Joomla + PhpBB

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
Webmasters
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Joomla + PhpBB

Mesaj gönderen Webmasters »

Evet üstteki mesajımda bahsetmiştim bazı server ayarlarından. Yannız demişsinki:

safe_mod ve register_globals özelliklerinin açık olması gerekmektedir ve bu modüller açıldığında sunucu ve site güvenliğinde güvenlik zaafiyetleri oluşur,

Ancak burada hatalı bir bilgi olmuş, safe mod güvensiz değildir Safe mod zaten güvenli moddur. Safe mod açıldığında ise kullanıcların serverda pek çok isteği sınırlanmaktadır hatta pek çok script bile SAFE MOD açıkken çeşitli hataler vermekte ve çalışmamaktadır, aslında bu nedenle ben şahsen her ne kadar tehlikeli olsada safe mod un kapalı olmasından yanayım ama durumuna göre değişir.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

@Webmasters,

safe_mod konusunda haklısın ters yazmışım,

Joomla;

safe_mod : off | register_globals : on olmasını ister ve bu şekilde olması güvenlik açıkları oluşturur.

Sırf müşteri kaçırmamak için safe_modu kapatan bir sunucunun hacklendiğini biliyorum.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
Webmasters
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Evet şimdi oldu, bilgi yerine oturdu. Zeten bende joomla nın server için birşeylerin açık olması gerektiğini bazı özelliklerinde kapalı olması gerektiğini okumuştum bu phpBB ile köprüsü ni araştırırken ama tam dikkat etmedim.

Neyseki phpBB 2 için böyle bir durum yok hemen hemen pek çok server configurasyonunda rahatça çalışabilyor.
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Joomla 1.5 ile phpBB3 için http://www.rocketwerx.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a adresinde Rokbridge adlı bir köprü geliştiriliyormuş, GNU lisanslı olacakmış. Joomla 1.5 ile phpBB3 arasında köprü sağlayacak Beta sı henüz sadece test yapanlara verilmiş bir projeymiş.
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Joomla+phpbb3 bridge RC1 sürümü çıkmış..
Rokbridge RC1 Available NOW!
http://www.rocketwerx.com/forum/viewforum.php?f=22

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&start=15
adresinde de iki bridge adresi de var..
captain1520
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen captain1520 »

arkadaşlar bence joomla+phpbb çok guzel ben kendım kullanıyrum joomla okdar ıyı bı csm ki her turlu özellığı var yapmak ıstıyorum dıyenlere bence hıç durmayın hemen yapın ama bılmeden yapmayın herşeyı tam öğrendım dıyorsanız yapmaya başlayın:D
TaunMilitary
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen TaunMilitary »

Evet ben de Joomla kullanıyorum, hiç bir içerik sisteminden bu kadar memnun olmadım. Ama phpBB ile entegrasyonunu yapamadım. Ayrı ayrı kullanıyorum :) Ne yapalım, sürümler eski olduğundan köprülerden faydalanamıyoruz. Joomla! 1.0.x ve phpBB 2.22 için geliştirilmiş köprü sistemi var ama teknik desteği çekilmiş. İnsan cesaaret edemiyor (benim gibi php bilgisi az olan insan demek istedim) kurmaya. Sağlık olsun böyle devam ediyoruz.
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mc_kelleci »

joomla 1.0.* ile phpbb3 ün entegrasyonunu yapmayı biliyorum istiyorsanız bi makale yapabilrim..
aklı olan okumasın sanayide iyi para veriyorlar :)
teknoktan
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen teknoktan »

mc_kelleci yazdı:joomla 1.0.* ile phpbb3 ün entegrasyonunu yapmayı biliyorum istiyorsanız bi makale yapabilrim..
ben 1.0 kullanıyorum ve phpbb3 kurmak istiyorum! entegrasyonu anlatırmısın? :wink:
byfortius
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen byfortius »

Aslında bende sitelerimde Joomla 1.0.15 Sürümünü kullanıyorum ve sitemde bir forum barındırmak istiyorum ama ne kadar uyumlu olduğunu denedikten sonra göreceğim yada en iyisi subdomain altına bağımsız olarak kurup Joomla siteye link vermek. :wink:
Kullanıcı avatarı
Webmasters
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Tarih 2009 un son ayı ve buraya bir cevap yazmanın zamanı gelmiş artık günümüzde phpBB3 ile Joomla birbirine entegre edilebiliyor, bunun için piyasada ücretli satılan kaliteli eklentiler (köprüler) mevcut.
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen satcell »

Webmasters yazdı:Tarih 2009 un son ayı ve buraya bir cevap yazmanın zamanı gelmiş artık günümüzde phpBB3 ile Joomla birbirine entegre edilebiliyor, bunun için piyasada ücretli satılan kaliteli eklentiler (köprüler) mevcut.
phpbb3 için geliştirilmiş STARGATE PORTAL HEMDE ÜCRETSIZ HEMDE DAHA KALITELI BIR TEK EKSIĞI TÜRKÇE DEĞIL
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

http://www.rockettheme.com/extensions-joomla/rokbridge
Rokbridge Joomla 1.5.x + phpBB3 arasında kullanılan GPL lisanslı ücretsiz bir köprü.
Ancak destek alması ücretli, yani tasarımcı sitesinde destek için klüp üyesi olma şartı getirmiş.
Extension club

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir