phpBB Kurulumu

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpBB3 Kurulumu

Mesaj gönderen VSaBaH »

Kartal23 yazdı:General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

MySQL server has gone away [2006]

SQL

INSERT INTO phpbb_log (user_id, log_ip, log_time, log_operation, log_data, log_type) VALUES (2, '85.101.46.150', 1234480211, 'LOG_ERROR_EMAIL', 'a:1:{i:0;s:410:\"<strong>EMAIL/PHP/mail()</strong><br /><em>/install/index.php</em><br /><br /><b>[phpBB Debug] PHP Notice</b>: in file <b>/includes/functions_messenger.php</b> on line <b>416</b>: <b>mail() [<a href=\'function.mail\'>function.mail</a>]: Failed to connect to mailserver at "85.59.66.12" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()</b><br />\n<br />\";}', 2)

BACKTRACE

Kod: Tümünü seç

FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 163
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions.php
LINE: 2919
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: includes/functions_messenger.php
LINE: 288
CALL: add_log()

LINE: 422
CALL: messenger->error()

LINE: 243
CALL: messenger->msg_email()

FILE: install/install_install.php
LINE: 1947
CALL: messenger->send()

FILE: install/install_install.php
LINE: 107
CALL: install_install->email_admin()

FILE: install/index.php
LINE: 405
CALL: install_install->main()

FILE: install/index.php
LINE: 282
CALL: module->load()

Merhaba,

Sunucunuzda problem var veya sunucu işleme izin vermiyor. Lütfen sunucunuzla görüşün.
Kullanıcı avatarı
Kartal23
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Kartal23 »

teşekkürler...
hemen mail atıyorum...
http://www.boraboy.net

Türkçe' ye Sahip Çık;
Yok Olmasına İzin Verme.
paranoyak
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen paranoyak »

Arkadaşlar Merhaba,

bu konu başlığı altında "prefix" olarak arattırdım ama bulamadım. Sorum şu, phpbb2.0.X zaten yüklüydü başka bir klasöre 3.0.4ü yükledim sonra convert seçeneğinden veri tabanını birleştirdim. Bu esnada bana "prefix" i sordu bende phpbb_ yazdım (yada öyle yazılıydı) ama hata verdi bu zaten kullanılıyor dedi, bende phpbb3_ yazdım çalıştı ama şimdi veritabanına baktığımda phpbb_ ve phpbb3_ ler ayrı ayrı var. Örneğin phpbb_user da var phpbb3_user da var,

eski olanı açtığımda (phpbb_user) da tek değişiklik Anonymous isimli bir kullanıcı eklenmiş onunda zaten normal olduğunu forumdan öğrendim. onun dışında 765 kayıt var ve eskisi gibi gözüküyor.

yenisi açtığımda veritabanında 815 kayıt gözüküyor (ama forumdan baktığım kullanıcı sayısı aynı 765) bu sayı normal midir bu kadar artması, birde kullanıcı isimleri [BLOB - 9 B] şeklinde çıkmış.

1-iki tip veritabanı adı olması ilerde başımı ağrıtabilir mi? Evetse ne yapmalıyım?

2- Kayıt sayısı neden arttı, bilen var mıdır?

3- Kullanıcı isimleri neden ve hemen hemen diğer tüm bilgiler [BLOB - 9 B] şeklinde gözüküyor ve ben kimin kim olduğunu anlayamıyorum. ne yapacağım? (bu sorun veritabanında, kullanıcı listesini normal görüyorum)

Sorum biraz uzun oldu farkındayım ama kitlenip kaldım ne yapacağımı bilemedim.
şimdiden teşekkürler
tolga
Sevgi Saygı Hoşgörü
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

paranoyak yazdı:Arkadaşlar Merhaba,

bu konu başlığı altında "prefix" olarak arattırdım ama bulamadım. Sorum şu, phpbb2.0.X zaten yüklüydü başka bir klasöre 3.0.4ü yükledim sonra convert seçeneğinden veri tabanını birleştirdim. Bu esnada bana "prefix" i sordu bende phpbb_ yazdım (yada öyle yazılıydı) ama hata verdi bu zaten kullanılıyor dedi, bende phpbb3_ yazdım çalıştı ama şimdi veritabanına baktığımda phpbb_ ve phpbb3_ ler ayrı ayrı var. Örneğin phpbb_user da var phpbb3_user da var,

eski olanı açtığımda (phpbb_user) da tek değişiklik Anonymous isimli bir kullanıcı eklenmiş onunda zaten normal olduğunu forumdan öğrendim. onun dışında 765 kayıt var ve eskisi gibi gözüküyor.

yenisi açtığımda veritabanında 815 kayıt gözüküyor (ama forumdan baktığım kullanıcı sayısı aynı 765) bu sayı normal midir bu kadar artması, birde kullanıcı isimleri [BLOB - 9 B] şeklinde çıkmış.

1-iki tip veritabanı adı olması ilerde başımı ağrıtabilir mi? Evetse ne yapmalıyım?

2- Kayıt sayısı neden arttı, bilen var mıdır?

3- Kullanıcı isimleri neden ve hemen hemen diğer tüm bilgiler [BLOB - 9 B] şeklinde gözüküyor ve ben kimin kim olduğunu anlayamıyorum. ne yapacağım? (bu sorun veritabanında, kullanıcı listesini normal görüyorum)

Sorum biraz uzun oldu farkındayım ama kitlenip kaldım ne yapacağımı bilemedim.
şimdiden teşekkürler
tolga
Sevgi Saygı Hoşgörü
Merhaba,

1. Sorunuzun cevabı:
İki veritabanının olması fazladan alan kaplaması dışında bir sorun teşkil etmez. Yalnız mod kurarken hangi veritabanına SQL sorgusu ekleyecekseniz prefix'i ona uygun değiştirerek SQL çalıştırmalısınız.

Mesela phpbb3_ önekli (prefixli) olan veritabanına SQL yapacağınızda SQL kodlarındaki phpbb_ kısımlarını phpbb3_ olarak değiştirmelisiniz.

Ama her ihtimale karşı eski veritabanınızı kaldırmanızı öneririm. Tabi yedek aldıktan sonra. Şayet yeni forumunuz sorunsuz çalışıyorsa eski önekli (phpbb_) tabloları kaldırabilirsiniz. Eski forumunuz çalışmaz o zaman.

2. Sorunuzun cevabı:
Kayıt sayısının artması normaldir. Çünkü phpBB3 ile birlikte arama motoru botları da üye gibi sayılıyor. Yani o fazla kayıtlar aslında üye değil phpbb3 botlarıdır. Endişelenecek bir durum söz konusu değil. Sorun teşkil etmez.

3. Sorunuzun cevabı:
[BLOB - 9 B] olarak görünmesinin ne zararı var size bilmiyorum ama bazı bilgilerin veritabanına kodlanması için kullanılan bir yoldur o. Yani o da bir sorun değil.
paranoyak
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen paranoyak »

Vsabah cevabın için çooookkk teşekkür ederim. Endişelerimi gidermiş oldun. Veri tabanını bir süre kullandıktan sonra söylediğin gibi temizleyeceğim. Mod kurarken ki hatırlatma için ayrıyetten teşekkür ederim çünkü büyük ihtimal onları phpbb_ olarak kurup ondan sonra da phpbb_ leri silmeye karar verdiğimde onları da silecektim:)

Bunun dışında veritabanındaki kişileri görmeyi istememin sebebi kullanıcılarla ilgili bir değişiklik yapmak istediğimde phpbb nin kullanıcı menüsü yerine veritabanını da kullanabileceğimi bilmek rahatlatıyordu. Mesela bir üyemiz telefon numarasını silmemi istedi veritabanından oradan rahatlıkla silebilirdim ama çok büyük sorun değil.

tekrar açıklamaların için teşekkürler
tolga
sevgi saygı hoşgörü
R.E.M
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen R.E.M »

Arkadaşlar merhaba siteden bu sürümü indirip dosyadan çıkardım çıkarttıktan sonra ftp'den http.docs klasörüne attım.Attıktan sonra .Not Found The requested document was not found on this server bu hatayı verdi.Yardımcı olurmusunuz arkadaşlar? http://www.siteadi.com/phpBB3/install/ bunu yaptım olmadı yardımlarınızı bekliyorum..
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

R.E.M yazdı:Arkadaşlar merhaba siteden bu sürümü indirip dosyadan çıkardım çıkarttıktan sonra ftp'den http.docs klasörüne attım.Attıktan sonra .Not Found The requested document was not found on this server bu hatayı verdi.Yardımcı olurmusunuz arkadaşlar? http://www.siteadi.com/phpBB3/install/ bunu yaptım olmadı yardımlarınızı bekliyorum..
Merhaba,

Direk kök dizine atmışsanız http://www.siteadi.com/phpBB3/install/ yolu işe yaramaz o zaman...

http://www.siteadi.com/install/ yolunu denemelisiniz...
R.E.M
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen R.E.M »

Sn VSaBaH kurcalaya kurcalaya forumu ortaya çıkardım diğer sorunlarda yanınızdayım bilesiniz :) Uğraştığım site http://www.adiyamanliyiz.net
En son VSaBaH tarafından 24.02.2009, 13:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Kullanıcımı adımı düzgün yazdım :)
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

R.E.M yazdı:Sn VSaBaH kurcalaya kurcalaya forumu ortaya çıkardım diğer sorunlarda yanınızdayım bilesiniz :) Uğraştığım site http://www.adiyamanliyiz.net
Tabi her zaman bekleriz... :wink: Elinize sağlık bu arada.
irishpaddy
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen irishpaddy »

arkadaslar acil yardim yeni forum kuruyordum neredeyse tamamlamistimki sonra bu mesaji aldim

A fatal and unrecoverable database error has occurred. This may be because the specified user does not have appropriate permissions to CREATE TABLES or INSERT data, etc. Further information may be given below. Please contact your hosting provider in the first instance or the support forums of phpBB for further assistance.

install_install.php [ 1193 ]

SQL : CREATE TABLE phpbb_attachments ( attach_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL auto_increment, post_msg_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, topic_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, in_message tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, poster_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, is_orphan tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '1' NOT NULL, physical_filename varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL, real_filename varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL, download_count mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, attach_comment text NOT NULL, extension varchar(100) DEFAULT '' NOT NULL, mimetype varchar(100) DEFAULT '' NOT NULL, filesize int(20) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, filetime int(11) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, thumbnail tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, PRIMARY KEY (attach_id), KEY filetime (filetime), KEY post_msg_id (post_msg_id), KEY topic_id (topic_id), KEY poster_id (poster_id), KEY is_orphan (is_orphan) ) CHARACTER SET `utf8` COLLATE `utf8_bin`

Table 'phpbb_attachments' already exists

bunu nasil cozebilirim bilenlerden yardim bekliyorum
R.E.M
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen R.E.M »

caps koysaydınya arkadaşım daha açıklayıcı olurdu.
sorunum var sayın vBSaBaH foruma başlık ekleyemiyorum konu başlıkları yönetim panelinde çıkıyor forum anasayfada çıkmıyor.Ne yapmam lazım yazarsanız çok sevinirim. :)
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

irishpaddy yazdı:arkadaslar acil yardim yeni forum kuruyordum neredeyse tamamlamistimki sonra bu mesaji aldim

A fatal and unrecoverable database error has occurred. This may be because the specified user does not have appropriate permissions to CREATE TABLES or INSERT data, etc. Further information may be given below. Please contact your hosting provider in the first instance or the support forums of phpBB for further assistance.

install_install.php [ 1193 ]

SQL : CREATE TABLE phpbb_attachments ( attach_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL auto_increment, post_msg_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, topic_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, in_message tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, poster_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, is_orphan tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '1' NOT NULL, physical_filename varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL, real_filename varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL, download_count mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, attach_comment text NOT NULL, extension varchar(100) DEFAULT '' NOT NULL, mimetype varchar(100) DEFAULT '' NOT NULL, filesize int(20) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, filetime int(11) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, thumbnail tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, PRIMARY KEY (attach_id), KEY filetime (filetime), KEY post_msg_id (post_msg_id), KEY topic_id (topic_id), KEY poster_id (poster_id), KEY is_orphan (is_orphan) ) CHARACTER SET `utf8` COLLATE `utf8_bin`

Table 'phpbb_attachments' already exists

bunu nasil cozebilirim bilenlerden yardim bekliyorum
Merhaba,

phpbb_attachments tablosunun varlığından söz ediliyor. Yeni bir veritabanı kurup tekrar aynı işlemleri bu veritabanı üzerinden yapmayı deneyiniz. Yani kısacası veritabanınız dolu.
R.E.M yazdı:caps koysaydınya arkadaşım daha açıklayıcı olurdu.
sorunum var sayın vBSaBaH foruma başlık ekleyemiyorum konu başlıkları yönetim panelinde çıkıyor forum anasayfada çıkmıyor.Ne yapmam lazım yazarsanız çok sevinirim. :)
Ayrı başlıkta belirtirseniz sevinirim. Bu arada VSaBaH... :wink:
ogulksk
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen ogulksk »

Kurulum yapıyordum localhosta fakat bir hata ile karşılaştım...Herşey doğru...
Could not connect to the database, see error message below.
Access denied for user 'ogulcan'@'localhost' (using password: YES) hatası veriyor...
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

ogulksk yazdı:Kurulum yapıyordum localhosta fakat bir hata ile karşılaştım...Herşey doğru...
Could not connect to the database, see error message below.
Access denied for user 'ogulcan'@'localhost' (using password: YES) hatası veriyor...
Merhaba,

config.php dosyasında gerekli değişiklikleri yapınız. Kullanıcı adı: root Şifre: ise yoktur genelde...
ogulksk
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen ogulksk »

tamam..Fakat benim config dosyam boş görünüyor.İçerik yok.Onun için phpbb2 nin config dosyasını kullansam?
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir