölümleri

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

bence biran önce html ve css ögren ozaman hersey daha basit olur ilk önce neyi renklestirmek istiyorsun bu önemli diyelim ki bir tablonun rengini degistirmek istiyorsun buda forumlist_body.html de böyle tanimli diyelim <table class="cat"

ozaman bu cat yazisini css de aramalisin ordan yapabilirsin aslinda cok basit biraz css derslerini okursan cok daha cabuk herseyi yapabilirsin bunun bir phpBB3 temasi icin kilavuzu olamaz her Tema yazari istedigi ismi kullanabilir wrapheader yerine ustkisim kullanabilir onun icin css ve html ögrenmen sart

kolay gelsin..
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
muratb
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen muratb »

Bne temanın bölümleri derken kendimi yanlış ifade etmişim. Ben css'nin içindeki renklerin adlarını soruyorum. Mesela navbar rengi css'de nerden değiştirliyor gibi.
Kullanıcı avatarı
cagatayozata
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen cagatayozata »

Yine Özcanın dediği gibi örneğin orda forum tablolarının rengini değiştircen.forumlist_body.html yi açıp isme bakıp css den aratıp sornra değiştircen.
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

ona görede cevap verdim zaten

örnek:

prosilver navbar

HTML kismi

Kod: Tümünü seç

<div class="navbar">
css kismi

Kod: Tümünü seç

.navbar {
	background-color: #ebebeb;
	padding: 0 10px;
}
eger yinede baska yolunu ariyorsan birsey örenmeden ozaman allah yardimcin olsun!
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
muratb
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen muratb »

Ben tabiki birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.. Çok da birşey bildiğimden konuşmuyorum. Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum...
Kullanıcı avatarı
difficulty
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen difficulty »

bu bilgiler benmde işime yaradı çok teşkler
Kilitli

“3.0.x Stil Sorunları & Yardım” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir