phpBB3 Seo Kurulum Resimli Türkçe Anlatım

phpBB 3.0.x sürümleri için MODlar hakkında ihtiyacınız olan desteği buradan sorarak alabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
zır_deli
Kayıtlı Kullanıcı

Re: phpBB3 Seo Kurulum Resimli Türkçe Anlatım

Mesaj gönderen zır_deli »

Arkadaşlar saatler uğraştım ama yapamadım bir türlü . Tamamen herşeyi kurdum çalışıyorda herşey . Yalnız sorunum şu ve en büyük sorun da bu . Linkler açılmıyor , çalışmıyor hangi link'e tıklasam " Sayfa Görüntülenemiyor " hatası ile karşılaşıyorum. Ne yapmam gerek ?

Şimdiden teşekkürler ...

Not/ Alttaki siteyi aldırmayın. Local'de çalışıyorum henüz...
Site henüz local'de çalışmaktadır...
Kullanıcı avatarı
zır_deli
Kayıtlı Kullanıcı

Biri yanıt verebilir mi ?
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Zır deli: Localde rewrite modülü açık mı?
.htaccess dosyasını doğru oluşturdun mu?

ahtapot42: stk ile yönetim paneline girebilirsin.
En son Evrek4 tarafından 01.02.2011, 12:15 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
zır_deli
Kayıtlı Kullanıcı

#Evrek4 Seo tamamen çalıştı sorun yok şuan ilgin için teşekkürler. Fakat Seo' yu kurduktan sonra bir kaç sorun oldu...
Bunlar;
  • *Sitemde portal vardı siteye girildiğinde ilk Ana Sayfa çıkıyordu şimdi ise direk Forum . Ben ilk açılan portal olsun istiyorum.

* Forumda gönderilen mesajlarda mesajı gönderen kişinin Kullanıcı ismi , avatarı hiç birşey çıkmıyor sadece ÇEVRIMIŞI - ÇEVRİMİÇİ yazıyor . Bunu nasıl düzeltebilirim ?

* Sitem Mozilladan açılınca herşey düzgün ama Internet exp.'dan açtığımda yazılar büyük kocaman oluyor.
Bu sorularıma cevaplarınızı beklemekteyim. Yardımlarınızı bekliyorum...
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

zır_deli: portal kurarken eklediğin .htaccess dosyası vardı, o dosyanın içeriğini mevcut .htaccess dosyana ekle. Üzerine yazarsan seo çalışmaz, ekleyeceksin. En altına veya en üstüne ekleyebilirsin. O zaman açılışta direkt portal gelir.

Forumda resimlerin çıkmaması sorunu kullandığın için seo değişikliklerini yapmamış olman. Teman prosilver tabanlı mı subsilver2 tabanlı mı bilemiyorum, hangisi ise one göre kod değişikliği yapacaksın.

Son olarak bahsettiğin sorun hakkında kesin bir fikrim yok. Css kodlarında yaptığın değişiklikleri kontrol et, explorerde parantez atlama durumunda öyle bir hata oluyordu herhalde.
Kullanıcı avatarı
zır_deli
Kayıtlı Kullanıcı

Teşekkür ederim...
En son zır_deli tarafından 08.02.2011, 23:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Bu kodu .htaccess'in en üstüne eklemen gerek:

Kod: Tümünü seç

DirectoryIndex index.html index.htm portal.php index.php
Kullanıcı avatarı
ahtapot42
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen ahtapot42 »

Arkadaşlar emegi geçenlere Teşekkürler kurdum ama bi kaç sorunum var birincisi bende portal kurulu portaldan foruma geçiş linkine tıkladığımda yine portal geliyor. diğeri sanırım htaccess le ilgili bi sorun var site not found diyor linklere tıklayamıyorum. bakmak isteyenlere deneme kurulumu http://www.oryonmedya.com/forum yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

ahtapot42 forumun alt klasöre yani /forum klasörüne kurulu olduğu için şunları yapman gerek:
Normal ayarları yapıyoruz (advanced için anlatıyorum) yalnız virtual root hayır olacak, ona dikkat etmek lazım. Ayarları yaptıktan sonra .htacces oluşturma sayfasına gidiyoruz, More Options:u evet seçip gönder diyoruz. Açılan kısımda .htaccess location seçiyoruz ve gönder diyoruz. Bunun ardından .htaccessi kopyalayıp ftpye atıyoruz. /phpbb_seo/sync_url.php konumuna gidip -• Reset all topic URLs- ve -• Start topic URLs synchronization- diyoruz.

Portala neden yönlendirdiğini bilemiyorum, .htaccess'ten olabilir, görmek gerek.
Kullanıcı avatarı
ertug001
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ertug001 »

bende ayne resimdeki hatayı verdi bu işi para ile yaptırmaktan başka çare kalmadı ne kadar yaparlar bu phpseo kurulumunu.
phpseo2.gif
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Ertug neyi yapamadın? Kimseye boşuna seo kurulumu için para verme. Nerede takıldıysan yaz yardımcı oluruz, olmadı özelden ulaş ben halledebilirim.
Angelofdelos
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Angelofdelos »

Seo modunu kurdum çalışıyor fakat ana sayfada ykp girebilirken alt forumlarda ykp giremiyorum sonuna kadar okudum her şeyi denedim ama bulamadım sorunu yardımcı olabilirmisiniz

ykp girmeye çalıştığımda The requested URL /forum/knight-online-genel-bilgiler-f17/adm/index.php?sid=4e5fa4af280f30a50e564bef32bb7823 was not found on this server

diyo sanırım html çevirmediğinden oluyo ama normalde başlığa batığımda html olarak görebilyorum ykp girerken html çıkmıyo yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Angelofdelos kullandığın tema için phpBB Seo değişikliklerini yapman gerek, SEO modu kurulumunda prosilver için yapılan değişiklikleri kullandığın tema için de yapmalısın. Subsilver2 tabanlı bir tema kullanıyorsan subsilver2 için değişiklik yapman gerek.
Angelofdelos
Kayıtlı Kullanıcı

Evrek4 yazdı:Angelofdelos kullandığın tema için phpBB Seo değişikliklerini yapman gerek, SEO modu kurulumunda prosilver için yapılan değişiklikleri kullandığın tema için de yapmalısın. Subsilver2 tabanlı bir tema kullanıyorsan subsilver2 için değişiklik yapman gerek.
Okadar bilgili değilim :) şöyle anlatayım hoşuma giden temayı kullanıyorum fakat prosilverla kullandığım temanın dosyalarının içindeki kodlar aynı olmuyo bunu mod kurarken hep sorun yaşadım neyi nereye neyin yerine koyacağımıda bilmediğimden sıkıntı çekip durdum. Seo çalışıyo artık ana sayfa dönüp giricez çare napalım :)
Angelofdelos
Kayıtlı Kullanıcı

Evrek4 yazdı:Angelofdelos kullandığın tema için phpBB Seo değişikliklerini yapman gerek, SEO modu kurulumunda prosilver için yapılan değişiklikleri kullandığın tema için de yapmalısın. Subsilver2 tabanlı bir tema kullanıyorsan subsilver2 için değişiklik yapman gerek.
Evrek yardımcı olurmusun benim temama bu değişiklikleri uygulamak için başka sorunlarda çıktı :S misafirlerin izinlerinden dosya indirmeyi kapatıyorum fakat misafir dosya indirebiliyor ie de resim x işareti var bbcode eklemiştim resim var download resmi mesela mozillada hiç görünmüyo üyelikle girildiğinde ie de görülmüyor mozillada görülüyo anlamadım gitti.kendi temamda değişiklik yapim dedim örn:forum.js diye bir dosya yok benim temamda
Kilitli

“3.0.x MOD Destek” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir