[MOD] [phpBB 3.0.x] Ziyaretçiden İçerik Gizleme [1.0.1]
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Pierce_MVP
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: [MOD] [phpBB 3.0.2] Ziyaretçiden İçerik Gizleme [1.0.0b]
Kurdum çok güzel bir şekilde çalışıyor.

Arada nostalji amacli ugruyorum buraya. Cok guzel gunlerdi :'(
teşşekürler kurdum
[ Forum İçeriği Ziyaretçilere Kapalıdır. ] böyle yazıoy [ ] bunları kaldıramazmıyız
[ Forum İçeriği Ziyaretçilere Kapalıdır. ] böyle yazıoy [ ] bunları kaldıramazmıyız
- Pierce_MVP
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Tabiki kaldırabilirsiniz.İndirdiğiniz zip dosyasındaki language/tr/beni oku! dosyasında eklemeniz gereken koddjtata yazdı:teşşekürler kurdum
Kod: Tümünü seç
// Hide Topic Content From Guests [ www.phpbbturkey.com ]
'HIDE_TOPIC_CONTENT' => 'Forum İçeriği Ziyaretçilere Kapalıdır.',
// Hide Topic Content From Guests [ www.phpbbturkey.com ]

Arada nostalji amacli ugruyorum buraya. Cok guzel gunlerdi :'(
Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler arkadaşım...l3oomerangg yazdı:VSaBaH yazdı:Arkadaşım aslında bu birçok modun açığı...ABDÜLHEY yazdı:Mesela phpbb2 de linkleri gizleme modu vardı. Onda sitenin linkini önbelleğe şu şeliklde alıyordu
Sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir. Diyordu. Farklı bir yöntemle linkleri gizlemiştik bu phpbb3 te ama onuda önbellekte malesef link olarak veriyor
Mesela;
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=669275 bu sayfadaki MOD benim forumumda kurulu ve onda da önbellekten bakıldığında linkler görünüyor.
Yani aslına bakılırsa çok büyük bir açık ama çözümü elbet vardır. Şayet bulabilirsek çok da işe yarayabilir.
Bu konuda Google ın kendi yardım bölümünden elde ettiğim bu bilgi sizin sorununuza çözüm üretecektir kanısındayım...
Burada bahsedildiği gibi bu değişiklikleri yaptığınız takdirde Google sayfalarınızı önbelleğe almayacaktır... Fakat indexlemeye devam edecektir... Yani sizin açınızdan bir sıkıntı oluşturmayacaktır... Tabii her ihtimale karşı önce denemekte fayda var...Gugıl Amca yazdı:Bellekteki sayfaları çıkar
Google erişebildiği yerlerde taradığı pek çok dokümanın metinlerini bir önbellekte saklar. Bu yöntem, eğer orjinal sayfa erişilebilir değilse (sayfaların olduğu web sunucusunun geçici çökmesinde bağlı olarak), kullanıcıların web sayfalarının arşivlenmiş veya "önbelleğe alınmış" bir versiyonunu elde etmesine imkan tanır.
Eğer sitenizdeki içeriğin tüm robotlar tarafından arşivlenmesini önlemek isterseniz, NOARCHIVE meta tag'ini kullanın. Bu tag'i aşağıdaki gibi the HEAD> bölümüne koyun:
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOARCHIVE">
Eğer sadece Google robotlarının sayfayı önbelleğe almasının önüne geçerek, diğer indeksleme robotlarının sayfanızın içeriğini arşivlemesine izin vermek isterseniz şu tag'i kullanın:
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOARCHIVE">
Not: bu tag, sadece sayfa için "önbelleğe alma (cached)" linkini kaldırır. Google sayfayı indekslemeyi ve snippet (ufak parça)'i göstermeyi sürdürür.
Bunun yanında her ne kadar bu modu forum anlayışıma ters olması bakımından kurmayacak olsamda "Türk Mod Yazarları" nı her zaman destekliyorum... Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
Yani sadece bu moda özgü bir durum değil o açık arkadaşlar. Bu yöntemle çalışan tüm modların ortak durumu bu. Ama çoğu insanın önbellek özelliğini kullanmadığını varsayarsak bu modun işe yarayacağını düşünüyorum.
Şayet bu özelliği tamamen pasif etmek istiyorsanız l3oomerangg arkadaşımızın dediği yöntem gayet mantıklı...
Eğer print preview özelliğine izin verilmişse, bu eklenti içeriği gizlemiyor.
Alttaki adres içeriği gizlerken
yazdırma önizleme içeriği gizlemiyor, yanısıra arama ile de içerik görünebilir.
Alttaki adres içeriği gizlerken
http://www.siteadresi.com/viewtopic.php?f=6&t=129
http://www.siteadresi.com/viewtopic.php?f=6&t=129&start=15&view=print
Teşekkürler sorunu çözdüm. Bir sonraki sürümde yayınlarım...bplr yazdı:Eğer print preview özelliğine izin verilmişse, bu eklenti içeriği gizlemiyor.
Alttaki adres içeriği gizlerkenyazdırma önizleme içeriği gizlemiyor, yanısıra arama ile de içerik görünebilir.Kod: Tümünü seç
http://www.siteadresi.com/viewtopic.php?f=6&t=129
http://www.siteadresi.com/viewtopic.php?f=6&t=129&start=15&view=print
Şimdiden uygulamak isteyenler için;
AÇ:
styles/subsilver2/template/viewtopic_print.html
( prosilver'da bu sorun yok. )
BUL:
<td colspan="2"><hr class="sep" />{postrow.MESSAGE}
<!-- // Hide Topic Content From Guests [ www.phpbbturkey.com ] - Start -->
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->
<td colspan="2"><hr class="sep" />{postrow.MESSAGE}
<!-- ENDIF -->
<!-- INCLUDE hide_topic_content.html -->
<!-- // Hide Topic Content From Guests [ www.phpbbturkey.com ] - End -->
Kurdum çok güzel bir şekilde çalışıyor.
www.teknigim.com Bilgisayar Teknik Destek
ARKADASIM TAM 3 SAATTIR UGRASIYORUM BIR TURLU CALISMADI.
template/viewtopic_body.html Yİ DEGİSİTİRDİM.
COMMON.PHP Yİ DE DEGİSİTİRDİM.
TUM DOSYALARI DIRECTORY ICLERINE KOPYALADIM DAHA NE YAPMAM LAZIM?
PHPBB3.0.4 KULLANIYORUM
BUYRUN SITE ADRESİ : www.kaptantahir.net/forum
bi yardim lutfen!!
PHPBB3.0.4 KULLANIYORUM
BUYRUN SITE ADRESİ : www.kaptantahir.net/forum
bi yardim lutfen!!
öncelikle mesajlarınızda büyük harf kullanmayın, yönetimden önbellek temizliği yaptınızmı?
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
kardeş dosyalarıda paylaşırsan yardımcı oluruz ama hala diyorumtahir_tas yazdı:ARKADASIM TAM 3 SAATTIR UGRASIYORUM BIR TURLU CALISMADI.
PHPBB3.0.4 KULLANIYORUM
BUYRUN SITE ADRESİ : http://www.kaptantahir.net/forum
bi yardim lutfen!!
bu mod linkleri önbellekte gizleyemiyor. phpbb2 de ki önbellekte linkler gizleniyordu.
Vsabah kardeşimizden yardım bekliyorum bu konuda...
KULA BELA GELMEZ HAKK YAZMADIKÇA,
HAKK BELA YAZMAZ KUL AZMADIKÇA...
---------------------------------------
http://www.bakivakfi.com
l3oomerangg yazdı:
VSaBaH yazdı:
ABDÜLHEY yazdı:Mesela phpbb2 de linkleri gizleme modu vardı. Onda sitenin linkini önbelleğe şu şeliklde alıyordu
Sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir. Diyordu. Farklı bir yöntemle linkleri gizlemiştik bu phpbb3 te ama onuda önbellekte malesef link olarak veriyor
Arkadaşım aslında bu birçok modun açığı...
Mesela;
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=669275 bu sayfadaki MOD benim forumumda kurulu ve onda da önbellekten bakıldığında linkler görünüyor.
Yani aslına bakılırsa çok büyük bir açık ama çözümü elbet vardır. Şayet bulabilirsek çok da işe yarayabilir.
Bu konuda Google ın kendi yardım bölümünden elde ettiğim bu bilgi sizin sorununuza çözüm üretecektir kanısındayım...
Gugıl Amca yazdı:Bellekteki sayfaları çıkar
Google erişebildiği yerlerde taradığı pek çok dokümanın metinlerini bir önbellekte saklar. Bu yöntem, eğer orjinal sayfa erişilebilir değilse (sayfaların olduğu web sunucusunun geçici çökmesinde bağlı olarak), kullanıcıların web sayfalarının arşivlenmiş veya "önbelleğe alınmış" bir versiyonunu elde etmesine imkan tanır.
Eğer sitenizdeki içeriğin tüm robotlar tarafından arşivlenmesini önlemek isterseniz, NOARCHIVE meta tag'ini kullanın. Bu tag'i aşağıdaki gibi the HEAD> bölümüne koyun:
Eğer sadece Google robotlarının sayfayı önbelleğe almasının önüne geçerek, diğer indeksleme robotlarının sayfanızın içeriğini arşivlemesine izin vermek isterseniz şu tag'i kullanın:
Not: bu tag, sadece sayfa için "önbelleğe alma (cached)" linkini kaldırır. Google sayfayı indekslemeyi ve snippet (ufak parça)'i göstermeyi sürdürür.
Burada bahsedildiği gibi bu değişiklikleri yaptığınız takdirde Google sayfalarınızı önbelleğe almayacaktır... Fakat indexlemeye devam edecektir... Yani sizin açınızdan bir sıkıntı oluşturmayacaktır... Tabii her ihtimale karşı önce denemekte fayda var...
Bunun yanında her ne kadar bu modu forum anlayışıma ters olması bakımından kurmayacak olsamda "Türk Mod Yazarları" nı her zaman destekliyorum... Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOARCHIVE"> bu işlemi nereye yapacaz. ayrıca sadece linkler indexlenmeyecek değil mi site indexlenecek yine...
VSaBaH yazdı:
ABDÜLHEY yazdı:Mesela phpbb2 de linkleri gizleme modu vardı. Onda sitenin linkini önbelleğe şu şeliklde alıyordu
Arkadaşım aslında bu birçok modun açığı...
Mesela;
Gugıl Amca yazdı:Bellekteki sayfaları çıkar
Burada bahsedildiği gibi bu değişiklikleri yaptığınız takdirde Google sayfalarınızı önbelleğe almayacaktır... Fakat indexlemeye devam edecektir... Yani sizin açınızdan bir sıkıntı oluşturmayacaktır... Tabii her ihtimale karşı önce denemekte fayda var...
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOARCHIVE"> bu işlemi nereye yapacaz. ayrıca sadece linkler indexlenmeyecek değil mi site indexlenecek yine...
KULA BELA GELMEZ HAKK YAZMADIKÇA,
overall_header.html'de <head> tagından sonra koyabilirsiniz o kodu...
Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim 1 haftadir bir suru mod kurmustum ust uste ve sitede bir degisiklik olmuyordu. Megerse on bellegi temizle denen birsey varmis. Bende zulalari temizle ymis karsiligi anca buldum. simdi ayni isi yapan birsuru modum oldu
Hepsi ustuste calıısııyor 

arkadaşlar ben kurdum, ziyaretçiden içerik gizle'yi "evet" yapıyorum ancak sonuç aynı. hiçbir değişiklik olmuyor?
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
önbellek temizle, sablonlari yenile...Hotboy yazdı:arkadaşlar ben kurdum, ziyaretçiden içerik gizle'yi "evet" yapıyorum ancak sonuç aynı. hiçbir değişiklik olmuyor?
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir