Hocam sorunu çözdüm. Forum yüklendi. Yalnız site adresinde bana verilen adrese /phpBB3 yazdığımda sitem açılıyor. Yani verilen site adresi girdiğimde bir teşekkür ekranı geliyor. /phpBB3 ilave edersem site açılıyor. Bu neden oluyor olabilir? (Çok soru sordum kusura bakmayın arkadaşlar)malt yazdı:Hiç veritabanı kullanıcı adı ve şifresinden bahsetmemişsiniz. Veritabanını kurduktan sonra onları da oluşturdunuz mu?
phpBB Kurulumu
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Re: phpBB3 Kurulumu
Phpbb3 klasöründeki dosyaları ana dizine taşı, o zaman www.siteismi.com adresinden foruma ulaşabilirsin.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler hocam sorun halloldu...malt yazdı:Phpbb3 klasöründeki dosyaları ana dizine taşı, o zaman http://www.siteismi.com adresinden foruma ulaşabilirsin.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar ücretsiz bir hosta forumu kurdum hiç bir sorun yok. Ancak reklamsız denilmesine rağmen kendi kendine reklam ekranları çıkıyor bugün. Dün yoktu bu reklamlar yada ben farketmedim. Normal reklam olsa neyse ne...Uygunsuz ürün tanıtımları vs. Ben bu reklamları nasıl engelleyebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
aragon_987 yazdı:Arkadaşlar ücretsiz bir hosta forumu kurdum hiç bir sorun yok. Ancak reklamsız denilmesine rağmen kendi kendine reklam ekranları çıkıyor bugün. Dün yoktu bu reklamlar yada ben farketmedim. Normal reklam olsa neyse ne...Uygunsuz ürün tanıtımları vs. Ben bu reklamları nasıl engelleyebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Gittim ücretli bir host aldım.

- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
aragon_987 yazdı:
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Gittim ücretli bir host aldım.Bu foruma teşekkür etmek istiyorum. Sıfır bilgiyle başladığım forum işinde, bu forumdan öğrendiklerimle iyi kötü bir forum kurabildim...
ii etmisin host almakla hic birsey kisitli degil felan bende baslardan freehostlarla urasiyordum daha sonra herseyi iyice ögrendikten sonra daha yeni Paraliya gectim ve daha önce niye gecmedim diye düsündüm

@aragon_987; güle güle kullan. 
Forum kurmak abartmıyorum 1 dakikalık iş. Zor kısmı burası değil, zor kısmı forumu kurduktan sonra gerekli düzenlemeleri yapmak. Onun için de forumdaki makaleleri (özellikle mod kurulum makalesi) okumak gerek... Şimdiden kolay gelsin.

Forum kurmak abartmıyorum 1 dakikalık iş. Zor kısmı burası değil, zor kısmı forumu kurduktan sonra gerekli düzenlemeleri yapmak. Onun için de forumdaki makaleleri (özellikle mod kurulum makalesi) okumak gerek... Şimdiden kolay gelsin.

-
- Kayıtlı Kullanıcı
Doğru söylüyosun hocam. Esas iş şimdi başlıyor. Benim malesef yine bir sorum olacak.malt yazdı:@aragon_987; güle güle kullan.

PhpBB3.4.5.6 Kurulumu
Merhaba arkadaşlar aynen Aragon un yaşadığı sorunlarla bende 1 haftadır tebelleş oluyordum localde tamamladığım forumu siteye taşıyamadığım için direk sitede kurmaya çalışıyordum ama bir türlü Phpbb3 kuramıyordum. Test kısmını geçemiyordum en sonunda tüm şifreleri host şirketine verip onların kurmasını rica ettim kurmuşlar ama hatalı kurum olduğunu istersem SMF kurabileceklerini söylemişler tabii kabul etmedim. Sonra onların nasıl kurduğunu öğrenmek için sanırım EsmerÖzcandan öğrendiğim Config.php inine bakmak aklıma geldi aynı yöntemle PhpBB2 yi denedim sorunsuz kuruldu. defalrca aynı şeyi yaptım Phpbb3 kurulmuyor ama phpbb2 kurulabiliyor. Bende acaba hosting servarında bir yetersizlik veya uyumsuzluk mu var ki diye mail attım ama sanırım çok fazla soru yazdığım için araya kaynadı ve doyurucu bir sonuç gelmedi. Ben de hosting bilgilerini cpanelden alıp buraya yazıyorum anlayan varsa bana bilgi verebilirmi. Artık PhpBB3.0.4 kararlı sürümü de çıktı yükseltmeme derdi kalmadan ben de uzun süreliğine bir forum kurmak istiyorum.
Hosting server bilgilerim :
İşletim Sistemi Linux
Kernel versiyonu: 2.6.18-92.1.18.el5
Apache versiyonu 2.2.10 (Unix)
PERL versiyonu 5.8.8
PHP versiyonu 5.2.6
MySQL versiyonu 5.0.67-community
Bu bilgilere bakarak Phpbb3.0.4 kurmama engel bir durum olup olmadığını söyleyebilirmisiniz.. Şimdiden teşekkürler...
Hosting server bilgilerim :
İşletim Sistemi Linux
Kernel versiyonu: 2.6.18-92.1.18.el5
Apache versiyonu 2.2.10 (Unix)
PERL versiyonu 5.8.8
PHP versiyonu 5.2.6
MySQL versiyonu 5.0.67-community
Bu bilgilere bakarak Phpbb3.0.4 kurmama engel bir durum olup olmadığını söyleyebilirmisiniz.. Şimdiden teşekkürler...
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.
Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
bu bilgilerle kurulmasi lazim phpbb3 
yeni bi mysql ve ftp acin
ftpye 3.0.4 yükleyin mysql sifre ve kullanici adinizi unutmayin
phpbb3 Kurarken test et yazan yeri gectiktn sonra mysql kullanici adi sifre felan ister kullanici adi yerine actiginiz mysql kullanici adini yazin sonra sifrenizi felan o testi gectikten sonra hersey kolaylasir...
olmazsa beraber yapariz...

yeni bi mysql ve ftp acin
ftpye 3.0.4 yükleyin mysql sifre ve kullanici adinizi unutmayin
phpbb3 Kurarken test et yazan yeri gectiktn sonra mysql kullanici adi sifre felan ister kullanici adi yerine actiginiz mysql kullanici adini yazin sonra sifrenizi felan o testi gectikten sonra hersey kolaylasir...
olmazsa beraber yapariz...
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Admin Panelde Değişiklikleri Kaddedememe
Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Benim phpBB3 ile ilgili bir sorunum var. Dün admin panelden istediğim değişikleri yapabiliyordum ama bugün kaydet dediğimde bir türlü değişiklikler kaydedilmiyor. Sürekli hata sayfası çıkıyor. Site bakımda yada program vs. hatası diyor. Neden oluyor olabilir? (Not: Forum eklemelerini vs. kabul ediyor ama Boards ayarlarıyla ilgili düzenlemeleri kabul etmiyor)
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: Admin Panelde Değişiklikleri Kaddedememe
aragon_987 yazdı:Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Benim phpBB3 ile ilgili bir sorunum var. Dün admin panelden istediğim değişikleri yapabiliyordum ama bugün kaydet dediğimde bir türlü değişiklikler kaydedilmiyor. Sürekli hata sayfası çıkıyor. Site bakımda yada program vs. hatası diyor. Neden oluyor olabilir? (Not: Forum eklemelerini vs. kabul ediyor ama Boards ayarlarıyla ilgili düzenlemeleri kabul etmiyor)
install dosyasini sildinizmi ?
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Re: Admin Panelde Değişiklikleri Kaddedememe
Evet hocam onu siteyi ilk kurduğumda silmiştim.EsmerÖzcan yazdı:aragon_987 yazdı:Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Benim phpBB3 ile ilgili bir sorunum var. Dün admin panelden istediğim değişikleri yapabiliyordum ama bugün kaydet dediğimde bir türlü değişiklikler kaydedilmiyor. Sürekli hata sayfası çıkıyor. Site bakımda yada program vs. hatası diyor. Neden oluyor olabilir? (Not: Forum eklemelerini vs. kabul ediyor ama Boards ayarlarıyla ilgili düzenlemeleri kabul etmiyor)
install dosyasini sildinizmi ?
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Hocam hiç mod eklemedim. Zaten yeniyim daha forum işinde...Yeni sürümünü yükleyecem ve sıfırdan başlayacam. Yalnız iki gün önce ilginç birşey oldu. Forumun 10 üyesi var. Dokuzu benimpikachu yazdı:mod (eklenti) eklediniz mi hiç

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir