[MOD] [phpBB 3.0.x] Ziyaretçiden İçerik Gizleme [1.0.1]

phpBB 3.0.x MOD Veritabanımızda yayınlanan ve tarafınızca eklenen tüm yeni phpBB 3.0.x sürümleri için MODların duyuruları buradan yapılmaktadır. phpBB 3.0.x MODları hakkında ihtiyacınız olan desteği lütfen 3.0.x MOD Destek forumuna başlık açarak sorunuz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: [MOD] [phpBB 3.0.2] Ziyaretçiden İçerik Gizleme [1.0.0b]

Mesaj gönderen akansu »

The_Delicius yazdı:Bu modu basarili bir sekilde kurdum fakat ayni basariyi kaldiriken gösteremedim :D mod la ilgili dosyalari eski haline getirdim, fakat önbellek temizliginden sonra sablonlar dan sablonu yenile dedigimde (Genel Hata
Could not open ./../styles/prosilverred/template/hide_topic_content.html) diye bir hata aliyorum, yani hide_topic_content.html doyasini istiyor. Bu sorunu nasil hallederim?
/styles/prosilverred/template/ klasörüne boş bir hide_topic_content.html dosyası göndermeniz yeterli, hatta bu mod için kullandığınızıda gönderebilirsiniz farketmez :) O dosya artık sizinle bütünleşti
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.

phpBB3 Temaları | SufiForum
Dj-TuaL
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Dj-TuaL »

teşekkürler çok güzel ama ben ücretsiz forum kullanıyorum ftpde yok!=( bana bunun kodu lazım yardım ederseniz çok sevinirim! :|
Kullanıcı avatarı
ABDÜLHEY
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ABDÜLHEY »

arkadaşlar daha öncede dedim şimdide diyorum

aslında bu modun büyük bir açığı var
google vb arama motorlarındaki link olan konuların önbellek görüntüsünde zaten linkler görünüyor.

Vsabah kardeşim phpbb.com daki arkadaşın verdiği not onu ekleyince bu sıkıntı kalkar mı acaba. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. kolay gelsin
KULA BELA GELMEZ HAKK YAZMADIKÇA,
HAKK BELA YAZMAZ KUL AZMADIKÇA...
---------------------------------------
http://www.bakivakfi.com
sanalalem
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen sanalalem »

Modu kurdum site çöktü :(

modu kurdum . yönetici kontrol panelinden ön belleği temizle dedim .

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

mod çalıştı fakat resinde gözüken {Forum İçeriği Ziyaretçilere Kapalıdır.} yerine
{ HIDE_TOPIC_CONTENT } yazdı . bende modda { HIDE_TOPIC_CONTENT } yazan yere Üyelere Özeldir yazdım . sonra Internet Explorer web sayfasını görüntüleyemiyor dedi. normale cevirdim olmadı moddan önceki yedekleri yükeldim bişey değişmedi . çok acil yardım

http://www.pambucak.com/forums
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

bu modan site cökmez bundan önce mod kurduysaniz ve ondan beri hic önbellek temizlemediyseniz sonra bu modu kurduktan sonra temizlediyseniz eskiden yaptiginiz hatalar ortaya cikmis olabilir
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
sanalalem
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

modu girdikten sonra ön belleği temizleyince sorun yoktu sorun yoktu . { HIDE_TOPIC_CONTENT } yazan yeri değiştirdikten sonra ön belleği temizle dedim o zaman bozuldu.

sonuç olarak nasıl düzeltirim ? varmı bir yolu ? phpbb2 ne güzeldi hata yapsanda bi önceki yedek klasörünü at yetiyordu . phpbb3 hata kabul etmiyor :(
sanalalem
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

sıfırdan indirdiğim formu yükledim .config.php yi eskisini yükledim. forum düzeldi.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

ABDÜLHEY yazdı:arkadaşlar daha öncede dedim şimdide diyorum

aslında bu modun büyük bir açığı var
google vb arama motorlarındaki link olan konuların önbellek görüntüsünde zaten linkler görünüyor.

Vsabah kardeşim phpbb.com daki arkadaşın verdiği not onu ekleyince bu sıkıntı kalkar mı acaba. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. kolay gelsin
Buna daha önce dikkat etmemiştim... Ama buna benzer modlarda da aynı açık olsa gerek. Onun engellenmesinin bir yolu olabilir mi ki? Hem linkleri arama motorları görecek hem de linkler önbellekte olmayacak olabilir mi sizce?

Benzer bi mod varsa deneyebilirsiniz. Ama mantıken farklı olmaması gerekir.
Kullanıcı avatarı
ABDÜLHEY
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ABDÜLHEY »

Mesela phpbb2 de linkleri gizleme modu vardı. Onda sitenin linkini önbelleğe şu şeliklde alıyordu

Sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir. Diyordu. Farklı bir yöntemle linkleri gizlemiştik bu phpbb3 te ama onuda önbellekte malesef link olarak veriyor
KULA BELA GELMEZ HAKK YAZMADIKÇA,
HAKK BELA YAZMAZ KUL AZMADIKÇA...
http://www.bakivakfi.com
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

ABDÜLHEY yazdı:Mesela phpbb2 de linkleri gizleme modu vardı. Onda sitenin linkini önbelleğe şu şeliklde alıyordu

Sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir. Diyordu. Farklı bir yöntemle linkleri gizlemiştik bu phpbb3 te ama onuda önbellekte malesef link olarak veriyor
Arkadaşım aslında bu birçok modun açığı...

Mesela;
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=669275 bu sayfadaki MOD benim forumumda kurulu ve onda da önbellekten bakıldığında linkler görünüyor.

Yani aslına bakılırsa çok büyük bir açık ama çözümü elbet vardır. Şayet bulabilirsek çok da işe yarayabilir.
SilkroadFun
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen SilkroadFun »

Teşekkürler harika oldu :)
Silkroad Online Bilgi Paylaşım Sitesi

http://www.silkroadfun.com
Kullanıcı avatarı
Pierce_MVP
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Pierce_MVP »

Bunu 3.0.4 sürümüne kurarsam olur mu?
Arada nostalji amacli ugruyorum buraya. Cok guzel gunlerdi :'(
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

Pierce_MVP yazdı:Bunu 3.0.4 sürümüne kurarsam olur mu?
tabiki olur...
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
djtata
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen djtata »

bu modu kurduktan sonra [hide] eklentısını kursak bır sorun olurmu acaba
l3oomerangg
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen l3oomerangg »

VSaBaH yazdı:
ABDÜLHEY yazdı:Mesela phpbb2 de linkleri gizleme modu vardı. Onda sitenin linkini önbelleğe şu şeliklde alıyordu

Arkadaşım aslında bu birçok modun açığı...

Mesela;
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=669275 bu sayfadaki MOD benim forumumda kurulu ve onda da önbellekten bakıldığında linkler görünüyor.

Yani aslına bakılırsa çok büyük bir açık ama çözümü elbet vardır. Şayet bulabilirsek çok da işe yarayabilir.

Bu konuda Google ın kendi yardım bölümünden elde ettiğim bu bilgi sizin sorununuza çözüm üretecektir kanısındayım...
Gugıl Amca yazdı:Bellekteki sayfaları çıkar

Google erişebildiği yerlerde taradığı pek çok dokümanın metinlerini bir önbellekte saklar. Bu yöntem, eğer orjinal sayfa erişilebilir değilse (sayfaların olduğu web sunucusunun geçici çökmesinde bağlı olarak), kullanıcıların web sayfalarının arşivlenmiş veya "önbelleğe alınmış" bir versiyonunu elde etmesine imkan tanır.

Eğer sitenizdeki içeriğin tüm robotlar tarafından arşivlenmesini önlemek isterseniz, NOARCHIVE meta tag'ini kullanın. Bu tag'i aşağıdaki gibi the HEAD> bölümüne koyun:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOARCHIVE">
Eğer sadece Google robotlarının sayfayı önbelleğe almasının önüne geçerek, diğer indeksleme robotlarının sayfanızın içeriğini arşivlemesine izin vermek isterseniz şu tag'i kullanın:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOARCHIVE">

Not: bu tag, sadece sayfa için "önbelleğe alma (cached)" linkini kaldırır. Google sayfayı indekslemeyi ve snippet (ufak parça)'i göstermeyi sürdürür.
Burada bahsedildiği gibi bu değişiklikleri yaptığınız takdirde Google sayfalarınızı önbelleğe almayacaktır... Fakat indexlemeye devam edecektir... Yani sizin açınızdan bir sıkıntı oluşturmayacaktır... Tabii her ihtimale karşı önce denemekte fayda var...

Bunun yanında her ne kadar bu modu forum anlayışıma ters olması bakımından kurmayacak olsamda "Türk Mod Yazarları" nı her zaman destekliyorum... Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
İmzaya gerenk yok maykk...
Kilitli

“3.0.x MOD Duyuruları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir