phpBB Kurulumu

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpBB3 Kurulumu

Mesaj gönderen Ademx33 »

aragon_987 yazdı:
..... Sanırım benim yönetim paneline girmiş. Yahu ne isterler benimki gibi gariban bir siteden. Anlaşılan güvenlik konusuna eğilmek lazım.
Geçmiş olsun kardeş.. Güvenlik ayarları önemli tabii. Adamlar sırf kendini tatmin için saldırıyorlar gariban zengin dinlemiyorlar yani :d Bereket data kaybı olacak eski bir site değil kurarsın bir tane daha artık. Ben daha kuramadım bile :((
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

EsmerÖzcan yazdı:
bu bilgilerle kurulmasi lazim phpbb3

yeni bi mysql ve ftp acin

ftpye 3.0.4 yükleyin mysql sifre ve kullanici adinizi unutmayin

phpbb3 Kurarken test et yazan yeri gectiktn sonra mysql kullanici adi sifre felan ister kullanici adi yerine actiginiz mysql kullanici adini yazin sonra sifrenizi felan o testi gectikten sonra hersey kolaylasir...

olmazsa beraber yapariz...
Gerçekten o kurulum sırasına sitedeki kurulumu adım adıp tekip ederek bütün kurallara aynen riayet ederek kuruyorum TEST leri geçmek çok kolay ama onlardan sonraki Create Tables kısmında sorun çıkıyor yine olmuyor
En son Ademx33 tarafından 24.12.2008, 03:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

En son olarak PhpBB2 kurup onu PhpBB3 e dönüştürmeyi deneyeceğim artık..

foresttgump
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen foresttgump »

merhaba arkadaşlar bende forum konusunda yeniyim ilk önce bedava bi hostingde işi öğrenip bir alan adı almayı planlıyorum benim iki sorum olacak cevaplarsanız sevinirim
1- ben http://www.wkhost.net/ sitesine kayıt oldum bedava hosting tabiki phpBB3 dosyasındaki uzantısı .php olan dosyaları yükleyemiyorum bunun sebebi ne olabilir?

2- eğer bu işlem wkhost tan olmuyosa bildiğiniz bi bedava host var mı bu işi yapabileceğim

3- bunu yapabileceğimiz bedava host yoksa domain alacam. hangisini önerirsiniz?
bu alanın ne gibi özellikleri olması gerekir

cevaplarsanız sevinirim
şimdiden tşkler
Kullanıcı avatarı
aciyagulmek
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen aciyagulmek »

Belkide ücretsiz host edindiğin yerin php desteği yoktur, bu yüzden olabilir.
Ücretsiz host alabilecegin bir adres vereyim ben sana ama kendi host ve domain adresini kullanman en mantıklısı olur. Link alttadır.

Ücretsiz Host
foresttgump
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen foresttgump »

DOSTUM VERDİĞİN ADRES BU

http://www.**********.com/
Kullanıcı avatarı
aciyagulmek
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen aciyagulmek »

Sanırım reklam içerdiğinden dolayı değiştirmişler. Kusura bakma yapabileceğim birsey yok.
turkefsanesi
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen turkefsanesi »

benimde bir sorunum vardı phpbb3 kurmak istedim siteme ftp den dosyaları atıyorum 777 ayarlarını yapıyırum ama installda sonraki adıma geç derken hata oluyo beyaz bir sayfa çıkıyo neden olabilir daha önceden phpbb3.0 sürümünü yüklemiştim şimdi elimdeki phpbb3.0.4 tam paket

sorunumu bir de resimli göstersem iyi olur harelde :D

http://img201.imageshack.us/my.php?image=kurdfn2.jpg

bu ekrandan sonra şu ekran cıkıyor

http://img201.imageshack.us/my.php?image=kurd1yj3.jpg

yardım ederseniz sevinirim...
Kullanıcı avatarı
ramco29
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ramco29 »

turkefsanesi yazdı:benimde bir sorunum vardı phpbb3 kurmak istedim siteme ftp den dosyaları atıyorum 777 ayarlarını yapıyırum ama installda sonraki adıma geç derken hata oluyo beyaz bir sayfa çıkıyo neden olabilir daha önceden phpbb3.0 sürümünü yüklemiştim şimdi elimdeki phpbb3.0.4 tam paket

sorunumu bir de resimli göstersem iyi olur harelde :D

http://img201.imageshack.us/my.php?image=kurdfn2.jpg

bu ekrandan sonra şu ekran cıkıyor

http://img201.imageshack.us/my.php?image=kurd1yj3.jpg

yardım ederseniz sevinirim...
Bence yetkili arkadaşlar bu kişiyi forumdan uzaklaştırmalıdırlar. viewtopic.php?f=35&t=14854 bu başlıkta yazdığı ikinci mesajında bu foruma ve forum üyelerine hakaret ettikten sonra bende bu şahsa uygun dille bir cevap verdim, ama o anda mesajını düzenleyince ben suçlu duruma düşmüş oldum, gerçi ben bu şahıs gibi ağır kelimeler kullanmadım ama...
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

ramco29 yazdı: Bence yetkili arkadaşlar bu kişiyi forumdan uzaklaştırmalıdırlar. viewtopic.php?f=35&t=14854 bu başlıkta yazdığı ikinci mesajında bu foruma ve forum üyelerine hakaret ettikten sonra bende bu şahsa uygun dille bir cevap verdim, ama o anda mesajını düzenleyince ben suçlu duruma düşmüş oldum, gerçi ben bu şahıs gibi ağır kelimeler kullanmadım ama...
Lütfen konu akışını aksatacak şeyleri burada yazmayınız. Ve de sorunlarınızı bizlere Özel Mesaj yoluyla ulaştırırsanız daha memnun oluruz.

Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
bunebe
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen bunebe »

saolun çok yardımcı oldunuz
irishpaddy
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen irishpaddy »

dostum cok saol basariyla kurdum,fakat kurdukdan sonra logonun oldugu yerde soyle bi uyari vardi...

Ayar dosyanız (config.php) şu anda genel-yazılabilir (world-writable) şeklindedir. Bu dosyanın izinlerini 640 olarak ya da en az 644 olarak değiştirmenizi şiddetle öneriyoruz (örnek: chmod 640 config.php). bunu nerdenden degistirebilirim cunki yukleme bitti.
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

irishpaddy yazdı:dostum cok saol basariyla kurdum,fakat kurdukdan sonra logonun oldugu yerde soyle bi uyari vardi...

Ayar dosyanız (config.php) şu anda genel-yazılabilir (world-writable) şeklindedir. Bu dosyanın izinlerini 640 olarak ya da en az 644 olarak değiştirmenizi şiddetle öneriyoruz (örnek: chmod 640 config.php). bunu nerdenden degistirebilirim cunki yukleme bitti.
FTP den chmod ayarini 644 yapmalisiniz nasil yapildigini bilmiyorsaniz arama yapin
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
irishpaddy
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen irishpaddy »

dostum ftp den deniyorumda diger arkadaslara oldugu gibi su yazi cikiyor The command was not understood by the server.eger bunu degistirecek baska bi ftp programi varsa onu yukleyelim,bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.
ikinci buyuk sorunum form mu kurdum fakat yeni baslik ve cevapla butonu yok bende bunun sebebi ne olur acaba.
tesekkur ederim
Kullanıcı avatarı
Kartal23
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Kartal23 »

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

MySQL server has gone away [2006]

SQL

INSERT INTO phpbb_log (user_id, log_ip, log_time, log_operation, log_data, log_type) VALUES (2, '85.101.46.150', 1234480211, 'LOG_ERROR_EMAIL', 'a:1:{i:0;s:410:\"<strong>EMAIL/PHP/mail()</strong><br /><em>/install/index.php</em><br /><br /><b>[phpBB Debug] PHP Notice</b>: in file <b>/includes/functions_messenger.php</b> on line <b>416</b>: <b>mail() [<a href=\'function.mail\'>function.mail</a>]: Failed to connect to mailserver at "85.59.66.12" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()</b><br />\n<br />\";}', 2)

BACKTRACE

Kod: Tümünü seç

FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 163
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions.php
LINE: 2919
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: includes/functions_messenger.php
LINE: 288
CALL: add_log()

FILE: includes/functions_messenger.php