İçinde Türkçe karakter olan dosyalarda Utf-8 bom'suz seçmek gerekiyor, türkçe karakter yoksa sorun yok, ANSI olabilir.Rhaumel yazdı:Bir sorum olacak; başlık ile alakalı değil ama bahsedilmişken alıntı yaptığım mesajla ilgili.Saburov yazdı:Teşekkürler Evrek4, sorunu hallettim. Aynı sorunla karşılaşabilecekler için yazayım.
Notepad++ ile açtım. Üstteki kodlama menüsünde ANSI olarak kayıtlıydı. UTF8 (BOM'suz) olarak kodla seçeneğini seçtim, ayrıca aynı menüden yine dönüştür dedim ve kaydettim. Sorun ortadan kalktı.
Belki benim dışımda herkes biliyordur zaten ama yine de belirteyim phpbb olsun wordpress olsun, dosyaları editlerken kesinlikle UTF8(BOM'suz) olarak kaydedin. Normal UTF8 temanızda sorun çıkarabiliyor.
windows xp pro kullanıyorum notepad++ editör ve indirdiğim tüm dosyaları otomatik seçili olan ANSI olarak yazıyorum. htaccess de çok sorun yaşıyorum belkide nedeni budur?
htaccess için ve diğer dosyalar için winxppro için ANSI mi seçicem yoksa arkadaşın dediği gibi UTF8 (BOM'suz)mu?
[Geliştirme] phpBB3 Temaları için NavBar Menü Eklentisi
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Re: [Geliştirme] phpBB3 Temaları için NavBar Menü Eklentisi
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir