[3.0.5] mavilim-2
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- cagatayozata
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: [3.0.2] mavilim-2 (1.0)
Yeni yapacağında logoyu yazı değilde resim şeklinde ayarlasan dah iyi olur.Birçok kişi yazıyı kaldırıp logoyu koymak için problem çekiyo.
Re: [3.0.3] mavilim-2 (1.0)
phpbb 3.0.3 için güncellenmiştir....
styles/mavilim-2/imageset/site_logo.png
resmini kendi yaptığınız ile değiştirin...
Boyutlar farketmez.
overall_header den en sağda çıkan site tanımını kaldırdım, ancak isteyenler kolayca tekrar eklebilsin diye
kodları <!-- kodlar burada --> şekllinde dosyanın içinde bıraktım. Site açıklamsı yine sağda dursun diyenler
kodların başındaki ve sonundaki <!-- --> işaretlerini kaldırsınlar..
Tema ile ilgili sorun yaşayanlar veya ek özellik eklemek isteyenler buraya yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırız..
Buraya neden yazmıyor sorun yaşayan arkadaşlar!? Yine de dikkate aldım ve gerekli düzenlemeyi yaptım .. Logo için bir de açıklama yapayım:cagatayozata yazdı:Yeni yapacağında logoyu yazı değilde resim şeklinde ayarlasan dah iyi olur.Birçok kişi yazıyı kaldırıp logoyu koymak için problem çekiyo.
styles/mavilim-2/imageset/site_logo.png
resmini kendi yaptığınız ile değiştirin...
Boyutlar farketmez.
Ayrıca birkaç düzenleme daha yaptım.. forumlinklerinin altındaki çizgiyi kaldırdım, .topictitle deki capitalize özelliğini kaldırdım, .sitename değerlerini css dosyasından sildim...Arkaplan rengini beyaz değilde başka renk yapmak istiyorsanız
styles/mavilim-2/theme/stylesheet.css dosyasını açın aşağıdaki kodu bulun istediğiniz renk kodu ile değiştirin:
#wrapheader {
width: 96%;
height: auto;
margin:auto;
background-color: #ffffff ;
}
overall_header den en sağda çıkan site tanımını kaldırdım, ancak isteyenler kolayca tekrar eklebilsin diye
kodları <!-- kodlar burada --> şekllinde dosyanın içinde bıraktım. Site açıklamsı yine sağda dursun diyenler
kodların başındaki ve sonundaki <!-- --> işaretlerini kaldırsınlar..
Tema ile ilgili sorun yaşayanlar veya ek özellik eklemek isteyenler buraya yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırız..
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.
phpBB3 Temaları | SufiForum
Re: [3.0.4] mavilim-2 (1.0)
phpBB 3.0.4 için güncelledim...
3.0.3 -> 3.0.4 güncellemesinde şablon ve tema dosyalarında bir değişiklik yok .
Eklenti kurmuş arkadaşlar için söylüyorum .. Sadece cfg dosyalarında version = 3.0.4 değişikliğini yapıyoruz.
Eğer bunu yapmazsak önbellek temizlediğimiz halde sitede yaptığımız değişikliklerin görüntülenmemesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun için her değişimde Şabloları Yenile yapmanız gerekebilir.
LOGO değişimlerinde bazı sitelerin sorun yaşadığını görüyorum. Logoyu rahatça değiştirebilmeniz için boyut belirlemesi yapmadım. Ancak bunun bir sakıncası var. Eğer OTOMATİK RESİM KÜÇÜLTME eklentisi kurduysanız logonuz da küçülecektir. Bu sorunu yaşamamak için logonuzun boyutlarını kendiniz CFG dosyasında belirtmelisiniz. Yani :
Aç :
styles/mavilim-2/imageset/imageset.cfg
Bul :
img_site_logo = site_logo.png
Ve yaptığın logonun Boyutlarını belirt... Örnekler:
img_site_logo = site_logo.png*150*798
img_site_logo = site_logo.png*110*460
.... gibi
Kaydet sonra Yönetim Paneli Sitiller sekmesinden mavilim-2 temasının Görüntü Kümelerini yenile
3.0.3 -> 3.0.4 güncellemesinde şablon ve tema dosyalarında bir değişiklik yok .
Eklenti kurmuş arkadaşlar için söylüyorum .. Sadece cfg dosyalarında version = 3.0.4 değişikliğini yapıyoruz.
Eğer bunu yapmazsak önbellek temizlediğimiz halde sitede yaptığımız değişikliklerin görüntülenmemesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun için her değişimde Şabloları Yenile yapmanız gerekebilir.
LOGO değişimlerinde bazı sitelerin sorun yaşadığını görüyorum. Logoyu rahatça değiştirebilmeniz için boyut belirlemesi yapmadım. Ancak bunun bir sakıncası var. Eğer OTOMATİK RESİM KÜÇÜLTME eklentisi kurduysanız logonuz da küçülecektir. Bu sorunu yaşamamak için logonuzun boyutlarını kendiniz CFG dosyasında belirtmelisiniz. Yani :
Aç :
styles/mavilim-2/imageset/imageset.cfg
Bul :
img_site_logo = site_logo.png
Ve yaptığın logonun Boyutlarını belirt... Örnekler:
img_site_logo = site_logo.png*150*798
img_site_logo = site_logo.png*110*460
.... gibi
Kaydet sonra Yönetim Paneli Sitiller sekmesinden mavilim-2 temasının Görüntü Kümelerini yenile
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.
- aciyagulmek
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
akansu öncelikle ugrasın için tesekkürler.
dedigin gibi pek geri dönen olmamıs. (malesef)
cunkü geri dönen olsa kocaman bir hatayı bildirirlerdi. belkide hata onlarda cıkmadı.
3.0.4 kullanıyorum baktım benimkine uyuyor, yükledim pek cok sey güzel calısıyor ama şimdilik bir sorun gördüm. Ön izleme sitesinde sorun görmedim.
herhangi bir foruma girmek istedigimde asagıdaki hatayı alıyorum.
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/*****/public_html/***/cache/tpl_mavilim-2_viewforum_body.html.php on line 183
birde yeni mesajlar oldugunda rakamla gösterse daha güzel olacak '' Yeni mesajlar (5) '' gibi (tema ile alakalımıdır bilmiyorum) hiç birinde yok bu dedigim.

cunkü geri dönen olsa kocaman bir hatayı bildirirlerdi. belkide hata onlarda cıkmadı.
3.0.4 kullanıyorum baktım benimkine uyuyor, yükledim pek cok sey güzel calısıyor ama şimdilik bir sorun gördüm. Ön izleme sitesinde sorun görmedim.
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/*****/public_html/***/cache/tpl_mavilim-2_viewforum_body.html.php on line 183
birde yeni mesajlar oldugunda rakamla gösterse daha güzel olacak '' Yeni mesajlar (5) '' gibi (tema ile alakalımıdır bilmiyorum) hiç birinde yok bu dedigim.
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
viewforum_body.html dosyasinin orjinalini attin sorun düzelmezse /cache/ icindeki tüm dosyalari silin .htaccess ve index.html haric.DostlarClup yazdı:akansu öncelikle ugrasın için tesekkürler.![]()
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
EsmerÖzcan eminmisin bunu yapmam gerektigine. 265 adet dosya var cache içinde
viewforum_body.html nin orjinalini attım düzelmedi.
digerlerini silmek düsündürdü. sorun cıkabilir.
tabi tecrübeli olan sizsiniz ama ne bilim

viewforum_body.html nin orjinalini attım düzelmedi.
digerlerini silmek düsündürdü. sorun cıkabilir.
tabi tecrübeli olan sizsiniz ama ne bilim

- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
.htaccess ve index.html dosyalarini silmezseniz sorun cikmaz
/cache/tpl_mavilim-2_viewforum_body.html.php bu dosyayı buraya koyar mısınız? rarlayıp koyarsanız daha iyi olur eklenti şeklinde.. Daha önce böyle bir sorun yaşayan olmamaıştı. Dosyayı bi inceleyelim..
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
dosyayı ekledim akansu.
- Dosya ekleri
-
- tpl_mavilim-2_viewforum_body.html.rar
- (2.7 KiB) 243 kere indirildi
Biraz geç cevap yazıyorum kusura bakma anca girebildim...
Dosyaya baktım ve sorun olan satırdaki kodları viewforum_bodyden izledim ama ben problem göremedim.
Şimdi bir deneme yapalım, phpbb3.0.4 için Subsilver2 temasının viewforum_body.html dosyasını mavilim-2 template içine atıp cacheyi temizleyip bir de öyle dener misiniz ?
Eğer açılırsa mavilim-2 nin dosyalarını tekrar gözden geçireceğim.
Çünkü Forumlara misafirlerin erişimini kapatmışsınız , problem buradan kaynaklanıyor olabilir...
Bir bakalım yukarıda anlattıpım şekilde bir deneyim sonucu buraya yazarsanız memnun olurum.
Kolay gelsin..
Ayrıca ilk mesajınızda şunu yazmışsınız..
Dosyaya baktım ve sorun olan satırdaki kodları viewforum_bodyden izledim ama ben problem göremedim.
Şimdi bir deneme yapalım, phpbb3.0.4 için Subsilver2 temasının viewforum_body.html dosyasını mavilim-2 template içine atıp cacheyi temizleyip bir de öyle dener misiniz ?
Eğer açılırsa mavilim-2 nin dosyalarını tekrar gözden geçireceğim.
Çünkü Forumlara misafirlerin erişimini kapatmışsınız , problem buradan kaynaklanıyor olabilir...
Bir bakalım yukarıda anlattıpım şekilde bir deneyim sonucu buraya yazarsanız memnun olurum.
Kolay gelsin..
Ayrıca ilk mesajınızda şunu yazmışsınız..
Bu değişimi temadan yapmıyoruz. MODülasyon şeklinde yapılıyor ama kodları bende yok şuan..birde yeni mesajlar oldugunda rakamla gösterse daha güzel olacak '' Yeni mesajlar (5) '' gibi (tema ile alakalımıdır bilmiyorum) hiç birinde yok bu dedigim.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
akansu dedigin gibi yaptım, Subsilver2 temasının viewforum_body.html dosyasını mavilim-2 template içine attım şimdi sorunsuz calısıyor.
forumları misafirlere daha sonra kapatmıstım.
yeni mesajları aynı zamanda rakamlada gösterirse daha hoş olacak. eger eklentiyi bulup paylasırsan sevinirim.
tema güzel olmus emegine saglık.
forumları misafirlere daha sonra kapatmıstım.
yeni mesajları aynı zamanda rakamlada gösterirse daha hoş olacak. eger eklentiyi bulup paylasırsan sevinirim.
tema güzel olmus emegine saglık.

-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
bi sorum olacak akansu.
alttaki resimde bulunan boşluga google arama motoru yada baska seyler koymak istersem bunu nasıl yaparım. nerde editleme yapacagım.
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
alttaki resimde bulunan boşluga google arama motoru yada baska seyler koymak istersem bunu nasıl yaparım. nerde editleme yapacagım.
Belirtiğiniz yer bildiğiniz gibi forumlara girince doluyor..Özellikle dikkat çekmek gerekirse : Sayfayı tam ekran değilde yarım ekran şeklinde gezenler için Forum bölümlerinde görünüm aşağıdaki şekilde olacaktır.DostlarClup yazdı:bi sorum olacak akansu.
Şu halde oraya tüm sayfalarda geçerli bir arama kutusu koymak pek mantıklı değil..
Ama sadece anasayfada görünecek şekilde koymak isterseniz anlatayım:
Aç overall_header.html
Bul :
Kod: Tümünü seç
<!-- BEGIN navlinks -->
AMA buradaki incelik şu ( SADECE ANASAYFADA GÖZÜKECEK ŞEKİLDE AYARLAMAK İÇİN)
Arama kutusunun kodlarını şu kodların arasında kullanmak lazım:
<!-- IF SCRIPT_NAME == 'index' -->
Sadece anasayfada gözükecek ARAMA KUTUSU Kodları buraya gelecek...
<!-- ENDIF -->
<!-- END navlinks --></p>
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
akansu bunu deneyecegim tesekkür ederim.
bu temada gözüme carpan bişi daha oldu.
konu adının yanındaki ''moderatör kontrol paneli'' yazısı pek güzel durmuyor.
onu ordan hepten alamazmıyız. yada baska bi yere tasısak en alta bi yere gibi.
bu temada gözüme carpan bişi daha oldu.
konu adının yanındaki ''moderatör kontrol paneli'' yazısı pek güzel durmuyor.
onu ordan hepten alamazmıyız. yada baska bi yere tasısak en alta bi yere gibi.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir