VSaBaH yazdı:ABDÜLHEY yazdı:Mesela phpbb2 de linkleri gizleme modu vardı. Onda sitenin linkini önbelleğe şu şeliklde alıyordu
Sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir. Diyordu. Farklı bir yöntemle linkleri gizlemiştik bu phpbb3 te ama onuda önbellekte malesef link olarak veriyor
Arkadaşım aslında bu birçok modun açığı...
Mesela;
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=669275 bu sayfadaki MOD
benim forumumda kurulu ve onda da önbellekten bakıldığında linkler görünüyor.
Yani aslına bakılırsa çok büyük bir açık ama çözümü elbet vardır. Şayet bulabilirsek çok da işe yarayabilir.
Bu konuda Google ın kendi yardım bölümünden elde ettiğim bu bilgi sizin sorununuza çözüm üretecektir kanısındayım...
Gugıl Amca yazdı:Bellekteki sayfaları çıkar
Google erişebildiği yerlerde taradığı pek çok dokümanın metinlerini bir önbellekte saklar. Bu yöntem, eğer orjinal sayfa erişilebilir değilse (sayfaların olduğu web sunucusunun geçici çökmesinde bağlı olarak), kullanıcıların web sayfalarının arşivlenmiş veya "önbelleğe alınmış" bir versiyonunu elde etmesine imkan tanır.
Eğer sitenizdeki içeriğin tüm robotlar tarafından arşivlenmesini önlemek isterseniz, NOARCHIVE meta tag'ini kullanın. Bu tag'i aşağıdaki gibi the HEAD> bölümüne koyun:
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOARCHIVE">
Eğer sadece Google robotlarının sayfayı önbelleğe almasının önüne geçerek, diğer indeksleme robotlarının sayfanızın içeriğini arşivlemesine izin vermek isterseniz şu tag'i kullanın:
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOARCHIVE">
Not: bu tag, sadece sayfa için "önbelleğe alma (cached)" linkini kaldırır. Google sayfayı indekslemeyi ve snippet (ufak parça)'i göstermeyi sürdürür.
Burada bahsedildiği gibi bu değişiklikleri yaptığınız takdirde Google sayfalarınızı önbelleğe almayacaktır... Fakat indexlemeye devam edecektir... Yani sizin açınızdan bir sıkıntı oluşturmayacaktır... Tabii her ihtimale karşı önce denemekte fayda var...
Bunun yanında her ne kadar bu modu forum anlayışıma ters olması bakımından kurmayacak olsamda "Türk Mod Yazarları" nı her zaman destekliyorum... Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
İmzaya gerenk yok maykk...